belki ilginizi çeker
  1. · mon amour mon ami
  2. · othello
  3. · yoran diyaloglar
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · gayet iddiasız kendi halinde mazbut zirve
  6. · yazarların tespitleri
  7. · sözlükte birbirine benzeyen nickler
  8. · william shakespeare
  9. · iago
  10. · fm 2008 deki genç yetenekler
gündem
  1. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  2. · yaran diyaloglar
  3. · thierry henry
  4. · tunceli alevileri dinsizdir
  5. · author
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · author gibi erkekler
  8. · ağır şey kalitelidir
  9. · deu

iago  

1. ingiliz yazar william shakespeare'in othellosunda yarattığı sinema ve tiyatro tarihinin en kötü karakterlerinden biridir.hatta üstün zekası ve sabrı düşünülürse en kötüsüdür.özellikle 1995 yapımı sinema uyarlamasında kenneth branagh'ın iago yorumu kusursuza yakın olmakla beraber filmin ana karakteri olan othello ya (laurence fishburne) performansıyla zemini öptürmüştür.

(bkz: kenneth branagh)
    (iago, 03.06.2007 20:05 ~ 05.06.2007 15:34)
  2. zamanında istanbul şehir tiyatrolarında murat daltaban'ın canlandırmasıyla pek çok türk tiyatro seyircisinin hatırında olan othello karakteri (bkz: murat daltaban)
    (surcu, 04.06.2007 00:04)
  3. ankara gelmeyenin ağzına yılan girsin zirvesinde tanıştığım nesildaş.tiyatrocu olcakmış bir kaç seneye...

edit: tiyatrocu olmadı daha ama şimdiden dizi yıldızı oldu mk.
    (power of the right, 11.06.2007 11:30 ~ 27.03.2008 20:59)
  4. sabaha kadar beraber içilesi ve geyik yapıası, hatta geyik yaparken içilesi nesildaş, adaş.
    (maglor, 19.06.2007 02:44 ~ 02:44)
  5. ankara gelmeyenin ağzına yılan girsin zirvesinde tanıdığım daha sonra ankara yaz dönemi feci underground zirve vekimse gelmesin kendi kendime takılırım zirvesikapsamında muhabbetimi ilerlettiğim muhtemel tiyatrocu kişi.

muhabbeti iyidir, fotoğraf çekmek konusunda çok heveslidir, çok sıcak kişidir. döncem ben sana döncem demek istediğim kişidir aynı zamanda
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 03.07.2007 12:32 ~ 12:34)
  6. ankara yaz dönemi feci underground zirve sayesinde sıfatıyla karşılaşma fırsatı bulup çekinmeden muhabbetin dibine vurduğum, ölümüne içilesi nesildaş.
    (zekmece, 03.07.2007 21:39)
  7. ankara dibine kadar ekolojik piknikvari zirve de sessizce herkesi kestiğimi farkedip,hain planlarımı hayata geçirmeme engel olan;yakışıklı,karizmatik,espri gücü yüksek,sohbeti güzel,sadece benim makinadaki gürgen öz e benzettiğim,ilk zirvemde benden sıcaklığını esirgemeyen arkadaş.

(bkz: daha ne olsun)
    (ouzbal, 10.07.2007 14:04)
  8. maglor'un ekürisi bu son fasıldır ey ömrüm zirvesi organizatörlerinden sol taraftakidir kendisi.

zirveye gidip insanlarla tanışırken kendisine selam verip, bir başka yazara dönmek üzereyken "hakunamatata ben bu adamı tanıyorum layn" diyerekten tekrr döndüğü göz göze geldiğim beraber konservatuar kapılrı aşındırdığım nice zaman sonra sözlük sayesinde tekrar bulduğum othello kötüsü, dünya iyisi adamdır.

zirvede birbirimizden habersiz olarak giydiğimiz (bkz: maglor) (bkz: sen) (bkz: ben) siyah gömlek, kot pantolon ve küpe kompozisyonumuzla, saz heyetimiz eşliğinde söylediğimiz şarkılar ve hepsi birer koreografi şaheseri olan danslarımızla dolap dere big gang in papucunu dama atacağızdır.
    (dereye inip taş bulamayan adam, 26.08.2007 15:11)
  9. çeşitli katkı maddeleri yardımıyla biramı sabote edip beni sarhoş etmeye çalışan cibilliyetsizdir kendisi, lakin bu girişimlerinde başarısız olmuştur*.
    (maglor, 08.09.2007 17:34)
  10. ankara zirvelerinin zirve gülü(ymüş). bugün öğrendim. * kayıt yaptırmamasına rağmen bir assolist edası ile zirvenin başlamasından yaklaşık 2 saat sonra tüm karizması ile teşrif etti aramıza. sona kalan dona kalır misali yanıma düştü* yoğun siyasi sohbetlerden uzak masa ucundaki gruba dahil olarak geyiğin dibine vurduk hep birlikte. yakında yayına girecek atv deki gazi dizisi birinci öncelikli konumuzdu. hakkında herşeyin güzel olmasını dilediğim kişidir.

