türkçe meali " daima bir planım var" olan aynı zamanda
lostadlı amerikan dizisinde,
benjamin linus adlı karakterle özdeşleşen sözcük öbeğidir.zira kendilerinin daima bir planı vardır.
ben'in varisi john locke'un bir lider olarak en büyük eksikliği. her şeyi allah'a (daha doğrusu ada'ya) bırakmayı tercih ediyor bu yeni önder. bu yüzden bu sözün john sürümü "i don't know"dur.
benjamin: what are we going to do now, john?
john: i don't know...
yeni bölüm beklemekten beyni sulanmış sıkıcı lost freak'lerinin dibinin düştüğü bir söz öbeği. hayranlık uyandırıcı olmaktan ne kadar uzak olduğunu örneklerle açıklıyoruz :
- bencımin , birleşik devletler kimyasal silahlarla tüm okyanusya'nın amına koydu. kaçalım baba yemyeşil olucaz.
- i always hev e plan johnny. biz ölsek de, yokolsak da, dünyada bizi sittin sene izleyecek bir alay mal bırakıyoruz olum. bundan ala plan mı olur. mesela bak ben bile bir dizi karakteri olduğumun farkındayım, ama bu lost'ta işler boka sardığında üzülen tayfa gerçek dünyada ne oluyor ne bitiyor haberdarsa gel beni çukura at.
benjamin linus'un planı bu evet. ama sen ? senin bir planın var mı ? önemli olan bu.
repliğin tamamı şöyle ki
"how many times i need to tell you john, i always have a plan"
demiştir benjamin linus ve ayar manyağı olmuş john lock a hayatının ayarını vermiştir.
ayrıca bunu sol framede görünce bir an o sahne canlandı gözümde, duyar gibi oldum ben'in sesiyle içim ürperdi.
alakasız biliyorum ama söylemeden edemeyeceğim;
çok özledim be dön artık lost. giden sevgilimi beklemedim seni beklediğim kadar.
ı always have a plan cümlesindeki kibiri sağlayan always atıldığında tipik bi' michael scofield cümlesine dönüşen cümledir. 4 sezon+final break olmak üzere başı belaya girdikten bi' kaç saniye sonra duyardınız bu cümleyi zaten 10. saniyedede çözülürdü problem.
türkçe meali herzaman bir planım var demektir lost ve pirızın brek te sıkça duyduğumuz cümle yedek klubesinde bile duydum diyesi geliyo insanın .