görseller
i am sami am sam
i am sami am sam
belki ilginizi çeker
  1. · play it again sam
  2. · dakota fanning
  3. · requiem for a dream
  4. · i am sam
  5. · alt yazılı izlenmesi gereken filmler
  6. · ağlatan filmler
  7. · benim adım sam
  8. · lucy in the sky with diamonds
  9. · bir film izledim hayatım sikildi
  10. · leonardo dicaprio
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · boylumlama
  3. · yeşim salkım
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  6. · aşk ı memnu
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · püskül
  9. · irem yağcı

i am sam  

sayfa  / 2
  1. (bkz. play it again sam)
    (bınar, 17.04.2004 17:19)
  2. acıma hissimin doruklara ulaşmasını sağlayan film.
    (16 inç fileli çorap, 17.04.2004 17:39)
  3. ay emsem die okunarak türkçenin ingilizce içinde bile esnekliğini koruyarak yanlış yerlere çekilebileceğini gösteren cümle...
    (carmelo, 17.04.2004 20:18)
  4. sean pennin oscara aday olduğu, akıl yaşı 7 olan bir babanın yaşadıklarını anlatan film. sean pennin oyunculuğu, karaktere öyle bir hayat veriyor ki, en duygusuz birinin bile gözlerini yaşartabiliyor.
    (acı çikolata, 16.09.2004 23:20)
  5. türkçe seslendirmesi insanı delirten filim.. alt yazılısını izlemediğim için hala içimde kalmıştır..
    (luccy in the sky with the diamonds, 16.09.2004 23:42)
  6. sean penn'in kalitesini ispatlamış olduğu film diyelim.. tabii küçük kız rolündeki dakota fanning'in başarısı da göz ardı edilemeyecek kadar büyük.. filmde dianne wiest, michelle pfeiffer ve laura dern'de rol alıyor..
    (cellman, 23.01.2005 05:24)
  7. filmdeki duygu yoğunluğunu yaşayabilmek için kesinlikle dublajsız izlenmesi gereken film..
    (absinthe, 29.12.2006 00:23)
  8. sean penn in oyunculuğunun karşısında bir kez daha şapka çıkartılması saygı duyulması gereken filmdir.
    (eleanor, 29.12.2006 00:29)
  9. filmdeki durumlar mükkemmel ötesi kotarılmış, oldukça başarılı bir film. ah ah gözlerim doldu be.
    (maia, 29.12.2006 19:20)
  10. çok ilginç olmasa da güzel işlenmiş ve sıcak bir konuya sahip olan, ama oyuncuların yetenekleriyle öne çıkan film.baş tacı edilen birçok gereksiz oyuncuya bakıldığında sean penn bulunması güç bir değerdir.dakota fanning rolünde başarılıdır,nitekim bu filmden sonra da pekçok filmde rol almıştır. michelle pfeiffer ise rolüne oturmuştur.sevgi kavramını direk olarak seyirciye iletebilen, yapmacıksız güzel bir film.
    (piedra, 06.01.2007 12:10)
  11. izlettiğim 10 insandan 7 sini ağlatmış -ki diğer 3 ü requiem for a dream de bile ağlamayan insanlar topluluğu- sean penn in nasıl bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladığı film.ayrıca "lucy" olarak dakota fanning in de üstün performansı takdire değerdir...
    (bkz: ağlatan filmler)
    (ayarlanabilir mutluluk, 07.01.2007 18:41 ~ 18:42)
  12. sevginin aşamayacağı hiçbir "engel" olmadığını sean penn'in mükemmel oyunculuğuyla ve harika müzikler eşliğinde anlatan güzel film. (sean penn çok büyük oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır bu filmle. bu güne kadar izlediğim en doğal, abartısız ve insan odaklı bir engelli rolüydü)

not: kesinlikle dublajsız izlenmeli, aksi takdirde oyunculuğun oyuncu kısmı gidiyor, sadece 'luk' kalıyor...
    (isparoz, 23.03.2007 13:05)
  13. sıcak bir yaz gecesi biraz eğlenmek için digitürk'ü açtığımda karşıma çıkan ve bir kaç dakikasına baktıktan sonra konusunu, türünü, oyuncularını öğrenmeye gerek duymadan sonuna kadar izlediğim; beni eğlendirmeyen fakat acaip duygularından süper bir film. bir çoklarına göre sean pann'ın oscar'ı alamamasının tek nedeni bu ödülü daha önce benzer bir rolle almış olan tom hankstir.