not: ünlü olunca bizi unutursun artık. *
    (jassmine, 06.01.2008 01:36)
  11. sosyalleştiremediklerimizden miymişsiniz deyû acaip sosyomat bir edayla gelip sosyal bilimler zirvesinin* sosyalliğine sosyallik katmış, bu vesileyle de epey bi sosyalleşmiş* adam.
    (marius, 08.01.2008 09:34 ~ 12:25)
  12. fotoğraf çekerken "çekiyorum" demeyen, hatta bir yandan yanındakiyle konuşup bir yandan da karşısındakilerin fotoğrafını çeke(meye)n güzide bi insanmış, bugün bunu görmüş olduk.

nereye baktığı bilinmezken fotoğraf çekince, fotoğrafı çekilen zavallı insanlar, "buraya baksana beeee", "oha insan çekiyorum der!", "kim verdi lan bunun eline fotoğraf makinesini?'" gibi isyankar cümleler kurarken ve tuhaf tuhaf bakarken çıkabiliyorlar fotoğrafta...

olum silin onları bak.. çok ciddiyim ben.
    (bkz: ağla1)
    (usako, 11.05.2008 00:33)
  13. ooo birrr tiyatrocu,o birrr şeker mi şeker insan,o birr neşeli kişilik..bunlardan başka diğer aç arkadaşlarla zirveden sonra kendi çapımızda ''aç karınlarımızı doyurma kararımızı'' eyleme geçirdiğimizde benim dilenci adamın peşinden gittiğimi esprili bir şekilde idaa etmiş ve gecenin espri bombasını patlatmiştır diğer arkadaşlar duyamasada..itiraf ediyorum evet,o adamda para olduğunu anladığım için geri dönmüştüm* başka zirvelerde de görüşmek dileğiyle diyorum.( trt spikerleri tadında) esen kalın efenim..
    (palmira, 12.05.2008 23:39)
  14. son dönemde unutmayıp katıldığım zirvelerde hep "kaçkın" buttonu on mode olarak görülen kişidir...

hep erken gider hep gider...

hakkında daha fazla bilgi için (bkz: dilli düdük)
    (dereye inip taş bulamayan adam, 09.06.2008 12:59)
  15. bütün zirve boyunca sohbeti ve arkadaşlığımızla yanımızda olmuş ama gecenin bir saatinde ansızın haber vermeden süzülerek uzaklaşmış dost. üzmüştür
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 22.06.2008 13:25)
  16. ünlü ve zengin olduğunda -yani eylül gibi- bize yemek ve bira ısmarlamaya söz verdiğini kulaklarımla duyup, gözlerimle gördüğüm yazardır.*

(bkz: hayalle gerçek arasındaki ince çizgi)
    (zinkafnun, 23.06.2008 10:25 ~ 10:25)
  17. son dönemlerde ciddi hafıza kaybı yaşadığını düşünmeye başladığım insan evladıdır.

....yemek.....bira.....eylül.....zengin.....ünlü.....vay be demiştir kendine.

edit:canınız sağolsun*
    (iago, 26.06.2008 08:51 ~ 08:52)
  18. gözde erkeğim. * allah bir insanı bu kadar mı özene bezene yaratır yarabbim. yakın bir zamanda ankara zirvelerinde onu sık göremiyor olacağımız fikri beni üzse de, binbir gece mutluluk ve başarı diliyorum kendisine.
    (jassmine, 30.08.2008 01:58)
  19. bambaşka biridir.

(uyarı: salya sümük giri!!!)

dinlese sabaha kadar dert tasa anlatacağım, göründüğünden bambaşka bir sakinlik taşıyan, huzurlu sohbetlerin bir numarasıdır. yolu açık olsun dediğimdir.

hala bir yemeğini yemedik o ayrı.*
    (zinkafnun, 31.08.2008 00:33)
  20. seçtiği kullanıcı adının hakkını veren yazar. ankara zirvelerine onca adam geliyor, ortalığı karıştırma konusunda onun üstüne yok. üzerimize gay kisvesini yapıştırdı, kurtulamıyorum. o değil, benim kız arkadaşım var diyorum ona da inanmıyor. onun yüzünden "tatlışım naber" gibi mesajlar alıyorum. sevgilim var lan benim, gay değilim ben!*
    (hayri potur, 12.10.2008 14:22 ~ 13.10.2008 23:59)
  21. dart sporunu başarıyla icra eden adam. o kadar ki, iyi kafayla karizmatik bir finishingle eline (dartları) vermemden kurtulamadı. seni yenmek benim için zevkti kardeşim, rövanşta görüşmek üzere.

(bkz: artiz)
    (maglor, 01.01.2009 17:30 ~ 02.01.2009 01:47)
  22. tanıştığıma memnun olduğum yazar, gerçi daha önce yazıcaktm ama sözlükle bağlantım koptu bir süre.
    ayrıca birine benzetilebilitesi yüksek biridir.
    (obi two kenobies, 04.02.2009 21:51 ~ 09.04.2009 08:57)
  23. ---------- bu giri iago nickli yazarın şahsına değil, shakespeare'in othello'sundaki iago karakteri baz alınarak yazılmıştır. ---------

nefret ettiğim insan profilini tanımlar iago. somut hamleler yapmadığı için ve insanları alttan alttan işlediği için de asla suçlu bulunamaz. sana yardım ediyorum, dertleşiyorum kisvesi altında kişiyi inceden bir mücevher gibi işler ve doğru zamanda doğru sözleri söyleyerek patlamayı yaratır. agatha christie'nin ve perde indi romanında yaptığı muhteşem tespitte de belirttiği gibi, iago bir nevi katalizördür. tepkime öncesinde neyse sonrasında da odur, değişmeden ve zarar görmeden çıkar her şeyin içinden.

ya biz çok saf insanlarız, ya da bu iagolar gerçekten işlerini çok iyi yapıyorlar. ama ne olur açın artık gözlerinizi, iago'nun allahı olmuş insanlardan bahsederken çok iyi kalpli bir insan diyip karşınızdakinin sinir sistemiyle oynamayın.
    (charlienin dorduncu melegi, 27.08.2009 14:31 ~ 14:36)
  24. (bkz: mon amour mon ami)
    (pelagos, 24.10.2009 12:30)
  25. bugün dünyaya gelmiştir, iyi ki de vardır. günün son dakikalarında söylemek isterim, nice güzel yaşlara...

sevdiği bir cümleyle başlayarak anlatacağım biraz;

"güzeliz biz" demiştim bir gün, o an öyle garip olmuştu ki, çocukça sevinmişti, böyle cümleyi tekrarlayıp durmuştu. hoşuna gittiği her halinden belliydi. belki de içindekileri ifade etmişti bu cümle en basit haliyle.

güzellikler yakışıyor bu adama. gördüğünde ise bazen karıştırıyor birbirine, böyle biraz bocalıyor, gerçek olup olmadığını bir an anlamıyor. farkına vardığında şaşkına dönüyor, daha bir sarılıyor, daha bir yakınlaşıyor.

az biraz şımarıktır, oyuncu havasındandır kanımca. öyle bildiğiniz burnu büyüklük (var ya biraz burnu büyüklük oyuncu milletinde) değil ama bu, algılayış ve kavrayışla alakalı bir güvendir aslına bakılırsa.

sinirlenmesini istemesem de o halleri de güzeldir. kavga edemez o da benim gibi. sesi yükselmez sinirlense bile, sert olamaz işte.

bana söylediğinin aksine ben onun duygusal hallerini seviyorum. gerçekliği gözlerinde görüyorum çünkü o anlarda. ne söz ne kelime gözleri yeter o dakikalarda. sessizlik korkutmuyor gözlerini gördüğümde, gerisi teferruat oluyor işte.

kendisi shakespeare'in othello'sundan esinlenmiştir "iago"yla. ben de başka bir shakespeare karakterinden, helena'dan, birkaç cümleyle bitireceğim;

"...sıradan, çirkin, çarpık şeyleri bile
    aşk değiştirebilir, biçimli, değerli kılabilir.
    aşk gördüğünü gözleriyle değil, hayaliyle görür.
    kanatlı kupid resimlerde işte bu yüzden kördür.
    durup düşünme nedir, hiç bilmez aşk,
    kanadı var, gözü yoktur; bakmadan uçar gider.
    aşk bir çocuktur derler ya, nedeni budur işte..."
    (pelagos, 05.11.2009 23:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil