|
|
- how i met your mother'da robin'in 3x03'üncü bölümdeki repliği.
ne alaka dedirtiyor insana. tamam ağda yapmadın, kıllısın, çirkinsin. ama neden türk lezbiyen? ben türkiye'de yaşayan biri olarak lezbiyenlerimizin gerçekten öyle olup olmadığından haberdar değilken, tutup da taa amerikada böyle bir önyargı gütmek apaçık türklere karşı hoş duygular beslenmediğinin göstergesi.
himym'i keyifle izleyen biri olarak, 3 sezondur tadımın kaçtığı tek an oldu bu. ha gerçekten türk lezbiyenlerinin kıllı oluşu dünyaca bilinen bir gerçek olur, o zaman eyvallah. ama bu düpedüz türk'lere karşı önyargılı bir yaklaşımdır.
- robin'in ağzından bu sözü duyduktan sonra, türk lezbiyenlerine de söz hakkı doğmuş bulunuyor. evet derhal türk lezbiyenlerinden açıklama bekliyoruz. dökülün lan ortaya. söz mesaj atmayacağım, taciz etmeyeceğim. ama msn isteyebilirim. meleba
(bkz: erkeklerin lezbiyen fantezisi)
- (bkz: ermeni lobisi)
(bkz: burada da mı)
(bkz: benim lezbiyenim yımırta seninki kıllı)
- (bkz: genç lezbiyenler rahatsız)
- şu anda ilk kez how i met your mother da duyduğum bir terim. bunları kim buluyorsa kesinlikle kınıyor, ve olayı açıklıyorum.
spoiler içermez, zaten komedi de ne spoiler'i.
robin bacaklarındaki kılları almayacağını söylüyor, böylece kendi iradesini kontrol edeceğini söylüyor. fakat çok kral bir doktorla karşılaşınca 3,5 atarken lily'i arayıp shaver istiyor. ve hadi lily, i look like a turkish lesbian diyor.
muhtemelen kıllı, kendine bakmayan lesbian'a amerikada verilen isim bu.
- senaryo yazarı kaç türk lezbiyen görmüş de bunu demiş merakı doğuruyor bu replik. hani ben bu ülkede yaşıyorum ben görmüyorum bu lezbiyenleri, o nerede görmüş ki.
bir kere kıllarını almayan kadınlar çoğunlukla almanya'dan çıkar.
şimdi bir düz mantık ile;
senaryo yazarı antalya'ya geldiyse,
oradaki plajlarda denizden çıkarken kollarını kaldırarak saçlarındaki suyu sıkan kadınlar görmüşse
(ki bu hareketi türkler pek yapmaz)
antalya'da türkten çok alman var mk,
onları türk sanmış olabilir.
bu kadar gerizekalı mıdır diye sorarsanız, değilse bile kafası güzeldir.
- dizide duyduğum vakit şaşırdığım fakat net üzerinden şöyle ufak çaplı bir araştırma yaptığınız vakit kısmen hak verebileceğiniz olay.
- yeterince büyük infial uyandıramamış replik. lezbiyen kısmı işi bozuyor bence, simpsons'daki, scrubs'daki hadiselere benzer birşeyler olsa tepkiler daha belirgin olurdu. ama biz biliyoruz ki türkiye'de ne lezbiyen ne gey vardır. bak bu bağlamda bir tepki gösterilebilirdi esasen lan. kerinçeklerle, perinçsizlerin bu hususta sağa sola dava açmamalarının, türklüğe hakaretten dem vurmamalarının çok büyük eksikliğini hissediyorum şahsen.
- robin ; 'ı look like a turkish lesbian and ı am very proud' dedikten sonra lily nin yüzünün iğrenç bir ifadeye bürünmesi; yahu türk lezbiyenler tüm dünyaca tanıyomuşta bizim haberimiz yokmuş dedirtecek cinsteydi.
- bir muhabbet esnasında "olm bu ne hal ugandalı yamyamlara benzemişsin" demekten farkı olmayan cümle.
|