belki ilginizi çeker
  1. · kredi kartı limitini aşmak
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · peki ya seks
  4. · sikişmekle sevişmek arasındaki farklar
  5. · hayatın ne kadar ibne olduğunun anlaşıldığı anlar
  6. · güzel bir gün
  7. · üniversite mutlaka paralı olmalıdır
  8. · debian
  9. · iş hayatı
  10. · alın verin ekonomiye can verin
gündem
  1. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · aşkın yedi seviyesi
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · yaran diyaloglar
  6. · aşk ı memnu
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · evaporatör
  9. · yazmam daha aşk şiiri

1. para kazanmak , karın doyurmak , ve uzun vadede neslini devam ettirebilmek için çalışma işi; meslek.
    (azureel, 17.03.2004 23:35)
  2. "yapılan iş harcanan enerjiye eşittir" fizik ilkesine uyduğu görülen maddedeki şekilsel, ısıl veya hareketsel değişiklik.
    (chete, 17.03.2004 23:37)
  3. fizik literatüründe büyük w ile gösterilir.
    (azureel, 17.03.2004 23:38 ~ 23:49)
  4. bir insanın dünyaya ve diğer insanlara yararlı olmak için üstlendiği toplumsal görev.
    görevin ne kadar önemli olduğu ve ne kadar iyi yapıldığı ile doğru orantılı olarak para kazandırır.
    bir insan, ne kadar çok parası varsa diğer insanlara o kadar istihdam yaratır. çünkü kazandığı parayı toplumda diğer işleri yapan insanlara onların işlerinden faydalanmak suretiyle geri verecektir.
    bu da iş'in kendi içinde geri beslemeye sahip bir şey olduğunu gösterir.
    (kf, 17.03.2004 23:47)
  5. insan hayatındaki en boktan kavramların önde gideni , yılda bir-iki hafta kurtulup tekrar görmeye başladığınız kabus.
    (bkz. tatil)
    (togisama, 02.09.2004 10:58)
  6. (bkz: hayat)
    (love lost but not forgotten, 21.09.2006 02:03)
  7. bulaştığımdan beri bir gün bile izin yapamadığım , bilgisayar başında öleceğimi düşündüğüm, şu an kaytarıp kendim için birşeyler yapmaya çalıştığım, sözlüğe bile üç aydır yazmama engel olan ama yarın maaşımı alınca herşeye değeceğini bildiğim, beni paragöz yaptığından şüphelendiğim ama ayda bir kez evsahibinin karşısında bana üstünlük sağlayan öldürücü uğraşlar bütünü
    (filmlerdeki gibi, 14.12.2006 17:33)
  8. argo'da verebilecek durumda olan kızlar, erkekler.
    (neverwinter nights, 24.01.2007 00:56)
  9. küçüklüğünüzden beri size söylenen ve dayatılan iyi insan olmanın şartlarının son halkası.
    (bergman, 19.07.2007 11:27)
  10. insana yakışır bir ortamda bilgi ve becerilerinizi kullanarak, ekmek paranızı kazanmak ve yeni şeyler öğrenmek amacıyla çalışmak.yani bir zamanlar öyleydi. ülkemizde ekonomik krizden bu yana ise minimum verip maksimum almak ve nasılsa kapıda bekleyen bir yığın diplomalı işsiz var diye çalışanı iliğine dek sömürmek yaklaşımını benimsemiş işverenlerce kabus haline getirilmiş kavram.kendi işinizin patronuysanız ve aç ve açıkta kalmayacak kadar kazanıyorsanız başka birşey istemeyin, değerini bilin.
    (arapbebek, 05.10.2007 14:25)
  11. "iş, yapacak işi olmayanların işidir." - mark twain
    (ferix, 20.10.2007 21:28 ~ 22.11.2007 21:00)
  12. insanın ömrünü yeme kapasitesi yüksektir..
    (bilemedim şimdi, 28.11.2007 17:55)
  13. bitirmek için her gün uğraşıp da hayatınınızın sonuna kadar bitiremeyeceğiniz ender kavramlardan.
    (zedt, 03.03.2008 22:20)
  14. (bkz: türkiye iş bankası)
    (ephendy, 09.08.2008 21:44)
  15. araması bir dert, kendisi ayrı bir derttir.

özellikle üniversite okuyan/okumuş kişilere yöneltilen bir eleştiri vardır iş konusunda :" masa başı iş sonuçta, taş mı taşıyorsun ?" şeklinde. halbuki taş da yontsam, toplantılara da katılsam ömrümün en güzel günlerini birilerinin ihtiyacı uğruna harcamış oluyorum. emeğimi satıyorum ve ne kadar para alırsam alayım kaybettiklerimi geri getirmeyeceğini biliyorum.

konumlarını hayatlarının merkezi haline getirmiş insancıklarla muhattap olma zorunluluğu, birilerinin beceriksizliği yüzünden defalarca yeniden yazılan raporlar, ego savaşları...

öğrenciyken, okul bittikten sonra, kendini geliştirmek ya da para kazanmak için sahip olunur, ömürden götürür. en güzel yanı mesai bitimidir.
    (hüzünden bozma mutluluk, 04.09.2008 19:16 ~ 23:49)
  16. (bkz: işini sevmek)
    (closer, 20.10.2008 16:15)
  17. şu an sınavına çalıştığım work system dersinin kitabına göre:

-geçinmemizin temel yolu(ağzımız koka koka, ay sonu gelmeye gelmeye geçinmeye yaşamak diyosanız ben size laflar hazırladım canım benim gel söylerim sonra.

-global ekonomiye hizmet eden önemli bir ekonomik araç(bana ne lan global ekonomiden.global ekonomi dediğin şey zengini daha zengin yapan, insanları 3 kuruş paraya ağzı kokan şekilde çalıştıran şeyler değil mi? bir de güzel ambalajlamışlar ama yemezler.)

-sosyal etkileşim ve arkadaşlık olanakları yaratır.(zaten biz işten başka yerde arkadaş edinemeyek, sosyal ilişki kuramayacaktır çok teşekkürler. para vermesiniz de çalışırım lan ben.)

-yaşam standardımızı yükselten ve koruyan ürün ve servisler yaratır.(silah sanayisi de iş, bu da yaşam standartımızı yükseltiyo. her geçen gün yalnızlaşıyoruz, savaşıyoruz bu mu yükselmiş yaşam standartı bırak allasen.)

yazarın tanımı:

para kazanmak için yapılmaması gereken, insanların sevdikleri işleri yaparak topluma değer kattıkları bir şey olması gerekir. ama nerdeeee
    (merhemsiz kel, 18.01.2009 15:00 ~ 15:08)
  18. birimi jouledür.
    (gel de flozof olma, 02.03.2009 22:52)
  19. bu ara pek kimsede olmayan şey.olanların da elinden alıyorlar zaten.
    (kukumavkuşu, 02.03.2009 23:15)
  20. meslekten farklı birşeydir.
    kanımca en ideali, akşam eve gittiğinde unuttuğun, kafanı meşgul etmeyenidir.
    (excalibur, 08.10.2009 16:22)
  21. canın istemediği bir şeydir.
    (üniversite terk, 11.10.2009 20:46 ~ 20:46)
  22. hayattır. isteseniz de istemeseniz de.
    (suskungeveze, 11.10.2009 20:50)
  23. görüşme evresi, hazırlık evresi ve çalışma evresi olarak 3 parçada değerlendirilmesi gereken kavram.

şimdi bu iş görüşmesi denen şey feci kafa siken bir kavram. bu evreyi şu girimde detaylı olarak anlatmıştım: @4068159

hazırlık evresi mülakattan daha feci bir evredir. bürokrasiyle uğraşmak ayrı dert, yollarda telef olmak ayrı dert, içinde bayram olan bir haftaya denk gelirse özel kuruluşların dahi kapalı olması ayrı dert. hepsini geçtim ulan verecekleri maaş 690 lira istedikleri evrakların maddi karşılığı 130 lira (daha tamamlayacağım evraklar var).

çalışma evresine henüz geçemediğimden şimdilik bir şey anlatamayacağım. pazartesi iş başı yapacağım, en geç çarşambaya izlenimlerimi aktarırım.
    (bu kişiyi dikkate almayın, 29.10.2009 16:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil