görseller
ice age 2ice age 2

belki ilginizi çeker
  1. · bazen kusuyorum ben
  2. · scrat
  3. · ice age
  4. · ice age 2 the meltdown
  5. · huge
  6. · dublajlı izlenmesi gereken filmler
  7. · süper komik çizgi filmler
  8. · bazen kusuyorum ben
  9. · no time for nuts
  10. · sinesalon com
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · dinde zorlama yoktur
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · 100 opera
  6. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  7. · author gibi erkekler
  8. · koru beni
  9. · century

ice age 2  

1. 2006 yılında gösterime girmesi planlanan ve ice age 2 : the meltdown tam adıyla sinemalarımıza gelecek film..ilk filmin mükemmeller arasında yerini çoktan bulmasının ardından sabırsızlıkla beklenme dozu artan film ayrıca..ray romanonun yine mamut manfred, john leguizamonun yine tembel sidi seslendireceği film hem de..
    (rafael, 10.07.2005 19:30 ~ 19:31)
  2. 31 mart itibariyle abd de 70.5 milyon dolar ile gişe rekoru kırarak gösterime girmiş olan film. gelmiş geçmiş en iyi mart açılış hasılatını yapmıştır. ayrıca tatil olmayan dönemlerde vizyona girmiş filmler içinde de en büyük ikinci açılışı gerçekleştirmiştir. aynı gün itibariyle de telescreener versiyonu ve oyunu ile sanal dünyanın paylaşım kardeşliği ağına düşmüştür. ülkemizde de sabredemeyip indirip izlemiş insanlar yer yer görülebilmektedir. hatta kimileri "bu neymiş" diye merak edip iki cd'lik oyununu yüklemeye başlamışlardır.* bu tür paylaşım olanaklarından faydalanamayan ve ya faydanlanmak istemeyip korsanı lanetleyen kişi ve kişilerce ise ülkemizde vizyona girme tarihi dört gözle* beklenmektedir.

http://www.iceagemovie.com/
    (smg, 03.04.2006 14:27)
  3. kanımca ilkini aratmayan devam filmi.gerçekten film boyunca kahkaha atılan,gerçekten güldüren film.

ilk filmdeki küçük sıpamız yok bu sefer filmde.onun yerine bir bayan mamut,iki deli keseli fare eklenmiş filme.ki bu karakterlerden keseli fareler çılgınlar hakikaten.zaten filmi götürenler scrat denen sincap ve az önce sözünü ettiğim eddie ve crash denen iki fare.sincapımız gene filmin yönünü tayin eden bir rolde.araya aşk unsurları katılmış vs vs... su efektleri gayet güzel olmuş.

sonuç olarak bakarsak ilk filmi izlemiş bünyelerin muhtemelen bayılacağı,hiç izlemeyenlere bile hitap eden bir film.kesinlikle sinemaya vereceğiniz paraya değecek,acımayacaksınız paranıza.o iki fareye dikkat bu arada...
    (sycrone one, 14.04.2006 20:10)
  4. istanbul'da altyazılı versiyonunu izlemenin neredeyse mümkün olmadığı film. bu kadar hegemonya olmaz ki. cinecity alkent'te belli seanslarda orijinali izlenebilir.
    (pseudonym, 17.04.2006 11:23)
  5. türkçe düblajlı versiyonu harika olan filmdir.kesinlikle önyargılı yaklaşılmayıp gidip düblajlısıda izlenmelidir.haluk bilginer var,daha ne istenir ki,ali poyrazoğlu da üstüne bal-kaymak konulmuşu...

ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin sözü bu kadar cuk diye oturur...

yekta kopan: sid
    haluk bilginer: diego
    ali poyrazoğlu: manny
    (sycrone one, 17.04.2006 22:31 ~ 22:39)
  6. dublaj bu kadar mı iyi yapılır be kardeşim, iyi ki dublajlısına gitmişiz dedirten film. ehh ustaların eli değince böyle oluyor. nerde o enter bandı olmayan, karakterlere oturmamış seslerle, vurgusuz tatsız tuzsuz türkçe dublaj yapılarak katledilmiş filmler, nerde bu. arada bir iki bizden espriler barındırsa da artık bu güzelliğin yanında görmezden gelinir herhalde.(bkz: o kadar kusur kadı kızında da olur)
    (qfwfq, 17.04.2006 23:41)
  7. ıce age'in metin çevirisi de başarılı olarak kabul edilebilir ancak bu kaynak dil olan ingilizce'deki esprilerin tam hakkını veremez.

