yerinde klima açtırmayan çalışma arkadaşları   

adana çık aradan

1. cam kenarında cam açtırmayan teyzeden farksızdır bunlar. klimanın sağlığa zararlı olduğunu iddia edecek kadar ileri giderler, ter içinde çalışırlar ama inatlarından vazgeçmezler.
    (aqua, 26.04.2005 17:43)
  2. ofiste bahar temizliği yapılırken bu arkadaşların masaları cam kenarına yakın yerlere taşınır, yaz uygulamasına geçilir. klimanın açılmasına tepki gösteren çalışma arkadaşları cam kenarında sıcak hava ile bütünleşirken , klimayı tercih eden ofis çalışanları klimanın karşısında serin serin işlerini yaparlar. e hal böle olunca bi de şöle bir durum çıkar ortaya;

(bkz: pencere açıkken klimayı çalıştırmayan patron)
    (beşamel soslu brokoli, 10.04.2007 22:10)
  3. efendim, bildiğiniz gibi bu günlerde güzel bir ilkbahar sonrası yavaş yavaş yaz mevsimine doğru girilmekte ve bunaltıcı sıcaklar hissedilmeye başlanmaktadır. lakin bazı ofislerde klima ile ilgili sert tartışmalar yaşanmaktadır.

mesela bugünlerde ofis bayanları üzerinde çeşitli gözlemler(!) yapmak zorunda kalıyorum. genelde bol dekolteli, japone kollu, ve mini etekli bu insanlar dikkat çekmekte. dikkatimi iki yönden çekiyorlar, ilkini anlamışsınızdır ama ikincisi çok ilginçtir, çabuk üşümeleri...

ne zaman ofiste elime klima kumandasını alıp sıcaklığı düşürdüğümde illa 1,2 dk. sonra telefon nedensiz çalarak, sözlük keyfimin içine eder. telefonun karşısındaki kişi tahmin edebileceğiniz gibi yukarda betimlenmiş bayanlardandır. çok üşüdüğünü söyleyerek klimanın kapatılmasını rica eder, hemen aklıma iki cevap gelir ilki ''gel seni ısıtayım olur'', sonra yok tipim falan değil diyerekten ilk cevap söylenmez, ikinci cevap ise ''mini eteği giyerken bana mı sordun'' olur. onu da bunca zaman arkadaşınmız olduğu için ve msn'ni aldığım için soramam . çaresiz bir biçimde klima sıcaklığının ayarını yükseltir, fırında hindi gibi pişmeye başlarım. kolay değildir +40 derecede çalışmak...
    (dünyayı kurtaran adam, 17.05.2007 13:31 ~ 22:16)
  4. (bkz: penguenden evrimleşmiş ofis insanları)
    (misuf, 30.09.2007 00:04)
  5. yazın çok soğuk olduğunu söylediklerinde üstlerine bir şeyler giymeleri, kışın sıcaklarında da soyunmaları tavsiye edilirse ve buna zorlanırlarsa sorun çözülmüş olur.
    (gibigibi, 30.09.2007 00:09)
  6. boynum tutuluyo, hasta oluyorum, içerisi zaten serin gibi çeşitli telkinlerle çalışanları etki altına almaya çalışan insan modelleri.
    (slysmk, 30.09.2007 00:12)
  7. olay akdenizde veya egede bir şehirde geçiyorsa bunlara sadece göt diyebileceğimiz insan türüdür. muhtemelen 40 dereceye kadar varan sıcaklık bunların beynini sulandırmıştır ve artık sağlıklı düşünememektedirler.bunların hava sıcak değil veya klima hasta eder türünden sözlerine aldırmayıp kumandanın kontrolünü ele almak gerekir.
    (solt, 30.09.2007 00:30)
  8. suçları yoktur sorumlusu aman ceryan kapmasın diye çocukken sarıp sarmalayan, sucuk gibi terleten türk anneleridir. esintiden uzak durmak türk geninde vardır bunların, akrabaları da cam kenarında cam açtırmayan teyzelerle, kat kat giyinip cam açtırmayan insanlardır.
    (maximus, 30.09.2007 00:40)
  9. arkadaş demeye dilimin varmadıkları,varmayacakları,oyun bozanlar.
    (deaftones, 30.09.2007 00:49)
  10. genelde dişi olurlar bunlar
    (mudflow, 30.09.2007 01:10)
  11. tıpkı otobüste 50 derece sıcakta pencereyi açtırmayan teyzeler gibidir.
    inatla bir insan azıcık oksijen solumak için camı açar, güzide teyzemiz ise hamamda yaşamak ve diğer60 kişiyi yaşatmak için
    -evladım camı kaparmısın, rüzgar geliyor, üşüteceğiz, der.

ekvatora ya da mağmaya götürülesi, iyicene ısıtılası insanlardır.
    (ayka, 30.09.2007 10:42)
  12. akmerkez gibi iddialı ve de havalı bir iş merkezinde bile sağlıklı klima sistemi olmayan ofislerdeki sorundur.klimaya yakın olanlar donarken iki metre ileride oturanlar ter döker.ve klima açılır, kapanır, açılır, kapanır, ortası bulunamaz.
    (arapbebek, 30.09.2007 13:31)
  13. (bkz: otobüste klima açık diye cam açmayan insan modeli)
    (raiser, 30.09.2007 18:07)
  14. özellikle izmir'de yaşıyorsanız katli vacip arkadaşlardır. sürekli şikayet ederler, burada serin serin oturuyoruz, sonra dışarı çıkınca cehennem gibi, bir sıcak, bir soğuk bünyemiz alt üst oluyor, hastalanıyoruz bıdı bıdı diye konuşurlar. anlatır açıklarsınız bir süre kabul ederler ancak bu süre 15 dakikayı geçmez. hemen sızlanmaya devam ederler. en iyisi evden kendilerine üstlerine alabilecekleri bir şey getirmektir.
    (kurutulmus kelebek, 30.09.2007 18:16)
  15. büyük çoğunluğu klimayı açtırmamasının yanında, bir orta yol bulmayı da reddeder. iyice gıcık ettikleri zaman gırtlaklayasınız gelir...
    (rasputin, 30.09.2007 18:19)
  16. iş yerinde temmuz ortasında bile klimayı açtırmayan bir arkadaşım vardı. için için çok sinirlenir, kapris yaptığını düşünür, yaşına olan saygımdan dolayıda canıma tak etmedikçe pek sesimi çıkarmazdım. sonra bu arkadaşım yeni bitmiş olan yazlıklarına gitti eşi ve küçük oğlu ile. aylardan temmuzdu yine. küçük oğluyla da aramızda ayrı bir hukuk vardı ve çocukcağız durduk yere beni arar, okul olaylarını, arkadaşlarını filan anlatırdı. bunlar tatildeyken çocuk bir öğlen vakti yine aradı beni, başladı tatilde yaptıklarını anlatmaya, o arada annesini sordum, neler yapıyor, biraz da onunla konuşayım dedim. çocuk, annem şömineye odun koyuyor, biraz rüzgar çıktı burada, üşüdü dedi. aylardan temmuz ve öğlen vaktiydi, tatilde oldukları şehirde anneannem de yaşıyordu ve o sabah konuştuğumda sıcaklardan yakınıyordu. sonrasında canıma tak ettiği zamanlarda da ses çıkarmamayı tercih ettim klimayı açtırmadığında.
    (angesen, 30.09.2007 18:50)
  17. (bkz: tek derdin bu olsun)
    (bkz: işsizlik)
    (strutter, 30.09.2007 18:57)
  18. genelde orta yaş bunalımında,evde kalmış kadın tribidir.huysuz oldukları kadar,titiz ve evhamlıdırlar.ellerinde sürekli bir ıslak mendille gezerler,işyerinde masa üstünde bulunan herşeyi temizleme gibi bir takıntıları daha vardır.bir de insanı dürten devekuşu bakışları.
    (sütdanası, 30.09.2007 21:21)
  19. klimanın pervaneleri üstüne doğru çevrilmiş, kansızlıktan dolayı yaz kış sürekli üşüyen, en ufak bir soğukta hastalanan insanlardır.
    (bkz: kendimden biliyorum)
    (rednext, 30.09.2007 21:25)
  20. klima yüz felcine neden olabilir.belki de arkadaşımız daha önce böyle bir rahatsızlık geçirmiştir.bu hastalığın tekrarlama olasılığı yüksektir.buna engel olmaya çalışmaktadır
    (ultracarizma, 10.01.2008 20:19)