görseller
işte öyle bir şey 

belki ilginizi çeker
  1. · işte öyle bir şey
  2. · istanbul isimleri
  3. · hande yenerin gay ikonu olması
  4. · sözlük yazarı olmak
  5. · tetriste sokumluk çubuk geldiğinde yaşanan coşku
  6. · ben çevrecinin daniskasıyım
  7. · beşiktaş taraftarı
  8. · kaşların arasından dom dom kurşunu değmesi
  9. · çiğdem talu
  10. · öyle
gündem
  1. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  2. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  3. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  4. · galatasaray
  5. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  6. · tanrıya sorulacak tek soru
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · erkeklerin hesabı ödemesi
  9. · tuna

işte öyle bir şey  

1. anlatmak istersiniz ama anlatamazsınız..bırakın bir başkasını, kendinize anlatmaktan bile acizsinizdir..önce çabalar, iki kelimeyi yanyana getirip ifade etmeye uğraşırsınız; ama nafiledir çırpınışlar..içinizdekiler kalıverir olduğu yerde..dudaklarınızdan dökülebilen; deriiiin bir "işte öyle bir şey" olur sadece..hiç bir şey söyleyememiş olsanız da anlayan anlamıştır aslında..neyse çok karıştı sanırım..işte öyle bir şey..
    (tenekeci, 29.11.2004 17:22)
  2. öyle bir şeyi ancak bu kadar güzel anlatır tüm bu dizeler. dilin tam ucuna kadar gelen sözcükler aniden seller gibi akıp çıkacağına birden insanı terkeder ve sadece karşı tarafa "...ya işte öyle bir şey..." yankılanır. aslında bu lafa muhtaç olan biri karşısındakine bu dünyada kendi sevgisini, ne kadar büyük olduğunu, tarif edebilecek hiçbir varlık bulamadığını ispatlamış olur bir bakıma.
    yüzünüz bir an duraksar, mimikler durur, sonra mahçupça "işte öyle bir şey"
    (hell guardian, 10.12.2004 00:07)
  3. bir şey vardır, anlatamassın... anlatsan da yeterli gelmez, dahası da var bunun dersin... seni anlayan anlar ama sen ısrarla anlatmak istersin.

ağlasam sesimi duyar mısınız,
    mısralarımda;
    dokunabilir misiniz,
    gözyaşlarıma, ellerinizle?

bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
    kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
    bu derde düşmeden önce.

bir yer var, biliyorum;
    her şeyi söylemek mümkün;
    epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
    anlatamıyorum

işte bunun gibi bir şey olsa gerek...
    (gülümsün, 18.04.2005 20:43 ~ 20:43)
  4. melih kibar bestesi olan şarkı..yaşar yorumu daha bi iyidir...
    (tutkuyakar, 18.04.2005 21:32)
  5. bir de yaratıcı beşiktaş taraftarı versiyonu vardır:

seni düşündüm dün akşam yine
    kafam güzeldi, içmişim yine
    bir de kendimi düşündüm sonra
    ölesim geldi senin uğruna

hani dolmabahçe'ye yürürken
    hani fenerbahçe'ye koyarken
    hani bir pınarbaşı çekerken
    işte öyle bir şey...
    (dedi ki normal, 15.05.2006 02:25)
  6. konuyu burda kesmek istiyorum demek yerine başvurulan ikinci söz grubu
    (medium, 06.06.2007 21:38)
  7. sözleri yazılmamış hayret. bana boylumlamayı çağrıştırıyor bu şarkı:

hani bir yağmur yağar da bazen
    hani gökgürler ya arkasından
    hani şimşekler çakar peşinden
    işte öyle bir şey

sonsuz bir umut doğdu içime
    bir garip duygu çöktü omzuma

hani ıssız bir yoldan geçerken
    hani bir korku duyar da insan
    hani bir şarkı söyler içinden
    işte öyle bir şey

hani eski bir resme bakarken
    hani yılları sayarda insan
    hani gözleri dolar ya birden
    işte öyle bir şey

