mimar  dış mimar  

adana çık aradan

1. "ben mimarım" sözüne karşılık %85 oranında sorulan sinir bozucu soru cümlesi.

iç mimar olan kişi zaten iç mimarım der, dış mimar diye bir meslek zaten türkiye'de yoktur, sadece mimar vardır. mimar oturur, düşünür, eskiz yapar* tasarlar ve sıfırdan hayata geçirir. sorulmasın böyle sorular lütfen rica ediyorum ve burdan yetkililere sesleniyorum, ayıptır günahtır.
    (siyah kutup ayısı, 21.08.2007 17:24)

2. karşılaştığımda, aşağıdaki anımı depreştiren sinir bozucu soru:

yıllar önce "anadolu lisesi'nde hazırlık okuyorum" dediğimde "bütün dersler ingilizce mi" diye sorarlardı. "evet" dedikten sonra beklenen soru gelirdi:
    - türkçe dersini de mi ingilizce okuyorsunuz?
    (blaberus, 21.08.2007 19:08)
  3. mimarlara sorulabilecek en kötü sorudur.
    halkımız mimarlığı sadece dekorasyondan ibaret sandığı için mesleğini öğrendiği ilk kişiye direk bu soru ile dalar. cevaben mimar kişininde karşıdakine daldığı görülmüştür.
    (altan ve babası, 03.03.2008 15:19 ~ 15:19)
  4. mimar kardeşlerimizin kafalarına çok taktıkları, çok gündemde tuttukları soru. halbuki bakın adam "iç mi dış mı?" demiş, yani mimarlığın mekanla ilgili bir uğraşı olduğunun farkında en azından. oysa bunu da bulamayan öyle çok kişi var ki. "çevre mühendisiyim." deyince "nasıl çevren geniş mi bari?", "jeodezi ve fotogrametri mühendisiyim." deyince "hö?" sorularıyla karşılaşılan bir ülkede yaşıyoruz. sizin de dert ettiğiniz şeye bak allasen.
    (tembel, 03.03.2008 15:31)
  5. (bkz: dış mimar ne lan)
    (jugador, 03.03.2008 15:37)
  6. bence "dış mimar" diye bir şey olabilir. (bkz: peyzaj mimarlığı)

ama yine de bu soruyu sormayın artık. kuruttunuz yeminle.
    (guenever, 03.03.2008 16:03)