hafta içi nerdeyse her sabah yaptığım illegal hareket. henüz konuyla ilgili bi kural geliştirilmemişse de, iş yeri klavyesinin kullanımını amacından saptırmakla itham edilmem söz konusu olabiler.**
ha iş olsun ha staj, ortamında boşalan bilgisayar masalarından birisini geçilir (tabiki intenet bağlantılısından) sonra itülü bir insansan yapılacak, gezecekte bir site yoksa yapılacak en güzel iştir sözlüğe girmek..ama şefler geldiği zaman açıklama yapmak zorunda kalabilirsiniz..ne de olsa sözlüğümüz ekşiye benzemektedir ve ekşiyi de çoğu *insan biliyor..
sürekli "bu ne" diyenlere bir saat "ekşi sözlüğü biliyor musun" sorusuyla başlayan açıklamalara sebebiyet veren durum. şayet kişi ekşi sözlüğü bilmiyorsa açıklama ciddi eziyet halini alıyor.
mola verdiğiniz herhangi bir anda sözlüğü açarak, bir şeyler karalamaktır. görenler ne yapıyorsun diye sorarlarsa anlatmak hayli zaman alıyor, bu yüzden işyerinden sözlüğü okumak daha sıkıntısız oluyor.
çok stresli bir şey olduğu doğrudur. etrafınızdaki herkes bir şey yaparmış gibi görünürken, siz "iş amacıyla" kullanmanız için verilen bilgisayarınızı itü sözlüğe girmek için kullanırsınız. aslında dayanılmaz bir zevktir. hele iş yerinden sözlüğe yazma girisini yine işten yazıyorsanız. herkesin götüne girsin dersiniz içinizden. oh olsun mına koyim, işte giriyorum paşa gibi de yazıyorum, ne yapabildiniz ki ?
masanız kapıya dönükse oda size aitse ancak hasta geldiğinde onunla ilgileniyorsanız onun dışında vakit size aitse rahatça yapabileceğiniz eylem.
(bkz: şanslı olmak)
iş yerinden film arşivi yapmak kadar zevkli olmasa da oldukça keyif verici bir eylemdir. işinizi aksatmadığınız sürece problem yoktur. geyik maksatlı msn muhabbetine girmektense, sözlüğe bilgi katmak, etikliği tartışılacak bir konu değildir.
arada bir yapılması gereken, işten bunalınca insanın ferahlayabileceği bir etkinlik, birçok siteye kapalı olmasına rağmen itüsözlük açık. ıt uzmanı arkadaşın da arı olup olmadığından şüpheliyim.
sana bu satırları işyerinden yazıyorum. kelimenin tam anlamıyla istim üzerindeyim. her an birisi görecek korkusuyla yazmak çok heyecan veriyor. özellikl... hass. müdür geldi kapatıyorum şimdi.
26. patron yokken çok zevkli olan aktivite, dadından yinmez.* (eli işte gözü oynaşta, 15.04.2008 16:49)
"the boss -> eli işte gözü oynaşta: (@rererö) kör istedi bir göz allah verdi iki göz :)) yarın işe gelmene gerek yok. rahat rahat girebilirsin sözlüğe."