gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  4. · yetenek sizsiniz türkiye
  5. · beşiktaş
  6. · öğretmenler günü
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · cmkyk
  9. · supap

işyerinde amirle arkadaş samimiyetinde olmak  

1. işyerindeki amiriniz sizden daha önce işe başlayan samimi bir arkadaşınız ise ilginç ve komik durumların oluşmasına vesile olabilecek durumdur..

farzı muhal; işyerinizde sistemin kapanmasına yakın "vergi gelmesi" (deyiş ve jargon budur) yoğun bir mesai gerektiren nahoş bir durumdur ve amirinizin işyerine geri gelmesi gerekmektedir..nöbetçi olduğunuz gün arkadaşınız olan amir aranır..

+ bülent "dergi geldi" olm..napçaz?
    - amir: yapma lan ciddi misin? içine tüküreyim, bekle!! hemen geliyorum..
    + yok gelmene gerek yok, işyerine adına "dergi" geldi, erotik dergi onu söyleyecektim..napayım? heh heh!
    - olm küfür ettireceksin bana..senin şefinim ben, ciddi ol biraz!
    + sen benim şefim değil herkesin şefisin! milli şef..bülent inönü..ehe ehe..
    - götüne girsin bülent inönü!
    + şiişşşt akıllı ol..astınla doğru konuş..anında yazarım şikayet dilekçesini üst mercilere..heh heh..

+ bülent "sergi geldi" olm napçaz?
    - vergi mi? üff ya..üstümü giyip çıkıyorum hemen..
    + acele etme olm, haftasonu gideriz..sergi pazara kadar burdaymış..tısısısısısı..
    - olm bak kalbini kırcam..uyarı cezası verdircem sana!!
    + uyaracak mısın beni?
    - evet!!!
    + uyar ama memnun kalmazsam cinsel taciz davası açarım bil!!! tısısısısısı..

+ bülent "yergi geldi" koş..
    - olm başkasını arasana!
    + yergi sana geldi ama..götü kalkmış diyolar..yergi yani eleştiri anlamında..he he he
    - olm kalbime incek yeter artık..
    + tısısısı

+ bülent nasılsın?
    - noldu? vergi mi geldi?
    + yok yeaaa..vergi ile kafiyeli başka kelime bulamadım da onun için aradım..heh heh..
    - bu sefer geliyorum, bekle orda..azına sıçtım senin..
    + şaka yaptım olm, sen de hemen kızıyosun..şişşt gelme olm..şaka olm..valla giderim bak!! alo???
    (füçır, 26.06.2009 21:23 ~ 23:24)
  2. iyidir. güzeldir. ama arada beyli, hanımlı konuşmak ilişkideki ateşliliği arttırır. özellikle başkalarının olduğu toplantılarda, bir birlerine bey/hanım diye hitap edip, çaktırmadan göz göze gelip tebessüm etmek adettir.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 26.06.2009 21:30)
  3. (bkz: hata)
    (çilem82debaşladı, 26.06.2009 21:31)
  4. bir yanlış yaptığınız'da " sanada fazla mı yüz verdik nedir. " demesiyle birlikte moralinizi bilimum bozan bi durumdur seviyeli olmak lazım.
    (ali osman binmegabayt, 26.06.2009 21:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil