belki ilginizi çeker
  1. · iğne deliği fotoğrafları
  2. · mahrem
  3. · nihat kahveci
  4. · nazar sözlüğü
gündem
  1. · erkekte ses tonu
  2. · geniş aile
  3. · 100 opera
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  6. · galatasaray
  7. · domuz gribi
  8. · ç
  9. · avaz

iğne deliği  

1. sessizliğin, altın kadar kıymetli olduğu mahallelerden birinde, bütün gün pencerenin önünde oturup çeyiz işlermiş ana kız. hayallerin iğne deliğinden geçecek kadar küçük olmalı, dermiş kadın kızına. 'baktın ki hayalin geçmedi iğnenin deliğinden, boşver onu. unut gitsin. iğne deliğinden geçemeyen hayaller boş hayallerdir. hüsrandan başka bir şey getirmezler.' kız dikkatle dinlermiş annesinin anlattıklarını. sonra dalıp gidermiş hayallere. ne vakit hayal kursa, elinden kayıverirmiş gergef; iğneyi de beraberinde götürerek.
    (bkz: mahrem)
    (bkz: elif şafak)
    (bkz: nazar sözlüğü)
    (saçmaladı yine bu, 08.02.2007 10:54)
  2. (bkz: iğne deliği fotoğrafları)
    (karamelize ekmek, 24.08.2008 13:28)
  3. futbolda da sık sık kullanılan terim. topun kaleci ile kale direği arasından, ufak bir aradan geçmesi durumunda kullanılır. mahalle maçlarında da sık sık duyabilirsiniz.
    (ceyyar kermit, 24.08.2008 13:31)
  4. ipliği yalamadıktan sonra ne kadar kasarsan kas geçmez o delikten. bir ilmiği kenardan kalır, ipin burgusunu bozar falan öf nası gerildim bak anlatırken bile. öyle de pis bir huyu vardır. sevmiyorum iğne deliklerini.
    (azureel, 24.08.2008 13:38)
  5. özellikle yaşlı teyzelerin,ninelerin yavrum sokamadım şu ipliği deliğe diyerek iğneyi elinize salıvermesine yol açan deliktir.
    (eristhabella, 24.08.2008 13:41 ~ 13:42)
  6. bir de böylesi var;
    http://www.youtube.com/watch?v=ARU9JoqAK5w
    (kimyasalıgüzelinsan, 23.08.2009 03:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil