sanılanın aksine
brian may tarafından değilde grubun sessiz sakin, evli ve çocuklu adamı
john deacon tarafından yazılmış olan inanılmaz
queen şarkısı.. mini bilgi olarak: bu şarkının icra edildiği bir queen konserinden sonra kısa kısa sorular soran gazeteci "şarkı eşcinseller için mi yazıldı" tandanslı bir soru sormuş ancak mr.mercury sadece "şarkıyı john yazdı" demiştir. yani şarkının eşcinseller için yazılıp yazılmadığı ya da cidden
john deacontarafından yazıldığı net değildir. (eldeki verilere bakarak konuşursak)
çok eğlenceli bir klibi olan şarkıdır aynı zamanda. klibi, bir ingiliz televizyon kanalı dizisi olan coronation sokağı
*na göndermeler içerir. grup üyeleri'nin
**** i want to break free diye söylenirken birinin bulaşık yıkaması, birinin çamaşır makinesini doldurması, bir diğerinin evi süpürmesi klibin en ironik noktalarından birisidir. kimileri için klip fazlaca absürd olsa da kanımca queen'in en eğlenceli ve en samimi video kliplerinden biridir..
şarkının aslında klasik 80'ler şarkısı gibi dursa da
queen rock denilen kategoride değerlendirilmelidir. zira ben bugüne kadar birkaç part halinde yer alan, hiç o kadar kısa ve insanı derinden etkileyen mini gitar solosu görmemiştim açıkçası. (brian may'in elleri öpülesi)..
şarkının özellikle;
i've fallen in love
i've fallen in love for the first time
and this time i know it's for real
i've fallen in love, yeah
god knows, god knows i've fallen in love.
kısmını öyle çok seviyorum ki, sırf şarkının şu kıtasını armağan etmek istediğim çok insan var!.
kişisel not: şu sıralar piyasada çok miktarda bulunan; şarkı yazdığını ya da bas gitar çaldığını ya da beste yaptığını zanneden
sikko veletlere bu şarkıyı 3 milyon kez dinletip akabinde
essay yazdırılmalı. evet.