|
|
- (bkz: american history x)
- (bkz: instinct)
- (bkz: the ring)
- (bkz: requiem for a dream)
(bkz: sevgiye aç kalmak)
(bkz: babam ve oğlum)
- (bkz: y tu mamá también)
alınacak ders de cinsel organa sahip olan kimseye seks konusunda güvenmedir
- (bkz: sahil mpg)
denizden babam çıksa yerim düşüncesini beynimde altüst etmiştir. ibretle izledim.
- ibret alınacak film yoktur. insan herhangi bir filmden ibret almaz, filmin kendisinden de almaz. bunun nedenlerini bilmiyorum; ama bizzat kendimden biliyorum. insan tuhaf bir yaratıktır; en mükemmel filmleri soluksuz izler, nefesi kesilir, filmde olanlara lanetler okur, ama mesele ibret almaya gelince ya da filmden çıkarılan mesajı hayata geçirmeye gelince insan orada daima çuvallar.
filmlerden önce romanlar, oyunlar vardı. insan ibret alsa trajediler dramlar oynanmaya devam etmezdi, dünyayı sarsan, insan sefaletini konu edinen romanlar yazılmazdı.
hem insanlık toplu olarak filmlerden ibret almış olsaydı, en azından schindler's list ya da ne bileyim hotel rwanda ya da no man's land gibi soylu örnekleri izlediği halde kötülüklerin karşısına cesaretle dikilmeyi, adaletsizliğe dur demeyi, barış için çalışmayı, sevgiyi bu dünyanın temel ilkesi haline getirmeyi (en azından) denemez miydi?
hayır arkadaşım, biz insanız ve filmlerden ibret aldığımız da diğer sanat eserlerinden ve yüce sanatın bize verdiği insani değerlerden aldığımız ibret kadardır, yani söz konusu eser bitene kadar. sinemadan çıkınca ibreti hemen unutur insan? unutmasa bile unuttururlar... en kötüsü de bu ya... ona yanıyorum.
- (bkz: kader)
- kanal 7, samanyolu tv ve flash tv' de yayınlanan filmlerin tümü bunlara güzel örneklerdir.
- tüm zeki demirkubuz filmleri.
- (bkz: persepolis)
- (bkz: city of god)
- (bkz: north country)
(bkz: barda)
- (bkz: requiem for a dream)
- (bkz: papillon)
alınacak ders: en umutsuz anlarında bile sakın yılma. kaybedecek tek şey deneme şansında başka bir şey değil.(iddqd, 12.08.2008 23:31)
|