i hate you 

adana çık aradan

1. undisputed attitude albümünün en muhteşem şarkılarından biri

you were just a waste of sperm
    they way you look
    makes my stomach turn
    the way you think
    is no way at all
    god you really think you have balls
    i hate you - ain't it true
    i hate you - and everything you do
    you walk around like a fucking dick
    and everytime you're near
    you know i get real sick
    you're so stupid
    there's nothing in your head
    god how i wish that you were dead
    i hate you - ain't it true
    i hate you - and everything you do
    (lethe, 14.08.2004 15:16 ~ 28.02.2005 20:40)

2. (bkz. i love to hate you)
    (lethe, 14.08.2004 15:17)
  3. dimağıma star wars episode 3* filmiyle kazınmış replik. türkçe karşılığı şu: "senden nefret ediyorum"

sahne basit. obi wan kenobi, artık darth vader olmuş, ama meşhur kılığına bürünememiş anakin skywalker'ın siyahlar giymesine sebep olacak hareketi yapmıştır: sağlam olan tek kolunu ve iki bacağını kesmiş, mekanik bir kol ve kıvranan bir gövdeyle o'nu bir lav ırmağının kenarına uzatmıştır. adamın ciğerleri dahil her yeri yanmak üzeredir. bünyesinde tamiri mümkün olmayan yaralar açılmıştır.

can alıcı nokta şu: anakin, eli kolu tutarken "beni, seni öldürmek zorunda bırakma" gibi artistik laflar ettiği eski ustası obi wan'a, ölüm kendisine çok yakınken ancak ve ancak nefretini haykırabilmiştir. aslına bakarsanız, tam olarak bu yüzden sahne göründüğü kadar basit değildir.

kendinizi düşünün. birine nefretinizi ne zaman haykırırsınız? hep köşeye sıkıştığınız zaman. gücünüz yerindeyken nefretinizi dile getirmek yerine yapacak çok daha iyi şeyleriniz vardır; ama nefretin dile geldiği an her şeyin nihayete yaklaştığı andır.

belki düşüncelerimde yanılıyorumdur. ama bu düşüncem yüzünden "i hate you" repliği kafamda yer etmiş, filmi de yoda'nın palpatine ile cenk ettiği film değil de, hayatta her şeyi bitmiş bir adamın son çırpınışları olarak hatırlamışımdır.
    (eksiksizuyum, 08.08.2007 23:09)
  4. (bkz: senden nefret ediyorum)
    (night, 14.01.2008 15:20)