(bkz: forrest gump)
    (caddebostan, 22.04.2007 13:50)
  14. sean penn çok iyi bir oyuncu, o ufaklık desen her filminde büyümüş de küçülmüş gibi değme oyunculara taş çıkartacak cinsten, lakin film, düşünce hızını yavaşlatıyor. aptallaştığımı hissettim film sonunda, bir mental engelliyi onun tarafından anlatan bir film için olası bir sonuç yine de. sıkıcı değil, gevşek değil ama aptallaştırıyor. belki de bilerek yapılmıştır bilmiyorum.
    (jimela morrison, 22.04.2007 14:25)
  15. (bkz: uncle sam wants you)*
    (kitiara uth matar, 22.04.2007 14:26 ~ 14:26)
  16. izleyenin ağlamadan bitiremeyeceği film. sean penn'in oyunculuğunun doruk noktasına ulaştığı film.
    (ceyyar kermit, 03.06.2007 20:01)
  17. baba:ben senin babanım...ve sana okumanı söylüyorum. söylüyorum çünkü ben senin babanım.
    kız: ben aptalım.
    baba: aptal değilsin.
    kız : öyleyim.
    baba : aptal değilsin, çünkü o kelimeyi okuyabilirsin!
    kız : sen okuyamıyorsan ben de okumak istemem.
    baba : hayır, çünkü bu beni mutlu ediyor. senin okuduğunu dinlemek beni mutlu ediyor.evet. sen okurken ben mutlu oluyorum.
    kız : "uzun bir süre sessizlik içinde süzüldüler.nasıl bu kadar farklıyız..."
    ağla dur artık filmde
    (hiaxii, 15.07.2007 02:56)
  18. "nasıl bu kadar farklıyız ve aynıyız? nasıl bu kadar farklı hissederiz ve aynı oluruz? " filmin tüm anlamını içinde barındıran geyane replik.. sam ve kızı aslında çok farklıdırlar ama öyle bir sevgiyle birleşmiş ve aynı olmayı başarmışlardır ki tüm anne babalara örnek olması gerekir. yapmacıklıktan uzak olduğunu düşündüğüm çok güzel bir film. filmi izlerken anne baba olmanın ne demek olduğunu, engellerin gerçekten istenildiğinde aslında sevgiyle tolere edilemeyecek şeyler olmadığını düşünüyorsunuz.

ayrıca filmdeki beatles şarkıları kesinlikle filmin seyir keyfine keyif katıyor.
    (fihimafih, 27.08.2007 05:14)
  19. (bkz: sam i am)
    (asosyal demokrat, 21.09.2007 01:01)
  20. zihinsel engelli bir bireyin çocucğuyla olan ilişkisinin yanı sıra, sistemin içersinde engellilerin nasıl kabul görebileceğini mahkeme ve savunma süreçleri ile anlatan, sosyal sistemler girdilerini sorgulayan hış film.
    (serzenis, 21.09.2007 01:05)
  21. insanı yogunlastıran, farklı düsüncelere götüren film. ayrıca filmde yogun bir sekilde marka reklamı da var
    (esmzahunter, 21.09.2007 01:23)
  22. sean penn'i tanımayan biri izlese filmde sahiden 7 yaşında birinin hafızasına sahip bi adamın oynadığını sanabilir.
    sean penn'in oyunculuğunun doruk noktalara ulaştığı, en duygusuz insanı bile bir yerinden yakalayıp hüzünlendirebilen duygu yüklü bir film. film deki küçük kızın oyunculuğu ise hiç de yabana atılacak cinsten değil.
    bu filmi ilk kez sinemada izlediğim için kendimi çok şanslı görüyorum. türkçe seslendirilmiş halinde o duygu tam olarak verilememiş. *
    üzerinden yıllar geçse de film unutamadığım sahnelerle dolu. cümleleri net bir şekilde hatırlamasam da filmin adı duyulduğunda o anki hüzün hatırlanıyor iç burkuluyor.

-----------spoiler------------
    filmdeki en unutamadığım sahne sam’in küçük kızıyla hikaye kitabı okuma sahneleri.
    küçük kız artık bir üst sınıfa geçmiştir * ve biraz daha ağır bir dille yazılan hikaye kitabını sam’le okumaya çalışırlar. fakat sam zorlanır. ne de olsa o 7 yaşında bir çocuğun zekasına sahiptir ve artık küçük kızının zeka seviyesi onunkini geçmiştir. küçük kız bunu fark eder ve hemen o her zaman okudukları hikaye kitabını getirir ve bunu okuyalım falan der.
    -------------spoiler-----------

o an için çoğu zaman küçüklerin büyüklerden daha olgun * * olduğu gerçeğini alır ayaklarımıza serer bu sahne.
    (sylvia manson, 21.09.2007 01:40 ~ 25.08.2008 01:27)
  23. zihinsel özürlü bir babanın kızının velayeti için verdiği hukuk mücadelesini anlatan destansı bir filmdir. michelle pfeiffer'ın hırslı ve başarılı ama özel hayatında sorunları olan bir avukatı canlandırdığı film , sevginin ve fedakarlığın kapitalist amerikan yaşam tarzına gelebe çalışının hikayesidir. sean penn'in performansı "acaba bu adam gerçekten otistik mi" dedirtecek kadar göz kamaştırıcıdır.
    (emigrant, 02.12.2007 21:24)
  24. sam'in kızını doğumgününde görmek için elinde çiçeklerle yeni ailesinin evinin sokağına gittiğinde eddie vedder abimizin yorumuyla you've got to hide your love away girer ki araya birden, eddie vedder'ın sesiyle bile hüzünlenebilen bünyelere ''baba naptın sen'' diye film orada duygusal olarak golden shot yaşatır resmen.

soundtrack'i de şu şekildedir:

1. two of us - aimee mann & michael penn
    2. blackbird - sarah mclachlan
    3. across the universe - rufus wainwright
    4. i'm looking through you - the wallflowers
    5. you've got to hide your love away - eddie vedder
    6. strawberry fields forever - ben harper
    7. mother nature's son - sheryl crow
    8. golden slumbers - ben folds
    9. i'm only sleeping - the vines
    10. don't let me down - stereophonics
    11. lucy in the sky with diamonds - the black crowes
    12. julia - chocolate genius
    13. we can work it out - heather nova
    14. help - howie day
    15. nowhere man - paul westerberg
    16. revolution - grandaddy
    17. let it be - nick cave
    18. lucy in the sky with diamonds - aimee mann
    19. two of us - neil finn/liam finn
    20. here comes the sun - nick cave
    (sekizinci cüce, 02.02.2008 11:23 ~ 11:24)
  25. baba sevgisini ele alan filmler nedense tarafımca baş tacı ediliyorlar. bilemiyorum, şöyle bir düşününce aklınıza zilyon tane şiir ve şarkı geliyor anneler için yazılmış ama film pek gelmiyor*. ama iş 'babalık' mefhumuna gelince hemen reign over me ve the pursuit of happyness gibi filmleri sıralayabiliyorum. tuhaf... bu film de onlardan biri. diğer filmlerle ortak özelliği gözden süzülen bir kaç damla yaşla birlikte izlenmesi ve bu özellikleriyle halen özde insan olduğunuzu size hatırlatmaları. i am sam replikleriyle, oyunculukarıyla, müzikleriyle tam bir baş yapıt. izlenmeli...

"p.s i love you, like in the song"

edit: film hakkında yazılmış hoş bir yazı:

http://www.zaman.com.tr/...

*(bkz: @3154572)
    (malpolitikası, 10.08.2008 22:02 ~ 24.02.2009 14:04)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil