belki ilginizi çeker
  1. · ego
  2. · içgüdüleriyle yaşayan insanlar
  3. · msn de titreşimle selam veren insan
  4. · özgürlüklerden korkan zihniyet
  5. · kayser sozer
  6. · ego
  7. · fight club
  8. · id ego ego ve süper ego
  9. · subnet mask
  10. · zeus
gündem
  1. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · disko kralı
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · ezel
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · beşiktaş tarih yazdı
  9. · menopoz yelpazesi

id  

sayfa  / 2
  1. "bayram" demektir
    (chixculub, 30.03.2004 16:21)
  2. "identification" kısaltması.. "identification number"kısaltması "id no" da geçer..
    (dannyorum, 30.03.2004 16:22)
  3. "lale kart" hikayesinde "istanbul dostları" formunda da kullanılır.
    (dannyorum, 30.03.2004 16:26)
  4. (bkz. session id)
    (bkz. pid)
    (cyberboy, 30.03.2004 17:10)
  5. ilkel benlik
    (nienna, 13.07.2004 11:58)
  6. ego ve super egonun radye tabanı
    (marooned, 13.07.2004 12:00)
  7. dbler için son derece önemli bir kavramdır. nerdeyse her tabloda bir id olması, gerekli sorgu veya view oluşturma, join hallerinde kolaylık sağlar. tablonun primary keyi olur. autoincrement yapılır, artar da gider. ilgili fieldın etkin veya gerzek kullanımı olaydaki yetkinlik hk. fikir verir. keko id ismi yaftalanmış bir arkadşım var misal, cinnet geçirten bir db tasarımı miladından sonra kendisi bu ad ile anılır aramızda.
    (unruly, 02.04.2005 14:44)
  8. (bkz: identity)
    (azureel, 02.04.2005 15:16)
  9. id software'in kısaltılmışı.
    (neverwinter nights, 13.05.2005 16:31)
  10. ego ve süper ego tarafından sürekli kontrol altında tutulan bazen (türkiyede çoğu kez) dışarı vuran ilkel benlik
    (bkz: maganda)
    (bkz: tecavüz)
    (dkzcn, 17.04.2006 19:44)
  11. gerçek ruhsal varlık
    (bkz: freud)
    (murasala, 15.01.2007 00:25)
  12. freud'a göre id(ilkel benlik), prensip sahibi bir kişilik sistemidir.zira haz prensibi ile hareket eder. gerilime tahammülü yoktur..
    (karaliçe, 09.02.2007 23:51 ~ 18.04.2007 16:09)
  13. kıs. inner diameter

iç çap
    (azwepsa, 20.03.2007 11:03)
  14. (bkz: öd)
    (dirtypain, 04.04.2007 16:20)
  15. id ego süperego üçlemesinin doğasal olanı.

sigmund freud'a göre şiddet ve cinsellik kavramlarını birer içgüdü olarak bünyesinde barındıran bastırıldıkça fışkıran, fışkırdıkça insanı hayatta kalmaya iten bazen de yamulup toplumdan itilmesine neden olan kavram.
    (atesbocugu, 14.05.2007 04:53 ~ 05:05)
  16. bir isim. hataylı bir arkadaşımın babasının adı, nüfus cüzdanında görünce şaşırmıştım.
    (gergedan, 31.08.2007 18:13)
  17. (zeus, 31.08.2007 18:35)
  18. insanın bencil ve zevke dönük yanını belirtir.
    (soldier in the army, 23.03.2008 10:11)
  19. id , ilkel benlik anlamına gelen bir sözcüktür.
    (albertkamuvicdanı, 14.11.2008 14:07 ~ 14:12)
  20. freud'un yapısal teorisinin; susama, acıkma, tuvalete gitme ve cinsellik gibi temel içgüdüleri barındıran parçasıdır. id, özellikle libidonun kaynağı olması bağlamında freudyan psikoloji için büyük önem arz etmektedir.

ayrıca; (bkz: süperego), (bkz: ego)
    (eudaimonist, 05.01.2009 01:27 ~ 01:28)
  21. narman adlı erzurum ilçesinin eski adıdır. sarıkamış ile ilgili belgelerde çokça adı geçer.
    (hashus1099, 05.01.2009 01:30)
  22. yurtdışı tecrübemin ilk gününde başıma gelen acı bir olayla beynime kazınan kısaltma. sigara almak için bir büfeye gitmiştim, sınırlı ingilizcemle büfeciden sigaramı istedim, hindistanlı olduğunu düşündüğüm büfeci, bu iki harften oluşan kısaltmayla isteğime cevap verdi;

büfeci: id (daha önce id nin, identification kelimesinin kısaltması olduğunu bilmeme rağmen, ilk defa konuşma dilinde karşıma çıkması sebebiyle, ve de büfecinin aksanının da etkisiyle, büfecinin ne anlatmaya çalıştığını anlamadım)

ben: sorry?

büfeci: id please (ısrarla kimlik istiyor)

ben: what? (ısrarla anlamıyorum)

büfeci: you have id? (evet anlamıştım bende bişey olup olmadığını soruyordu, ama ne?)

ben: sorry, i...(artık heyecanın da etkisiyle bildiğim ingilizceyi de unutmuş, i can't understand you bile diyememiştim)

büfeci: id man? id, id? (kimlik adamım kimlik olarak türkçeye çevirebileceğimiz son cümleyi, anlamıştımki büfeci; kimlik beynini siktiğimin salağı kimlik anlamında söylemişti)

ben: (ingilizcemi geliştirmem için heryere beni gönderen arkadaşa sinirlenmiştim ve ona dönerek) ahmet gel la bu herif ''haydi haydi'' diye bağırıp duruyor!

ahmet: çekil la kenara bi sigara bile alamadın(beni azarlamıştı, daha fazla sinirlendim bünyem hiç olmadığı kadar sigara istiyordu, fakat bende ''haydi'' olmadığı için sigarayı alamamıştım bile)

ben: (gülerek hatta kahkaha atarak yanıma gelen arkadaşın, uzun bir süre benle daşşak geçeceğini hissetmiştim o an) ne diyomuş la mal herif?

ahmet: ahhahahha çok mal adamsın, herif sana kimlik soruyo olum, daha id'nin ne olduğunu bilmiyosun nası hazırlık okudun lan sen?

ben: biliyoz olum id'yi! herifin ingilizce bozuk ondan anlayamadım.(yuh! attığım yalana ben bile inanmamıştım. altı üstü iki harften oluşan bir kelimenin anlaşılmamasının aksanla ne alakası olabilirdi ki?)

ahmet: bi telefon kartı alalım. (yüzünde hala gülümseme vardı, ama konu birden değişmişti, işin içinde bi piçlik vardı.)

ben: napacan lan kartı?

ahmet: valla numarasını ezbere bildiğim herkesi arayıp bu olayı anlatmam lazım.

ben: senin azına sıçim.

ahmet: ben de senin ingilizcene!

bu olaydan sonra sigarayı bırakmayı düşündüm, ama yaşananlar aklıma geldikçe daha çok içtim. şimdi, sigara alırken kimlik sorulmayan güzel ülkemdeyim ve mutluyum!
    (cackpo, 05.01.2009 02:18 ~ 02:18)
  23. uyurken arasıra irkilerek kalkarız; işte ilkel benlikle alakalıdır bu. bundan milyonlarca yıl önce atalarımız dinazorlardan korunmak için ağaçlarda uyurlarmış ve uykularında ağaçtan düşerlermiş. bu olayı genlerimizde milyonlarca yıl taşımışız.
    (sosyal makarna, 25.05.2009 19:15)
  24. ilkel benliktir. hayata başlandığı anda ortaya çıkar; ardından ego ve süperego gelişip bunu kontrol altına alırlar.

id arzu ve içgüdüleri içerir, insanın içindeki ilkelliktir. sadece ide göre hareket edilyor olsaydık; karnımız acıkınca yolda yürüyen adamın elindeki yemeği alıp yer, cinsel ihtiyaçlarımızı karşılamak istediğimizde her önümüze gelene tecavüz ederdik.
    (chericheri, 30.07.2009 23:52 ~ 23:53)
  25. ilkel benliktir. süperegoyla sürekli bir polemik halindedir. ego ise arabulucudur.

id: sıçmak istiyorum.
    süperego: oğlum ilkelsin işte. toplum içinde sıçılır mı?
    id: toplumun içine de sıçarım.
    ego: bütün millet bana bakıyo sokağın ortasında bi çöküp bi kalkıyorum. ikinize de kıyamıyorum. gelin bi tuvalete gidelim de ikinizin de gönlü olsun...
    (sinek valesi, 27.08.2009 02:41)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil