|
|
- her türlü içki ortamında rastlanılan tiplerdir bunlar.illa meze falan olmasına gerek yok.alırsınız iki bira arkadaşınızla malum kişi içmez.ama yandaki cipsden fındıktan fıstıktan avuç avuç götürür.lan ye tamam ama bizi de düşün değil mi ama?meze yaptık biz onları.arkasından fişekli fitil sokulup 45 derece açıyla fırlatılası insandır.
- genelde çok konuşan, ortamın içine etmek için ceza olarak gönderildiği düşünülen arkadaş modelidir. kafası yerinde olduğu için işi rahat rahat piçliğe vurur. genelde masadakilerden birini kendine hedef seçer ve bütün gece diğerlerini de yanına çekip, hedeftekinin üstünde makara yapmaya çalışır, bir yandan kavunu hüpletirken diğer yandan pis pis sırıtıp soğuk espriler yapar. akşamın ilk saatlerinde kendi üzerinde oluşan sempati olgusu ve "bak ne güzel eğlendiriyo bizi" düşüncesi, gece ilerledikçe içten içe uyuz olmaya dönüşür. gıcıktırlar.
(zelig, 02.02.2007 22:57)
- hele bir de bunların rakı masasında bulunup, enerji içeceği ve vişne suyu içmelerine rağmen mezeyi bitirenleri vardır ki, önce o güzel rakı ortamında rakıcılar tarafından içten küfür yağmuruna tutulurlar. beşinci veya altıncı duble sonrası bu güruh rakıcılar tarafından sağlamca fırçalanmaya başlanır. söz konusu yer meyhaneyse problem değildir ancak dağ başında bir piknik alanı veya şehrin dışında bir öğrenci eviyse rakıcılar atatürk modeline geçip beyaz leblebiyi meze olarak kullanırlar.bu durum ertesi günkü mide ve baş ağrısının yegane sebebidir.
- rakı içmeyen denyodur. rakı içmediği gibi bir anda masadaki tüm mezelerin yarısını hüpletir. siz ne oluyor demeye kalmadan bir bakmışsınız ki elinizde bardakla kala kalmışsınız. rakı masasından uzak tutulması gerekir.
- nedense bu meze aşığı arkadaş(lar) içki düşmanı da olurlar aynı zamanda. bir ortama gittiğinizde , ne içersiniz sorusuna , ben bir şey almayayım veya daha sonra söylerim gibilerinden kolpa yanıtlar vererek kendilerini belli ederler. içkinizi yudumlarken , bu yudumları daha çekilir , daha bir zevkli kılan çerezlerinize ise adeta göz koyarlar. bir bakarsınız fıstık bitmiş , cips bitmiş. hiç anlamadığım türleri ise rakı içerken , rakı içmeyip , rakı mezesine salça olanlardır. ulan adam peynir yemedin mi hayatında.
- (bkz: büyük rakı şişesiyle dövülesi insanlar)
- bu arkadaş çenesi kuvvetli arkadaştır. önce bir konu atar ortaya. sonra anlatmaya koyulur. bir yandan mezeleri götürür. karşı tarafın verdiği bütün cevaplara karşı saçma da olsa yeni bir fikir öne sürer. içkili arkadaş söz konusu olayın mantığını farklı çaplar dahilinde anlatmaya çalışırken arada karşı tarafın mezelere nasıl yumulduğu da gözüne takılmıyor değildir hani... laf anlatma çabasından ötürü umursamaz durumu. zaten kafası da güzeldir. hem o hararetli konuşma sırasında da "az ye ulan hıyarağası, bize de kalsın" diyecek hali yoktur neticede.
konu bir şekilde kapanır bitmek bilmeyen konuşmaların ardından. içki içmekte olan şahıs eline alır çatalı, haydariye doğru büyük bir iştahla uzanır. lambanın ışığı yakamoz edasıyla oynaşmaktadır cillop gibi tabaklarda... mezeleri silip süpüren tarafa bakar hafif daire çizmekte olan boynu bükük başını yavaşça doğrultarak. arkadaşı midesindeki şişkinliğin verdiği ağırlıkla suspus oturmaktadır artık. yaptığının farkındalığıyla da tavanı incelemektedir bizimkiyle göz göze gelmemek için.
(bkz: biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar)
- x:abi hadi bu gece içelim z ve t de geliyo
y:yok abi
x:olm bak mis gibi rakımız olacak mezelerimiz olacak
y:abi ödevim var benim ama bi uğrarım odanıza
x:iyi madem bekliyoruz..
x,z, ve t kafaları mis gibi çekmektedir reşitpaşadan her şey tedarik edilmiştir ortam tam allah allahlıktır bi süre içilir sonra y çıkagelir.
y:oo şeytanınız bol olsun
her beraber:gel y ciğim almaz mısın bi fırt.
y:yok abi ödev yapıyorum da biraz muhabbet edeyim dinleneyim diye geldim yanınıza.
x:gel tabi olm.. hadi gençler şerefe!!
bu arada y çaktırmadan götürmeye başlar diğerleri içerken bi de kafa güzelleşince milletin dans edip şarkı söylemeye başlarlar oh gelsin beyaz peynirler kavunlar..
x:lan olm bitmiş bunlar hanginiz yedi bu kadar
z,t:lan olm biz yemedik doğru dürüst
x:lan y olm sen bitirdin demi ibineee...
y:bak abi kuş geçiyo.
x:uyanığa bak sarhoş değilim lan ben git kantinden beyaz peynir al gel hadi uza puşta bak daha rakının yarısı duruyo nası bitcek bu?
y:bana verin abi ben içerim..
böylesini napmak lazım y olduğum zaman da oldu geçmişimde yalan söylemek istemem ama en azından her şey alınırken ortak para vermiştim içki içmeyince mezeye abandım. o farklı şimdi.
- birisinin dur demesini bekleyen arkadaş.
- işte bu benim.
rakı sofrasında, rakı bardağına sadece güzel dileklerle şerefe yapılırken dokunup , masada bulunan bir koca kase haydariyi mideye indirip sonrasında fazla haydari stoklamasıyla istifra ettiğim durum.
- alkolün etkisiyle kolay sinirlenen sarhoş abinin hışmına uğrayan kişidir kendisi. şöyle ki benim de mezemi bitiriyordu ama sesimi çıkarmamıştım. ama bir gün ikimiz, pek samimi olmadığımız bir abimizin masasına konuk olduk ve bizim mezeci arkadaş yine içmeden yumuldu mezeye. gerisi aynen şu şekilde devam etmiştir:
+arkadaş sen niye içmiyosun?
-ben almayayım abi saol. yarın erken kalkıyorum. (ardından mezeye yumulur tabii..)
+sen dördüncü murat'ın hikayesini bilir misin?
-yoo abi nedir? (oh oh biraz daha fındık fıstık alayım, avuç avuç alayım hatta, dercesine mezeye devam eder)
+anlatayım da dinle o zaman. bi gün dördüncü murat'ın huzuruna, içki içerken yakalananları getirmişler.padişah sormuş birinciye, niye içiyosun yasakladığım şeyi demiş. adam, padişahım ben yıllardır içiyorum ama bırakmaya çalıştım olmadı demiş. padişah sinirlenmiş, vurun bunun kellesini! ikinci suçlu da titreye titreye anlatmış, padişahım ben öyle çok içmem, ayda yılda bir kere içeyim dedim, yakaladı askerler beni. padişah yine aynı hükme varmış: öldürün bu yalancıyı. ve üçüncü suçlu çıkmış huzura. padişah sormuş sen neden içiyodun ? bizimki cevap vermiş. padişahım valla ben içmiyodum ben sadece mezeyi yiyodum, muhafızlar beni de getirdiler, demiş. padişah daha da bi sinirli ifadeyle açıklamış kararını: madem içmiyodun, ne diye yedin mezeyi, s.kin bunu.
-...(toganus, 14.05.2007 17:59 ~ 21:04)
- halk arasında yaygın söylence dolayısıyla sevap işlemektedir. söz belli, içki içenin mezesini yemek sevaptır*.
(kipti, 14.05.2007 18:01)
- nefret edilesi otlakçı insan tipi. bu tipler sigarana da musallat olurlar. yapma, yeme, içme de diyemezsin, ayıptır. kendini yer bitirirsin meze niyetine.
fakat bir tip daha vardır ki daha nefret edilesidir.
x, y ve z üç arkadaştır.
z, çok fazla içmez; hakkı en fazla 3 70lik biradır.
x ve y sağlam içicidir. 1 bira içeriz diye girdikleri mekandan en az 5 70lik bira içip çıkan insanlardır.
bu insanlara göre * biranın en güzel mezesi patates kızartmasıdır. her gidilen mekanda önce biralar, sonra kızartma istenir. x ve y'nin amacı dev bir yudum bira hüplettikten sonra bir tane patates kızartması lüpletmek suretiyle biranın tadına tad katıp, keyfin zirvelerine çıkmaktır. (evet, birayla aşk yaşıyorlar)
fakat z, buna bir türlü müsaade etmez. patates kızartmasına öyle bir dalar ki keyfin içine sıçar. löp löp götürür o caaanııım patatesleri. daha ağzındakileri yutmadan çatalını diğer patateslere sokar. (bu noktada x'in içinden z'yi öldürmek geçer.)
x ve y bunun böyle gitmeyeceğini anlarlar. (ve diyalog):
x: abi keyfin içine sıçtı.
y: ne yapak olm?
x: abi süper bi fikrim var. bundan sonra garsondan iki tabak patates isteyelim. ve diyelim ki: "abi iki kızartma, biri bize, biri bu arkadaşa." belki anlar .mına koyiiim
ve ilk fırsatta, z'ye hissettire hissettire garsona bu cümle kurulur.
keyif devam eder.
(bkz: bira deyince akan sular durur)
(bkz: alkol dersen kafam çalışır)
- masadaki lezzeti bitirip(gerçek anlam) masaya lezzet bırakan (mecaz anlam), böyle hayalet casper gibi bir adamdır, dövsen dövülmez, sövsen sövülmez, şımarık çocuktur o, shaq gibi bişeydir. şakalar falan yapar. hem arkadaş olunduğuna göre, güzel adamdır. nazı çekilir.
(alik, 07.07.2007 01:44 ~ 01.10.2007 10:34)
- herhangi bir yerde söylenen bira-patates ikilisinden patatesi, biraya eşlik etsin diye değil karnını doyurmak için yiyen insandır. oeh be kardeşim.
- kıldır, gıcıktır, pis bir arkadaştır.tam o soğuk biranın yanında elinizi kaju kasesine uzatırsınız ki, kaju bitmiş.utanmaz bir de avuç avuç yer,siz biranızı içerken iğreniyormuş gibi bakış atar.
- bir de bunların içmeden yalnızca mezelerle sarhoş olan ve gelen hesaba karışmayan modelleri vardır ki, topunu s.keceksin!!
- (bkz: adrian)
- (bkz: beni yine tanıdılar siz kaçın)
- yanında içki içenlerin kötü bakışlarına maruz kalınması pek mümkündür.tarafımdan gözlemlenmiştir.gelsin köpoğlu gitsin haydari..sür ekmeğe ye!
(bkz: bu hikayedeki mal benim)
- (bkz: favamı ve haydarimi yedim bekliyorum)
|