belki ilginizi çeker
  1. · istanbul atatürk fen lisesi
  2. · olü ile kurt
  3. · metin ataman
  4. · kürdiye
  5. · suat gencel
  6. · binali
  7. · çük kafa
  8. · fefe
  9. · reşit yıldız
  10. · okul müdürünün karşısına geçip sövme zevki
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · yaran diyaloglar
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · percival
  9. · ev yaparsan tuğladan kız alırsan muğladan

iafl  

1. az kişinin girebildiği, girdikten sonra ayrılması başka bir dert olan, 'yumurtamı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan çıkar' paradoksunu biyoloji sınavında soran cins hocaları bulunan lise. yöneticilerin öğrencilerinin yarısı kadar zeki olmadığı, kardeşlerimi göndermeyeceğim eğitim yuvası.
    (bkz: metin ataman)
    (bkz: olü ile kurt)
    (atlantis, 20.03.2004 14:16 ~ 10.03.2007 17:01)
  2. 1997'de mezunu olduğum, hayatımın en güzel yıllarının geçtiği okul.
    (vga, 27.04.2004 14:38)
  3. öğrenciler arasında askeri nizam ihtiva eden, her sene yeni gelenlere şakaların yapıldığı, bunu sayesinde öğrencilerin 2 haftada kaynaştığı, 300 kişinin kardeş olarak yaşadığı, sınav vakitleri etüd ve operanın yapıldığı, boş vakitlerde eğlenilecek birşeyin her daim bulunduğu, öğrencilerin 4.kattan aşağı korkuluklardan tırmanmayı öğrendiği, ramazanda gece halı saha maçları dönüşünde sahur yapıldığı, ayrılmaz dostlukların kurulduğu, yatılı öğretim yapılan lisem.
    bir de bizim zamanımızda bilgisayar labı yoktu, kadıköyden alınan filmlerin hafta sonunda biyoloji labratuarındaki videoda izlediğimiz lisemiz.
    (sensey, 13.05.2004 10:40)
  4. 'herkes hayatında mutlaka yatılı kalmalı ya!' cümlesini sürekli kurdurtan okul.
    (viola, 25.10.2004 23:56)
  5. olünün bi ara uyandırma servisi görevi yaptığı, hoparlörden
    'olüm hadi kalkın, bu sabah kahvaltıda yeşil zeytin ve tam yağlı beyaz peynir var' anonsundan sonra gülmekten kimseyi uyutmayan ve istisnai olarak kahvaltının full çektiği lise işte
    (somuray, 04.04.2005 02:26)
  6. okul müdürünün tabiriyle "dünyanın en iyi okulu" dur. hayatımda tanıdığım en zeki ve en garip tipleri barındıran okul. fen lisesi olmasına rağmen hamdullah suphi tanrıöver lisesi'nde yapılmayan haytalıklar, çekilmeyen kopyalar yıllardır bu okulda itina ile uygulanmaktadır. hocaları, öğrencilerden cinstir, çeşit çeşittir. yatakhane kapısını çıkarıp saklamak, yıllardır süregelen, alt dönemlere öğretilen bir lise kültürüdür.
    (jayjay, 13.04.2005 21:26)
  7. zidan ölmüş diye bir yazış yapan insanın kedi yazışını "ispanyanın bask bölgesinde şarample yuvarlanarak ölmüş" diye geri duyduğu okul.
    (tori, 02.11.2005 20:25)
  8. gece yarısı, sikini sallayanın yatakhane kısmından çıkıp istanbul sokaklarında gezip tozabildiği okul. öyle yatılı okula can kurban..
    (my dying bride, 02.11.2005 20:30)
  9. fen lisesi sınavlarına hazırlanırken tek hayalim olan okul.. kazanamadığım için hüngür hüngür ağladığım okul.. fakat 1 sene sonra depremde okulumun hasar alması nedeniyle zorla gönderildiğim, hatta gitmemek için direndiğim okul.. psikolojimi alt üst eden, idarecilerinden nefret ettiğim okul.. isminin dışında (ki ordan mezun olmuş olmanın bana ne gibi faydası olacak hala bilmiyorum) bana 2-3 dost kazandırmış okul.. tabi bunalımla geçen en güzel lise yıllarını bir yana bırakırsak.. mezun olduktan sonra 1 kere bile ziyaret etmediğim, bahçesinden içeri girme düşüncesiyle bile tüylerimi ürperten okul..

(bkz: ibne müdür)
    (bkz: okul müdürünün karşısına geçip sövme zevki)
    (amy, 02.11.2005 22:13 ~ 22:13)
  10. gecenin üçünde altı gencin kaçıp, kadıköy'de kepenk sallarken yakalanarak okula ekip arabasıyla gelmesinin kınama cezasına dahi layık görülmediği okul.
    (tori, 08.11.2005 09:17)
  11. mezunlarinin veya mezun olma şerefine nayil olamayanların en güzel anılarının saklı olduğu, 24 er kişilik sınıflarındaki ilişkilerin arkadaşlık kitabını yeniden yazdırtacak derecede farklılaştığı, en tembel öğrencilerinin yıldız makina mühendisliğine girdiği aşmış ama aşmaktan bıkarak yaymaya başlayanları da barındıran yatılı eğitim yuvası.

eski istanbul eğitim enstitüsü binasını kullanan okul, bu binaya ek olarak sonradan yapılan 4. katına kadar pencereden çıkılan bir erkek öğrenci yurdu bulundurmaktadır. bunların dışında ayrıca istanbul içinde hiç bir okula nasip olmadığını düşündüğüm geniş ve bir o kadar da yeşil bahçesi içinde; ayrı ayrı binalarda bulunan konferans salonu ve spor salonu da sahiptir.

kantincisi emin abi den, hırsız bako ya; taşlı mercimek çorbaları ve bulgur pilavlarından, damak yakan demir çay bardaklarına ve 4 zeytin bi kibrit kutusu peynir kahvalti menusune kadar herşeyiyle unutulmaz; ömrümün 3 senesinin geçtiği güzide mekandır aynı zamanda.

zamanın ötesinden gelen hocalarından bazıları.

aşmış matematik dehası: suat gencel
    lakabını öğrencilere kendisi söyleyen tek hoca: fefe
    cevap kağıdına 80 veren efsanevi orcanik kimya hocası: mesih karatoprak
    ismi lazım değil olan : çük kafa
    bana az çektirmeyen süper insan, canım hocam: kürdiye
    sınıfına sadece mgmizi götürdüğümüz: reşit yıldız
    sınıfı iki adımda geçen: ahmet cengiz
    ne diyürsünüz: binali

merak ederler için google earth adresi 40 59 19 n, 29 03 08 e (okul gözüken tüm yeşil alanı ve içindeki tüm binaları kapsamaktadır.)
    (julien, 03.12.2005 10:37 ~ 04.12.2005 09:27)
  12. her sabah teheccüd namazına kalkanı da, akşam rakı sofrası kuranı da yatakhanesinde harmanlamış okulumuzdur. belki de tımarhanemizdir. kim bilebilir? öss tarindeki bombasını da benim de içinde bulunduğum 2004 mezunları patlatışlardırm.öss birincisinden, zonguldak karaelmasa, karaelmastan, anadolu üniversitesine, ordan da haftaiçine geniş bi yelpazeye yayılmışızdır zira.hatta dönem sonuncumuz olan zat kendi başına dönemin öss ortalamasını 1 puan düşürmüştü. şu dönemde pekte gidilesi bir yer değildir. okul bir çok hocasını, geleneğini kaybetmişdir. olayın müsebbibi 8 yıllık zorunlu orta öğretim ve dolayısıyla kalkan hazırlık sınıflarıdır. alt dönemimize bizden 3 yaş küçük çocuklar gelmişti de okul bi çocuk parkı havasına bürünmüşdü hatırladığım kadarıyla.
    (evdeki ses, 14.12.2005 23:07)
  13. (bkz: opera)
    (exfloresse, 27.03.2006 12:29)
  14. eski tadı pek kalmamış, kadıköy için eskisi kadar tehdit unsuru içermeyen, coğu hocası emekliye ayrılmış, ah eski günler diye ziyaret edildiğinde yemekhaneci teyzelerden başka fazla tanıdık simanın kalmadığına üzüldüğüm, kalbimde yaşayan "dünyanın yine de en güzel okulu"..
    (denker, 01.01.2007 01:20)
  15. en güzel yanlarından biri de (belki sadece bizim döneme mahsustu) komünsitinnin de kökten dinsinin de aynı masada oturup birbirine laf sokmadan taşak muhabbeti yapabilmesiydi bence. herkes birbirini yakından tanır, sınıf kavgasını bırak sınıf kavramı bile olmazdı. sınıfların karışmamasına rağmen. dostluk sevgi barış kardeşlik.
    (tori, 10.03.2007 16:56)
  16. (bkz: istanbul atatürk fen lisesi)
    (maglor, 12.09.2007 11:33)
  17. son günlerde marmara üniversitesinin lisemizin yerini alıp bilmem ne fakültesi yapması tehdidi ile karşı karşıya kalmış güzel lisem. söylenene göre, lisenin yerini avcılar, tuzla (bkz: allah'ın unuttuğu yer) gibi bu gün istanbul'dan sayılmayan yerlere taşınacakmış. fen lisesinin o 40 dönümlük arazisi ve içinde kapalı spor salonu, tenis kortu veya tyatrosu herşeyden önemlisi o güzel ortamı olmadıktan sonra ne önemi kalacak.
    (hakikat mecaz kinaye, 06.08.2008 14:07)
  18. hükümetin, satışının kararlaştırdığı 17 okuldan bir tanesi. güzelim ağaçlar kesilecek ve şehrin göbeğindeki 40 dönümlük akciğer rantcılara teslim edilecektir. bir gün gerçekten artık satacak hiç bir şeyimiz kalmayacak. gökdelenler sözde toplu konutlar dikilerek plansız yapılaştırmaya tam gaz devam edilen istanbul a bir minik rezillik daha eklenecek.
    (julien, 09.09.2008 23:42)
  19. yıllar sonra gittiğimde gözlerimin dolduğu lisem. yatakhanesinin halıflekslerinde yürürken arkadaşlarımın seslenişleri geldi kulağıma.. kahkahalarımız hala yankılanıyordu odamızda.. ama eşşek kadar adam olmuştuk artık.

mesih'i, kırpık'ı, çubuk'u, olü'sü, kürdiye'si hala duruyor mu bilmem. eminenin bileziklerini ise sormadım. tadı damağımda kalmış o üç yılın onu anladım..
    (vilnius vastavnic, 20.07.2009 03:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil