|
|
- kimi bekâr/öğrenci evlerinde rastlanan erkek tipidir.
bu tip insanlar, geneli dağınık olan evlerde birden gizli kimliklerini ortaya çıkarırlar. aylardır temizlenmemiş banyoyu, bir haftadır yıkanmamış bulaşıkları, antrede gezen hamam böceklerini, hiç silinmemiş pencereleri görünce "yeter ayol! evi bok götürüyor" diye bağırıp evde bulunan bilumum temizlik malzemesini ellerine alıp evi temizleme işine girişirler. camdan aşağı düşmekten korkmaksızın pervaza tırmanıp cam silerler, türlü bulaşığı bir çırpıda yıkarlar, beyaz çamaşırları evvelden çamaşır suyuna basıp ağartırlar. üstelik tek başlarına buzdolabını öne çekip arkasını silecek kadar da kuvvetlidirler.
ben en son bu tip insandan birini bugün gördüm. son bıraktığımda salondaki halının ortasına elinde bez ve yanında kova varken domalmış vaziyette "abi baksana, üçüncü sefer silince daha güzel parlıyor" diye haykırıyor, bokunda boncuk bulmuşçasına seviniyordu.
- http://blogol.hu/...
- desperate housemen dizisine esin kaynağı olabilecek kişiliktir.
- (bkz: burhan altıntop)
- okul bahçesinde oturup muhabbet ettiğimiz esnada havanın birdenbire kapanması üzerine arkadaşlardan biri "eyvaah çamaşır asmıştım ben, balkonda çamaşırlarım vardı" diye veryansın etmişti, içten içe kıllanmakla birlikte pek bir anlam verememiştim o zaman, bundanmış demek.
- dikiş nakış dışında elinden her iş gelen erkektir.
(bkz: it's me)
- çiçeğini çikolatasını alsın, anne babasıyla kapımızı çalsın; varmayan ne olsun demek istediğim kişidir...
- (bkz: abim)
kendisinin ev işleri ile uzaktan yakından alakası yokken bir gün üniversitede istanbul'u kazanacağı tutmuş, bununla da yetinmeyip okul bittikten sonra istanbul'a yerleşmiştir. bu saatten sonra işler başa düşmektedir. öyle evdeki gibi "armut piş ağzıma düş" felsefesi nereye kadar gidecektir. öğrencilik yıllarında yavaş yavaş yemek yapmaya başlamış ve daha sonrasında işi ilerletmiş tatlı çeşitleri ile bizleri şaşırtmıştır. ilk başlarda; annemi arayıp öğrenmesi ile gelişen gurmeliği bugünlere kadar varmıştır. bir keresinde; tatile geldiği vakit annem yemek yaparken anneme yardımcı olması bizleri daha çok dumur etmiştir. evet; iş başa düştüğü için bu işlere girişse de alnının akı ile çıkmasını bilmiştir ve kesinlikle; içinde gizli ev hanımı barındırmaktadır.
- son derece faydalı erkek tipidir. halıların temizlenmesinden, temizlikçi bulunmasına kadar bir evde karşılaşabilecek her sorunla ve her türlü detayla ilgilenir. bu tip erkek tabak altı lahmacundan tutun da, ay çöreğine kadar aklınıza gelebilecek ne kadar yemek varsa büyük bir ustalıkla yapabilir. turşu kurar, hamur mayalar, yoğurt yapar. gömleklerini, pantolonlarını kendi ütüler. temizlikte annesine veya eşine yardım eder. üzerine eşek şansı hatta eşşşoğlueşşşek şansı yapışmış olan ben; bu tip bir adamla evli olmaktan dolayı son derece mutluyum şahsen. ayrıca bir ev kadınından daha ergonomiktir. anatomisi gereği kol kasları bir kadına oranla daha gelişmiş ve boyu da daha uzun olduğundan, misal camları sürekli kendisi silmektedir. üstüne üstlük bir de elektrik elektronik mühendisidir ki dadından yinmez. her türlü bakım, onarım, tadilat işleri, bilgisayarla ilgili sorunlar ellerinden öpmektedir. bizim ev yetmiyormuş gibi bir de annesine ve ablalarına da yetişir. genç kadınlara tavsiyem odur ki hamarat erkekler çok faydalıdır, kaçırmayınız.
- + rauf bey ihracat raporlarıyla birlikte odama gelir misiniz lütfen...
- şu masanın tozunu alır almaz geliyorum müdür bey !..
- anaerkil ailede yetişmiş yahut kız kardeşi olmayan erkek tipidir zannımca.mesela hüseyin rahmi gürpınarın bir kadınlar ordusu(anne,anneanne,teyze vs vs) içinde yetişmesinden dolayı yazmaktan yorulup kafasını dinlendirmek için örgü ördüğü rivayet edilmektedir.
(bkz: hüseyin rahmi gürpınar)
- (bkz: ev adamı)
- başlık sürçmesine kurban gitmiş erkektir.kendisi olsa olsa gizli eşcinseldir.
(bkz: kaç saattir konuşuyoruz bir kere eşcinsel demedik)
- domestik insan,öğrenci evlerinin vazgeçilmezi.domezer yada domezcan şeklinde isimler takılan arkadaşlarımız da vardır
- yalnız yaşayan ve ev işleri mecburen üzerine kalan erkektir.hele ki bu erkek sevgiliniz ise komik diyaloglar yaşanabilir ;
sevgili : off yaaaa pazar akşamlarını hiç sevmiyorum
billy : neden canım?
sevgili : daha eve gidicem çamaşır koyucam makineye , kuruyanlar var yarına gömlek ütülemem lazım. haftaya da dip köşe bir temizlik yapsak diyorum gelirsin dimi yardıma? yeni bir yumuşatıcı çıkmış ondan alıyım giderken unutturma canım olur mu?
billy : (kıs kıs gülmeye çabalarken içinden çıkan kahkahaya hakim olamaz) tamam... aahahahahah
sevgili : ya gülme yaa(billy, 13.12.2007 18:12)
- einherjar'ın "senin içine haminne kaçmış" dediği eski ev arkadaşı
- şöle bişey olsa gerek..
-ay yemegi ocakta unuttum
-ne yemeği be olm
-annemgil gelecekti yaprak sardım abi
-oh oh ...nese taşı at istasyon yapma bakayım
-abi atayım da şu kazağını nerden aldın bi bakayım bende örüyorum böle bi şey
- bu mu..valide aldı be olm
-ay nurten teyze ne zevkli kadın..günüme çağırsam gelir mi acaba
-bilmem ki sormak lazım
-kek tarifi alcaktım hem ben ondan .şu portakallı olanı...oh oh mis gibi
-ya ahmetcim kızma ama evde anadan kaçıyoz burda sen ..bik bik bik bu ne ya
-aman be abi sende osman gibi deme şöle..hem geçen osman ne yapmış biliyon mu..
-ehhh be olm yeter sanki içinde gizli ev hanımı var senin
-nasıl yani ..benim gizlim saklım olmaz necat abi.evimde tertemiz benim pırıl pırıl ...
- yengeç burcudur.
- teflon tavasına ekmeğin sert kenarını bandırmayan erkek tipidir.
(pitis, 16.05.2008 19:24 ~ 19:24)
- içinde gizli tuttuğu marifetleri sergilemek için zaman kollayan yiyilesi erkektir. sırf sevgilisi çok iş yapıp yorulmasın diyerek ona yardımcı olan, hatta yemek yapmasını gayet iyi başaran kişidir. kısaca "her eve lazım".
(elera, 16.05.2008 21:12)
|