belki ilginizi çeker
  1. · yerim ben seni
  2. · ha ha haa ben buna gülüyorum ya
  3. · sekiz yaşında intihar mektubu yazmak
  4. · doymamış çocuğa mektup
  5. · aynı anda birden fazla erkeği idare eden kız
  6. · küçük çocukların olgunmuş gibi konuşmaları
  7. · bir gün her çocuk 15 dakikalığına meşhur olacak
  8. · yeni sevgili
  9. · adam olana çok bile
  10. · charlie bit me
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · prison brake
  3. · ezel
  4. · aylin aslım
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · ex bronx
  9. · yaran msn iletileri

idare edemem anne  

1. aslı "idare edemem anne, idare edemem (kalp şeklindeki lolipopu salla) üh (arabanın kapısını açmaya çalış) ühü" olan çatık kaşlı yaman çocuk lafı. * en araştırmacı halimle bulup yeniden izlediğim videoda "hayır yaman, aç yatıcaksın o şekerle artık idare edersin bu gece" lafın sarf eden zalim anneye verilen bir tepkidir. bana kalırsa yaman, stewie griffin'in 3 yıl sonraki halidir, anasına attığı pis bakış akabinde hayata isyanı bunu doğruluyor. zannedersem atv'nin gün içi bir haber bülteninde hayatın sillesini yemiş gibi bakan spikerce sunulmuştur, haber değeri kesinlikle yadsınmıştır, küçümsenmiştir.

no more, itüsözlük ukte doldurma boşluğu.

not: ama cidden, aç mı yatsın çocuk lan?
    (no more, 02.10.2007 23:01)
  2. çocuğu öyle bir doldurmuşlardır ki o an sanırım balonun patlama noktasıdır. 2. idare edemem diyişinde sesine karışan ince ses beni benden almaktadır. o nasıl bir tiyatral yakarıştır, tanrım duy şu çocuğun sesini, idare edemez kesinlikle, ühü.
    (weird science, 03.10.2007 01:21)
  3. minnacık çocuğun genç delikanlı,büyük adam triplerine girerek isyanlardayım havası vermesi nedense bünyemde gaz yapmıştır.
    (sebze, 03.10.2007 02:11)
  4. hayatın sillesini yemiş yaman'ın zalim anasına haykırışıdır..

(bkz: ha ha haa ben buna gülüyorum ya)
    (bkz: yerim ben seni)
    (şapşal lanu, 03.10.2007 16:20)
  5. "ettirirler yaman, zamanla güzelim" diyesimi getirmiş videodur.
    (12monkeys, 03.10.2007 17:01)
  6. bu diyalogdan önce neler oluyor acaba diye düşündürten, anne mi psikopat velet mi diye düşündürten video.

iki olasılık var birincisi anne yaman'ın midesini abur cuburla doldurmasına çok kızmıştır ve siniri geçince yaman'ı doyuracaktır. ya da hepten çıldırıp çocuğu hakikaten cezalandırmaya karar vermiştir.

ikinci olasılık geçerliyse ve anne durduk yerde yaman'dan dangalak bir şekere talim etmesini talep ediyorsa yetkililer acilen tedbir almalıdır ve bu sabi bu annenin elinden acilen kurtarılmalıdır. yuhtur, hatta ohadır.
    (vendetta dantes, 05.10.2007 21:31)
  7. yaman 30 yaşında ve patrondan zam ister:

patron: hayır yaman zam yok sana. maaşınla idare edersin artık bütün bir yıl.
    yaman: (alayına isyan, kükreyerek) idare edemem patron idare edemem!!!

bence etkili olur!
    (jitankea2a, 07.10.2007 17:45 ~ 17:48)
  8. bu uzun ramazan günlerinde kendi kendime "acaba gerçekten geceyi aç geçirmiş midir?" diye sordurtan şeker hastası sevimli yumurcağın isyan dolu repliği.

vallahi idare eder gibi durmuyor zaten çocuk.
    (hansvoralberg, 10.10.2007 18:02)
  9. "idare edemem anneğaa" hönkürüşünde bulunan çocuk zannımca şımartılmıştır, iki tokat ve "sıs leen" bağırışıyla tüm problem çözülür. yahut anne çocuğu harbiden aç bırakmayı düşünmektedir, çocuğun da haklı serzenişleriyle eğlenmiş, üstüne de kameraya almıştır. bu durumda "lan gaddar hamfendi" denerek kadına tokat çakılmalıdır. illa tokat atılmalı da kime bilemedim.
    (noryth aquanum, 10.10.2007 18:19)
  10. yeni nesil işte diye başlayan cümleleri daha sıkça kullandığımız ve büyüdüğümüzü anladığımız şu günlerde yüzde hoş bir tebessüm bırakan videonun izlenme sebebi. lakin kısa süre içinde binlerce göz tarafından izlendi bu video, aman aman diyorum ben üzerime düşeni yapıp helalinden bir maşallah çekiyorum.. siz de deneyin..
    (malpolitikası, 14.10.2007 00:07)
  11. az gazlı pek de nazlı yeni youtube üretimi (çıkarımı) türk çocuğu, ağzındaki kalp şeklindeki lolipopla bayanları, idare edemem derken ellerini oynatışıyla türk erkeklerini çok etkilemiştir
    (ymcher, 14.10.2007 00:22)
  12. nası yani programında güven kıraç ın mükemmel yorumladığı replik.
    (jenesaispas, 14.10.2007 13:39)
  13. -idare edemiyorum anne o pantolon çok güzeldi
    -öncelik sırasına koy kızım bazı şeyleri
    -iyi tamam koydum 1
    -...(azına sıçarım bakışı ömür boyu sürebilir)
    (tereza, 14.10.2007 13:42)
  14. nedense izlerken yaman adlı ufaklığın hareketlerinin bana feci şekilde burhan altıntop'u anımsattığı videodur.
    (led zeppelin, 18.10.2007 01:43)
  15. şımarık bir sıpanın dillere doladığı şımarık başkaldırıdır. o çocuk benim olsa, üzerinde şiddet uygularım. hayalini kurabiliyorum, ellerim omuzcuklarından yakalamış, iki yana iki öne sarsıyorum veledi. suratının aldığı ifade korkunç. bineceğim sırtına vuracağım kırbacı

(bkz: şaka lan şaka)
    (drummy, 16.11.2007 19:34 ~ 22.11.2007 18:49)
  16. videonun sonunda ki ühühühüüü serzenişi ile yüreklerimizi parçalamış hepimizi hüzünlendirmiştir, "ah yamanım, ah tosunum neler ettiler sana" serzenişi, tüm izleyiciler tarafından ciğerden gelerek söylenmiştir, işte sadece bu neden bile yeterlidir bu ödülü hakedişe, tebrikler yaman tebrikler türk halkı.
    and the oscar goes to yaman
    (bkz: saçmalıyorum muntazaman)
    (umbro, 16.11.2007 20:00 ~ 20:02)
  17. (bkz: yasaklanması gereken şeyler/@2011967)
    (sükun, 16.11.2007 20:04)
  18. izledikten sonra çocuk erimiş bitmiş bea dediğim youtube videosu başlığı. bir çocuk piskolojik olarak nasıl çöker bunun göstergesi.
    yazık ulan çocuğa. gitmeyin üstüne. ayrıca büyüyünce yiyemeyecek o şekeri ağzını şaplata şaplata. varamıycak tadına şekerin. rahat bırakın yesin doya doya. almayın çocukluğunu elinden.
    (bkz: kim aldıysa geri versin çocukluğumu)
    (ernesto guevara de la serna, 16.11.2007 20:14)
  19. anasının manyak olduğunu düşünmeme yol açan küçük çocuğun isyanıdır. neden küçük yaman lolipop yiyor diye yemek yememekle cezalandırılmaktadır, oysa ki biz küçükken lolipopların yedirilmeme sebebi zaten sonrasında yemek yemememizdir. aman efendim karnımız doymasında patlayana kadar normal ev yemeği yiyelim olayıdır. bu sebeple ya bu kadın manyaktır ya da kötü bir üvey anne falandır.
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 27.11.2007 02:16)
  20. artık taklitleri de olan youtube videosu.

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (jugador, 05.01.2008 16:03)
  21. youtube'daki videolardan birinin sonuna çok anlamlı bir söz eklenmiştir:

"siz idare edebilir misiniz?"
    (ntcik, 29.01.2009 20:01)
  22. şöyle bir varyantı da rakı sofralarında geçmiştir

- [rus aksanıyla] verdin anca 30 dolar. buna tek saksafon olur. idare et bunla.
    - idare edemem anna. idare edemem.
    (togisama, 29.01.2009 20:14 ~ 20:15)
  23. isyanın sesidir efendim. ilk başkaldırış, ilk ayağa kalkma. bi boka yaramaz o ayrı. şimdi bunun arkadaşları dalga geçiyorlardır. yok yani bizde olsa biz geçerdik herhalde.

misal:

+abazan yatacaksın vela. sana sevişmek yok. elindekiyle idare edersin artık!

-idare edemem sözlük!!! idare edemem ühüüü!!!

orjinali de ahanda böyledir:

http://www.youtube.com/...
    (aydeliselman, 04.07.2009 01:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil