paso almak için sırada bekleyen 20 kişi varken, ve bu 20 kişi, okulunda dersini ekip gelen öğrenci, veyahut devam zorunluluğu olduğundan oğlu için işinden izin alıp gelen baba ya da yaşlı başlı dedelerden ibaretken, kahvaltısını 20 dakika işyerinde yapan devlet memurudur.
son derece normal bir devlet memurudur. hele bir de öğretmense haftada 4 gün akşam dörde kadar çalışıyordur. yaz ve ara tatili vardır. düzenli bir geliri vardır. işten atılma riski yoktur. niye sevmesin işini?
devlet memurlarının sürekli yatması, adam gibi çalışmaması ile ilintili olması muhtemel duygu. tembel bir milletin bu kadar rahat işleri sevmesi kadar doğal olan başka bir şey var mı?
edit: "duygu" diyince özel isim gibi olmuş. o duyguyla bu cümleyi kuran memurlarımızdan bahsediyoruz elbet. kesin içlerinde duygu da vardır da şimdi isim verip rencide etmeyelim.
baştan not : sevdiği işin memurluğunu yapanlara değil, memurluk işini sevenlere yazılmıştır.
amiri olsam, disiplin notunu derhal 40 puan kıracağım memurdur. zira bir devlet memuru işi hakkında yorum yapamaz. yapmamalıdır. yapamamalıdır. yapması gevşekliktir ve derhal cezalandırılmalıdır. özellikle de işi hakkında sevmek-sevmemek şeklindeki bayağı mukayeselere girişemez. nerde çalıştığını unutup seviyorum da canım da cicim şeklinde cıvıklıklara girmiş gafil memur, derhal açığa alınmalı, gerekirse masa dibi kadrosuna sürülerek aklı başına getirilmelidir.
muhatabına doğrudan not : seviyormuş. yok daha neler. sanki devletin işi senin sevgine kalmış. sanki devlet, sen sevesin diye eline iş tutuşturacak. sırtına minder de ister misin cancağzım. şükret ki benim gibi düşünenler yakın zamanda idareyi ele alamayacak. yoksa senin gibi memurları susuz kaşıkta boğardık.
kuş kadar zamlarının vergiler ve enflasyon sayesinde misliyle geri alındığını da hesaba katacak olursak hala inatla akpye oy verendir. yüksek makamlardan birilerinin yeğeni de olabilir.
emekliliği yakın,genel müdür olmuş memurdur.bide bunların küçük versiyonu vardır..henüz müdür olanı..kan emici..kendinden üstüne yalaka, alt seviye ve kendi seviyesine son derece çemkirik..bide afra tafra yapamazsın bu adama..daha kendisi laf vurur çalışanlara keskin sirke küpüne zarar olsun be müdürcük..başkaları zarar vereceğine sirke kendi kendine zarar versin..çok içerledim çok..