belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · ezel
  6. · yaran diyaloglar
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · hrant dink suikasti
  9. · dostlar beni hatırlasın

işteki ilk gün  

1. iş görüşmesi sonrası 3-4saat sonra işbaşı yapacağımın söylendiği,benim de bu boşluktan istifade taksime gidip bir güzel içip görevimi teslim aldığım gündü.şimdi olsa yapar mıyım?kesinlikle hayır.
    (floydzede, 24.10.2005 18:52)
  2. eğer bir asistansanız, yaptığınız iş stajyerlikten farklı olmaz. ortamı gözlemle, fotokopi çek, çeviri yap falan filan. böyle bir farklı hisseder insan kendini. napcaz olum şimdi burda ya, buraya ait değilim ben deyip sonra maaşınızla stajyerlikteki karın tokluğuna yaptıklarınızı düşününce hafiften bir sempati beslersiniz ilk günde işinize. güzeldir, hele bir de insanlar ilk gününüzde sizi sap gibi bırakmayıp güler yüzü eksik etmedilerse... mutluyum ben... her günüm ilk gün gibi olsa ya...
    (tambatumbaesmerbomba, 24.09.2007 16:37)
  3. eğer hiç tanımadığınız bir ortam ise hafiften kasılıp, herkesi tanımaya çalışırsınız.. ilk gün gazı olur bünyede..

lakin, babanız üst katınızda çalışıyorsa, anneniz oradan emekli olduysa, sizin ufaklığınıza kadar bilen birileri varsa, herkes onlara "bey" derken siz "abi" diyip uzun uzun konuşabiliyorsanız, kafa dengi arkadaşlarınız varsa, gittiğiniz bölümde ortaokul - liseden de bi arkadaşınıza raslarsanız gayet rahat olabiliyorsunuz. zira ortamı ve nasıl davranmanız gerektiğini biliyorsunuz.. güzel oluyor böylece..
    (robi ve cuma, 15.09.2008 23:01 ~ 23:02)
  4. bugündür..şahsımın işteki ilk günü ilk mesaisi bugündür..tarihler 15 ocağı gösteriyo..atamam tamamlandı ve işe başladım..ha iş olarak naptın derseniz hiç bişey..masamda oturup bolca çay içerek ve insanlarla tanışarak geçirilmiş bir ilk mesai yaşadım..paylaşmak istedim be sözlük..

(bkz: sözlükle dertleşen yazar modeli)
    (bkz: mesai)
    (delilergibiözledim, 15.01.2009 19:21 ~ 19:22)
  5. kasılmış bir halde ortalarda dolanırsınız.. herkes size ay bu da yeni mi gözüyle bakar.. işinizi nasıl yapacağınızı öğrenmek biraz zaman alacağından ilk gün çalışmak için pek kasmazsınız nasılsa ilk gün diye yaptığınız her şey mazur görülecektir.. eğer hayatınızda ilk kez çalışıyorsanız ve eğer bu çalışma bir mağazada satış elemanlığı olarak gerçekleşiyorsa günün sonunda eve vardığınızda malak gibi uyursunuz, ayaklarınızın şişkinliği ve ağrısı da bir hafta sürer, üç ay sonunda da bacak kası yaparsınız.. ilk günün ardından eve gittiğinizde aileniz tarafından sorguya çekilirsiniz nasıl geçti diyerekten.. işin ikinci gününde ise uzmanınız ya da yöneticiniz de aptal bir sırıtmayla aynı soruyu sorar size.. "ilk günün nasıldı x?" içinden kıs kıs gülmektedir bu şahıs..
    (suursuz, 15.01.2009 19:33)
  6. eğer geceden kalma gittiyseniz cok vasat olarak gececek gündür. hayatımın ilk iş gününe sabah 4 te yatıp bi kaç saat sonra kalkıp gitmiştim hala ayılamamışım. büyük bi spor giyim mağazasında kasiyerlik günde 15 saat 2 saat antre o nasıl bi işkencedir allahım hayatı öğren diye bu kadar da yüklenilmezki canım programı öğrenemiyorum kartları geçemiyorum elim ayağıma dolanmıştı yaa akşam saatlerine dogru bele bele vuran daha önce hiç bilinmeyen bi ağrı ayaklar ona keza oturmak yasak cunku öle bi yer. akşamına yarın gelmene gerek yok diye bi cümle beklerken 4 ay dolu dolu gecen bi yaz. guzeldi bee butun cinliklerini öğrenmiş oldum en azından kazık yemiyorum artık alişwerişlede*gülücük*
    (hencecalik, 15.01.2009 20:02)
  7. 31 aralık 2007 pazartesi (daktilo sesi girsin lütfen)

08.30 : odalık iki dirhem bir çekirdek olup iş yerinin kapısında belirdi. heyecan, iyi dilek ve iyi niyetlerle yeni işine başlamaya hazırdı. patronun gelmesini beklemeye başladı.

09.30 : patron iş yerine geldi odalık'ı bir üst kattaki odasına götürdü. kapıyı açtı, "burası senin odan, dosyalara bak, kitapları incele bir alış bakalım" dedi ve odayı terk etti.

10.00 : bu odanın hücresi olacağını bilmeden dosyaların içinde kaybolmuş çaysızlıktan başı ağrımak üzere olan odalık'ın kapısında bir huri belirdi. elinde bir fincan çay vardı, alışverişe gittiğini bir şey isteyip istemediğini sordu ve huri gözden kayboldu.

11.00 : odanın kapısında bu sefer genç bir kız belirdi, kendisi buranın sekreteriydi, ben geç kaldım bugün dedi, aslında hep geç kalırım dedi. odalık ne kadar hoşgörülü bir iş yeri olduğunu düşündü mutlu oldu.

12.30 : patron odaya geldi, bugün yarım gün yarın yılbaşı aşağıya iniyoruz dedi.

12.40 : tüm fabrika yılbaşı için iyi dileklerini sunarak birbirini kutladı. patron yarın tatil olduğunu söyledi. bu kadar iyi şey bir arada olamazdı odalık kelebek olmuş uçuyordu.

13.00 : servise binildi, odalık burasının bir yarı açık ceza evi olduğunu bilmeden kafasını çevirip binaya baktı.

(daktilo sussun, batsın bu dünya girsin lütfen)

ben hep böyle olur sandım, yarım gün çalışır öğleden sonra eve giderim, akşam eğlenir, ertesi gün tatil yaparım. işe gittiğimde patron yine sen takıl der sandım, aldanmayın siz bu güne.

(bkz: ben yandım eller yanmasın)
    (odalık, 01.11.2009 00:35 ~ 00:37)
  8. okuldaki ilk günün ilerlemiş versiyonudur kelimenin tam anlamıyla.
    (splendor, 01.11.2009 01:11)
  9. yoklandığınız gündür. sonra sonra iş arkadaşınız, dedikodu yoldaşınız olacak orospu çocukları tarafından gözlenirsiniz; ne ayak ? kullanılır mı ? ezilir mi ? sikebilir miyiz ? siker mi ? teper mi ? gibi soru işaretlerini cevaplamak üzere.
    (distimik, 01.11.2009 01:17)
  10. ''sen yenisin galiba'' bakışlarını çalışanlar ve tabii ki patron tarafından hissedeceğiniz gündür.
    (naringergedan, 01.11.2009 01:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil