|
|
- mtvdeki reklamları izleyenlerin aşina olduğu dil. ilk başlarda çok kaba gözükmesine rağmen alıştıkça çok akıcı ve hoş bir dil olduğu anlaşılır. mtv reklamlarında telefon numarası verirken "ştaym ştaym kamaş fanta vatalufşala" şeklindeki ibareler çok hoştur.
"mişma ştay mişma orange" sloganlı orange reklamı da güzeldir.
verhasıl kelam dinlemesi eğlenceli bir dildir.
- (bkz. mtv deki ibranice reklamlar)
- bir diziden* öğrendiğime göre tabi bizi keklemiyorlarsa* eğer, shadaim göğüs anlamına gelmektedir bu dilde.
(ephendy, 22.07.2004 16:43 ~ 16:44)
- (bkz. couplingdeki israilli kız)
- küçükken alfabesini ezberlemiştim ben bunun. bu açıdan ibranice manyaklığımı anlamamda çok yardımcı olmuştur.
- (bkz: şalom)
- www.hermetics.org/ibranice.html
- aramice lehçesi incil dilidir.
- enteresan bir dil. eğer doğruysa ki pi filminin yalancısıyım ebced hesabı üzerine kurulmuş bir dil. mesala anne ile babanın ebced değerleri toplamı çocuk kelimesine denk geliyor. enteresan.
(pingus, 10.12.2005 17:53 ~ 17:53)
- türkiye'de öğrenmek isteyenlerin çok sıkıntı çektiği, yeterli kaynak bulunamayan dil. fono sağolsun bir adet konuşma klavuzu çıkartmıştır, fakat bu da dili öğrenmek için yeterli değildir. ilgililere duyurulur.
- eliezer ben yehuda'nın yoktan var ettiği lisan.
- adının söylenişinde hata yapılan dil. nasıl ki, arapça yerine arabice; farsça yerine farisice demiyorsak ibranice de denmemelidir, aslı ibrancadır.
elbette bir galat - ı meşhur olduğundan, göz ardı edilebilir
- ibranice öğrenmek için kurs aradığınızı herhangi bir toplulukta söylediğinizde, ki belki duyan bilen vardır diye, yardım arıyoruz neticede, yanlışlıkla araya karışmış güdüm şeması ve lideri belli olan güruhun "ne lan yahudi mi olacan başımıza" [hı hı, saçımı ondan uzatıyorum zaten; ensemde bir tutam örülü kalacak, al sana yahudi oldum], daha normal takılanların ise basit bir "hmmm" tepkisi verdiği görülmüştür. bundan çıkarılacak ders şudur ki, en azından bir beş yıl boyunca ibranice öğrenmek için kurs aradığınızı aileniz ve yakın arkadaşlarınız dışında kimseye söylemeyecek, bu beş yıl içinde de öğrenmek için tutturuyorsanız siktirip israil'e gideceksiniz [ortalıkta kurs olmayışının nedenini buna bağlıyorum ben; okkalı bir "sigigit lahhhn, türkiye'de yaşıyorsan ibranice haram sana!" hareketi].
|