sonsuz bir huzur doldu kalbime
    bir garip duygu çöktü omzuma

hani yıldızlar yanıp sönerken
    hani bir yıldız kayar ve insan
    hani bir telaş duyar ya birden
    işte öyle bir şey

hani bir yağmur yağar da bazen
    hani gökgürler ya arkasından
    hani şimşekler çakar peşinden
    işte öyle bir şey
    işte öyle bir şey
    işte öyle bir şey
    (ichgeheindaskino, 07.08.2007 11:53)
  8. erol evginin bu parçasında dikkat ettiğim bir bölüm. şimdi önce yağmur yağar arkasından gök gürlerde peşinden şimşek mi çakar bu işte bi terslik yokmu yahu???
    (kahraman inek öce, 31.08.2007 16:02)
  9. şimşeğin gök gürültüsünden önce gelinmesine takılınmış ancak yine de güzel bir şarkı olmasının önüne geçmemiş bir detaydır.

-bu arada o gök gürültüsünün o şimşeğe ait olup olmadığını bilmiyoruz yani yağmurlu bir havada ard arada şimşek çakıp gök gürlüyor ve yeniden şimşek çakıyorsa bu durumda şarkı sözü saçma olmaz aksine ard arda aynı şeyleri ifade etmek yerine havanın o derece şimşekli gök gürültülü olduğunu gösterebilir.
    (blungel, 08.06.2008 00:26)
  10. sene 2001'di. benim ve yakın bir arkadaşımın hayatı sadece siyah-beyaz olarak gördüğümüz, duyduğumuz, algıladığımız zamanlardı. çok güzel bir eylül akşamıydı. beşiktaş-istanbulspor maçı için gümüşsuyu'ndan aşağıya inmiş tıngır mıngır beşiktaş'a gidiyorduk. kazana yaklaştıkça bir ses geliyordu kulağımıza ancak ne dendiğini tam kestiremiyorduk. tabii yaklaştıkça sözler daha da anlaşılmaya başladı.

bir yandan sallanan bayraklar, bir yandan ''hani'' ile başlayan cümleler. öyle gittik stada, stada vardığımız zaman da devam ettik söylemeye. bir alt taraf söylüyordu bir üst taraf. ancak birkaç zaman sonra pek dile gelmedi bu tezahürat. hala ara ara söylenir.

bu arada o maçı 0-1 kaybetmiştir. buradan kajer denilen kaleciye de selamlarımı iletir, gözlerinden öperim.
    (kurdılı hıcazkar saz semaısı, 16.11.2008 20:24)
  11. (bkz: @2763090)
    (vjeshtitza, 16.11.2008 20:27)
  12. ders çalışmaktan sıkılmışken ; gene o güzel şarkıyı dinliyorum. salak saçma bir şarkı işte. ama beni çok eğlendiriyor. insanların hataları üzerimde birikmişken ve tam da ben silkenecekken; sen düştün gene aklıma. lanet olası sen...gene şeytanca gülmeme sebep olan sen. kalktım sessizce yerimden ve başladım dans etmeye...
    kirli penceremden dünyaya bakarken ; bizi gördüm. ve o kadın gene fısıldadı. hadi dedi : lay la lay la lay . resetlenmişcesine geri döndüm hayatıma. salatamdan bir çatal aldım. birkaç soru çözdüm. gene sıkıldım. ve dün aldığım kitaplara baktım. okunmayı ve yaşanmayı bekleyen yeni kitaplarıma. alacakaranlık , yeni ay, tutulma , şafak vakti... kısacası karanlıktan aydınlığa diyebiliriz bu dörtlemeye. acaba ben bu dörtlemenin hangi aşamasındayım diye düşündüm? tutulma dayım ben sanırım. şafağa az kaldı. güneşi görmeme çok az kaldı. ölmeme çok az kaldı...
    derken ; açtım kocaman gözlerimi. tanrım iyi ki uyandım. iyi ki ...
    (vampirella, 25.04.2009 17:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil