vurun kahpeye! memlekette herkes birbirinden iğrensin bakalım sonuç ne olacak. şu küçücük olayda gördük ki memleket insanının demokratik kültüründe bir nebze olsun ilerleme olmamış. demokratik kültür; farklılıkların, farklı görüşlerin bir arada yaşamasıydı oysa ki. ben de daha yeni öğrendim ki; bu olayda bile müthiş dezenformasyon operasyonu yapılmış. bu gencin bir çocuk olmadığı, dolayısıyla çocuk bayramında bulunmaması gerektiği söylendi. hak verdik, doğru, bulunmaması gerekirdi, ancak önceki gün anladık ki bu genç oraya çocuk olduğu gelmemiş. çocuklar o koltuklara ayrıca oturmuşlar. bu daha yeni bir uygulamaymış. tbmm ülkede demokratik toplum ve parlamenter sistemi geliştirmek için 3 yıldır bir uygulama yapıyormuş. ülkedeki tüm okullarda seçim yapılıyor,her okul temsilcisi de kendi ilinde il temsilcisini seçiyor, bu il temsilcileri de birer milletvekili olarak tbmm'ye geliyorlar. tüm seçimlerde normal genel seçim prosedürü uygulanıyormuş. tbmm'ye de gelenlerden önce en yaşlı üye meclis başkanı oluyor,divan kurulduktan sonra hemen asil başkanını seçiyor. işte bu genç o en yaşlı üyeydi. bir önceki yıl bu işi genel liseli 22 yaşında bir genç, ondan önceki yıl da yine 21 yaşında başka bir liseli genç yapmış. maddi yetersizlik yüzünden eğitimine 3 yıl ara vermek zorunda kalmış bir gençmiş bu. gelelim konuştuğuna, mantıklı düşünen bir insan için burada az da olsa suç oluşturabilecek ne var, anlamış değilim. basından öğrendiğime göre kendi önüne taş koyan kutsal yök’ü eleştirmiş. haklısınız, yök bu ülkenin hiçbir zaman eleştirilemeyecek 3 tane kutsal yapısından biridir. yök’ü eleştirmek başlı başına bir suç zaten. oysaki bu genç burada çiçeklerden,trafik ışıklarından ve evindeki akvaryumundan bahsetmeliydi. evet, bu genç her ne kadar 21 yaşında olsa da neticede henüz bir lise öğrencisiydi. bütün ulusal basının ve bizim gibi internet yayın ortamının aleyhinde bu kadar belden aşağı vurmasını kaldırabileceğini sanmıyorum. benliğinde derin yaralar açılmıştır. hayatı boyunca da atlatamayacaktır. katkısı olan arkadaşlara teşekkürler. ben acıdım çocuğa…
not: işbu giri yayınlandığı andan itibaren haftalık eksi oy istatistiği açısından zirvede yerini alacaktır. umrumda değil.
(bkz:
en büyük tbmm başka büyük yök)
edit:en sevilmeyen eserlerime giren girilerim içinde beni en çok üzen bu girim olmuştur. bu başlık memleketin okumuş kesimindeki demokratik kültürü gösteriyor, evet, öyle...