ilk girdiğimde bitermi koca 7 yıl diyip de şimdi nası olup da bu kadar çabuk bittiğini anlayamadığım, hocaları efsane olan, mezunlarının birbirine ve okullarına bağlılığı herkesi şaşırtan, en güzel günlerimi geçirdiğim biricik okulum..
bu sene mezun olduğum ve yedi senemi geçirdiğim,"oldies but goldies" sloganıyla kalpleri fetheden geleneksel lise son montumu asla ama asla üniversitede giymeyeceğim,güzel,mütavazi okulum.
7 mükemmel yıl geçirdiğim, lise yılarını başka bir yerde asla böylesine güzel geçiremeceğim, arkadaşlıklarına taptığm okul.
dönem olarak pek sıkı fıkı olamamıştık belki küçük gruplara bölünmüştük ama o gruplar asla bölünmedi. bana 9 yıllık en samimi arkadaşımı verdi bu okul. çok güzel maceralar kattı. mal mal okumadık hiçbirimiz bu lisede.
"oldies but goldies"...
7 yıl okuduğum başta öğle araları gezmeye çıktığımız güzel sahili olmak üzere, muhteşem çim sahasını, kapalı spor salonunu, bahçesini, kantinini, maçlarını, hocalarını (dilmenliyi bile) özlediğim eski okulum.
mersinin en iyi liselerinden biri olan her ne kadar düşman okul olsak da(bkz: ykal) gercekten egitim kalitesine laf söylenemeyecek öss basarısı çok yüksek olan anadolu lisesi
"ial ruhu" diye bir kavramı oluşturmayı becerebilmiş, mezunların sıkı sıkıya sahiplendiği muhteşem bir okul. hiç tanımadığınız diyarlarda sırf ial mezunu olduğunuz için birileri sizi evinde ağırlar, tanımadığınız birileri size okul kitaplarını yollar ya da iş bulmanız için canla başla çalışır. daha ne diyeyim.....
bu yıl mezun olduğum mersinin mezitli ilçesinde deniz kenarında bulunan, kapalı spor salonu,özenle bakımı yapılan çim sahası ve genişçe bir bahçesi bulunan eğitim yuvası.türkiye'nin en havalı devlet okullarından biri olmakla beraber çok iyi eğitim verilen,unutulmaz dostlukların kurulduğu,mezunların biraraya gelmek için türlü bahanelerle (şenlikler,pilav günleri...) uğradığı okuldur ayrıca.
not: kısaltma olarak yalnızca ial kullanılabilir zira okulun adı içel anadolu lisesi'dir.
mersin'de genel bir kanı vardır "ial öğrencilerinin götü kalkıktır" diye. ama bizim lisede* bir sürü arkadaşım ve bir adet aşık olduğum insan*ial li olduğu için yakından tanıma fırsatı buldum ben bu okulun öğrencilerini. senin benim gibi adamlar öle götleri kalkık falan da değil.
ha dışarıdan hakikaten öyle görünüyorlar ayrı mevzu tabi.
okurken her ne kadar kök söktürmüş olsalar da, verdiği eğitim ile gerçekten dudak uçuklatan, en sert hocasının bile, mezun olmanızın ardından, aslında yaptığı her şeyi sizlerin iyiliği için yaptığını anladığınız, kazık mı kazık, benim zamanımda "eti senin kemiği bizim hocam" mantığı ile evlatların emanet edildiği, seçkin, güzel ve muhteşem mekana sahip olan canımız okulumuz..
hüseyin dilmenli gibi bir efsaneyi bu sene emekli edecek olan okulum...mezun olduktan sonra hasan hoca veya sema hoca tarafından köşeye çekilmeyi,mercana sigara denizhan2 ye tantuni için kaçarken bin derenden su getirmeyi,kopyadan yakalanıp orhan baba ya yalvarmayı ve en önemlisi o okulda edindiğim müthiş arkadaşlıkları çok özlediğim canım lisem..
içel mersin olunca okulun adınında mersin anadolu lisesi olması(m.a.l) tasarısına şiddetle karşı çıkan hatta ebedi düşmanlarımız olan t.a.c ve çağ kolejinin mal mal mal gbisinden tezarahatlarına yumruklarıyla cevap veren güzel okulum..(bizim dönemimizde arkada shakespeare'in sözü olan alls well that ends well yazardı)