---spoıler--

çizgifilm'de orijinali "ıf you're happy and you know it, clap your hands" olan ingiliz şarkısı "ıf you're extinct and you know it, clap your hands" diye esprili bir şekilde değiştirilmiş. bu esprinin hakkını vermek için öncelikle bu şarkının orijinali bilmek, sonra da ufak bir kelime oyunuyla nasıl değiştiğini anlamak gerekiyor. bu dublaja ya da çeviriye karşı bir önyargılı yaklaşım değil, sadece esprinin kaynak dilde tadına varmak isteyenlerin seçme hakkınının mantığını görstermek için verilmiş bir örnektir.
    (pseudonym, 19.04.2006 00:29)
  8. her karakterin ayrı bir güzel olduğu, ilki kadar başarılı bir devam yapımı. yine de keşke insanları da görebilseydik.
    (twinkle, 19.04.2006 00:34)
  9. birinciyi izlememiş, bu filme de hile, fitne, fesat zoruyla götürülmüş biri olarak gülmek, stres atmak arzusunda olanlara tavsiye edebileceğim animasyondur. uzun zamandır böyle gülmemiştim diyebilirim.

bir de uygun seanslarda muhtemelen daha ayakkabısını bağlayamayan, ebeveynleri tarafından koltuğa oturtulmuş veletler olacaklardır önünüzde, yanınızda, arkanızda. çekilmez bunlarla film izlemek, kalkın gidelim demeyin, panik yapmayın. yetişkinlerin çok sesli kahkaha korosunun sustuğu vakit, kendilerince çok komik olan sahnelere verdikleri tepkilerle neşeli dakikalar geçirmenizi sağlayuacaklardır, emin olun. (hem bu hafta 23 nisan haftası, gerekirse koltuğunuzu bir günlüğüne onlara verin )
    (fantastik karakter, 19.04.2006 18:14)
  10. muhteşem animasyon. öncelikle "çizgi film lan o, ne işim olur" diyen önyargılı vatandaşlara duyurulur, tam anlamıyla bir filmdir bu çizgifilm ve çocuk filmi değildir.

ilki kadar başarılı, görüntüler ilkinden daha da güzel, konu yine hiçbir saniyede baymıyor, espriler dahice. daha ne istenir ki...
    (clementine, 20.04.2006 14:22)
  11. manyakötesi film.uzun zamandır böyle gülmemiştim...
    spoiler
    "uçacaksın,uçacaksın..."
    spoiler
    (sweetshadow, 22.04.2006 11:08)
  12. devam filmi yazan senaristlerin ilk filmi ne kadar çabuk unuttuklarının tipik bir örneğidir.

bu filmde diego'yu sudan korkarken görüyoruz. öyle ki su birikintisine bile basamıyor, kenarından dolaşıyordu film boyunca, ta ki o söylersem spoiler olacak ana kadar.

ama ilk filmi tekrar izlediğimizde görüyoruz ki filmin başında çocuğunu kurtarmak isteyen anneyi kovalarken şapır şupur suların içinden geçiyor diego bey, filmin gerisinde de su fobisi oluşturabilecek bir sahnesi yok.

sanırım biraz da ray romano'ya gıcık olduğumdan söylüyorum bunları.
    (muzevir, 28.04.2006 12:46)
  13. gülmenin tavan yaptığı süper film.dublaj da çok harika olmuş...yani gülben ergen'in "uçacaksın uçacaksın..." şarkısını bile duyunca insan "ıyy ne bayık bişe!..." bile diyemeden kahkahalara boğuluyor...eğer son dönemde çıkan korku, gerilim, vahşet dolu filmlerden sıkıldıysanız kesinlikle kaçırmayın derim...hatta buyrun birlikte gidelim...
    (lee, 29.04.2006 02:17)
  14. birinci filmini kahkahalarla tekrar tekrar izlediğim, devamını beklediğim ve sinemalarda gösterime girince çok fazla şey bekleyerek gidip seyrettiğim, başlangıcından itibaren yarılmama vesile olmuş harika animasyon. özellikle sid in ateş dansı izlenmeye kopmaya değerdir.
    (arinna, 01.07.2006 15:58)
  15. 2006 yılının 3. en çok hasılatını yapan güzel film.rakamsal olarak vermek gerekirse 623 milyon 829 bin 763 dolar gibi bir rakamdan söz edilmekte...
    (sycrone one, 30.12.2006 14:09)
  16. filmden çok orijinal dvd'sinde yer alan sürekli o cevizimsi şeyin peşinde koşturan sincapımsı zavallı hayvana ait "no time for nut" isimli kısa animasyon yarmıştır şahsımı..
    (zeus, 14.01.2007 16:46 ~ 16:49)
  17. devamı olan filmlerde genelde devam filmelri tutulmaz veya ilki kadar tat vermez yargısı mevcuttur bünyelerde ki bu filmde de aksettirilmiştir bu bizlere. her ne kadar bu yargı ile gitmiş olsam da ilk dakikadan itibaren birincinin devamı ama kendine bağımsız harika bir animasyon izlemenin keyfine vardım. eğer biraz eğlenmek gülmek büyüklerin dünyasından sıyrılıp birazda minik bedenlerin dünyasına hitaben zaman geçirmek isterseniz bulun buluşturun ve izleyin derim.
    (kazandibi, 14.01.2007 17:27)
  18. "kimin nesli tükendiyse el çırpsın...şak şak şak..."
    (capslost, 28.05.2007 15:13 ~ 19.08.2007 19:17)
  19. babamın dahi scratın meşe palamudu peşinde olduğu zamanlarda yarılmasına sebep olan film. (onun o dolgun kahkahalarını tüm apartman çakmek zorunda kaldı!)

türk sinema tarihinde dublajın aslından ilk kez filmin orijinal seslendirmesinden iyi olduğu animasyondur.
    "uçacaksın,uçacaksın,patt..." ,"sen olmasan mamut..." sahneleri dublajın başarılı yerlerinden sadece birkaçı.
    (namaste, 10.07.2007 13:01)
  20. (bkz: ice age 3)
    (neverlander, 26.08.2007 04:26)
  21. bir lavabo misali ve timsali olarak hazırlanmış kaydıraktaki suyun soldan sağa doğru dönerek indiği animasyondur. bu yüzden hikaye kuzey yarımkürede geçiyor. zaten bizden istenen de buydu. qed.
    (ben cocugum deyip camdan atlayan pokemon, 09.10.2007 21:42)
  22. "ben bazen kusuyorum" repliği tüm filmi anlatmaya yeten süper animasyon
    (mi atze, 13.02.2008 21:37)
  23. ---spoiler---

manny* tüm çocukları etrafına toplamış, masal anlatmaktadır:

manny: eveet masal bitmiş, küçük sıpa annesine kavuşmuş ve sonsuza dek mutlu yaşamışlar.

*eveeet, çok güzeeel, heeey!*

diego: aferin sana.

kunduz yavrusu: bir sorum var! neden sıpa eve döndü? neden tavşanlarla kalmadı?

manny: çünkü... çünkü ailesiyle birlikte olmak istedi.

ne idüğü belirsiz kuş yavrusu: bence o kızla birlikte gitmeliydi. güzel bir aşk hikayesi olurdu.

manny: peki o zaman senin hikayeni anlattığımda öyle yapar.

karaca yavrusu: sıpa onu kişileştiriyor. sonuçta o, sadece bir eşek.

manny: pekala, küçük eşek çocuk evine, eşek de annesine kavuştu.

*kahkahalar*

manny: işte bu yüzden ona sıpa dedim!

gergedan yavrusu: sıpanın bir otlama sorunu olsaydı, bu onu daha sempatik yapardı.

karıncayiyen yavrusu: çok sıkıcı!

-bir şey anlamadım. (bunu diyenin ne olduğunu da ben anlamadım.)

kaplumbağa yavrusu: hiç inandırıcı değil.

(arkadan bir yerlerden) sıpalar ne yer?

yine o köstebek yavrusu: bu çok tatmin edici bir son olmadı.

mini minnacık bir karıncayiyen: bazen kusuyorum ben.

*sessizlik*

---spoiler---
    (usako, 06.03.2009 22:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil