gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · öğretmenler günü
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · özgü namal
  9. · skatepunk

içki içip ders çalışmak  

1. eğer vize sınavlarına falan hazırlanıyorsanız muhteşem bir olaydır. kafanız her şeye açıktır. tabii alkolü fazla almamak kaydıyladır. onun dışında her türlü konuyu kafanıza yerleştirebilirsiniz. yalnız ev arkadaşınız olan aynı zamandaki sınıf arkadaşınız, baş ağrısı tutup uyumazsa ve dersi size bırakmazsa süper olur. yoksa yanarız falan. neyse algılar açıktır, yorumlama potansiyeli yüksektir. budur.
    (vampyric romance, 02.04.2009 22:17 ~ 22:18)
  2. gerçekten bünye az bir alkol alırsa, sınavına daha iyi çalışıyor. neden bilmiyorum fakat denedim ve gördüm. 2 sene önce eco101'in ilk vizesine adam gibi çalışıp ortalamanın altında almıştım. ikinci vizesine ise, vodka eşliğinde çalıştım ve o da ne? ortalamanın üstü geldi. haliyle final vakti de aynısını yaptım ve geçtim.

etrafımda bu yöntemle çalışan nadirde olsa insanlar var. sonucun böyle olması ilginç, ama oluyor.
    (and then there was silence, 02.04.2009 22:23)
  3. fizyoloji, dahiliye vs gibi mantığın öne çıktığı şeylerde iyidir de sıkıysa anatomi çalışmaya kalk... mal gibi kalırsın sınavda. gerçi içmeyince naaptın derseniz, hayatımın en kötü notunu aldım derim yine..

ezbere koyiim..
    (roka, 02.04.2009 22:29 ~ 22:54)
  4. ertesi gün sınavda boş kağıt verince hocaya bahane olarak çok sarhoştum hatırlamıyorum demek.. üstüne de ''pişman mısın?'' sigarasını içmek..
    (noomeckriel, 02.04.2009 22:38)
  5. bugün bana en çok uyan başlıktır,üniversitenin beni bozduuna inandığım cümledir,tadından nefret ettiğim halde sırf içmiş olmak için içtiğim ve not geçirmek zorunda olduğum icin bana uyan kelimelerin biraraya getirdiği öbektir..
    (mysterytt, 02.04.2009 22:48)
  6. bi yerden sonra yazılar birbiri içinde kayboluyor, akıyor, dönüyor falan.
    (falcon, 02.04.2009 22:51)
  7. herkesin nasıl geçcem diye tutuştuğu , benimde aman nasılsa geçemicem koy götüne diye kendimi sokaklara vurup gecenin bilmem kaçına kadar içtiğim , eve dönünce üstüme pişmanlık çöküp vicdan azabıyla harmanlanınca ders çalışım lan bari biraz diye ayakta zor dururken debelenip bişeyler okuduğum üstüne paşalar gibi zorlanmadan 'oha lan ilk alıştı geçti resmen' nidalarıyla karşılaşmama sebep olan durum .
    (bkz: hayat felsefem değişti lan)

alkol hoş ortam loş
    dinle beni hepsi çok boş
    kimseye güvenme kimseye inanma
    kimseye aldanma kendin coş
    dejavu - kendin coş
    (kira, 02.04.2009 23:53 ~ 03.04.2009 01:41)
  8. bahsi geçen ders tasarım ise gayet işe yarar. içinden çıkamadığınız noktaları rahatlıkla çözümlersiniz. mis.
    (noluyoruz yahu, 03.04.2009 00:00)
  9. aile hukuku çalışırken gayet eğlenceli hale getirebilir. ama ders çalışmaktan çıkar olay senaryo yazmaya kadar gider. bilenler bilir, aile hukukunda çözülen olaylar pembe dizi senaryolarını aratmaz niteliktedir. kim kimin çocuğu, kim kimi boşar vs. alkolün etkisiyle harika ve çözülemez olaylar kurgularsınız. tavsiye edilir.*
    (brevibakter, 03.04.2009 00:04)
  10. ertesi sabah "hocam elektrikler kesildi projeyi yetiştiremedim" gibi saçma sapan bahanelere meydan hazırlar.
    (ambrassador, 03.04.2009 00:16)
  11. vizelerde çok vasat notlarım olmasına rağmen finallerde 70lik vodka eşliğinde çalıştığım finallerde tüm derslerimi toparlamış hatta sadece birinden kalmıştım. şimdi ben olayın aslını çözmüş olduğumu düşünmekteyim. kafayı bulursanız böyle sayılar teoremler birbirine girip farklı teoremler yazıp kendi çapınızda da ispatlayabiliyorsunuz tabi ama sınavlarda bunu yapmanız tavsiye edilmez. kesinlikle içerek çalışmak en iyi yöntemdir sınavlardan geçmek için.
    (aglayankekin kankasının komsusu, 03.04.2009 00:25)
  12. bunun bir de seminer öncesi heyecanı gidermek için iki tek atılan cinsi vardır ki çook işe yarar ve bizzat tarafımdan gözlenmiştir arkadaş üzerinde..

(bkz: arkadaşın seminerde dağıtması)
    (plastikdünyanınnaylondelikanlılarınaselamederiz, 03.04.2009 00:36)
  13. yeni yeni yapılan bir takım araştırmalar gösteriyor ki; dozu kaçmadığı sürece alkolün hafızaya olumlu etkisi var. beyin hücrelerini öldürdüğü gerçeğiyle büyük bir çelişkiye sebep olsa da, sonuç ortada: beyin hafif alkollüyken karşılaştığı şeyleri, ertesi gün çok net hatırlıyor. haliyle ders çalışmak üzerinde de aynı etki mevcut...

içmekten kasıt alkol değilse; ne içildiğine bağlı olarak yine farklı durumlar ortaya çıkacaktır. mesela kahve, insanın gerginliğini arttırır. o yüzden çalışırken stres yaptıran dersler için tavsiye edilmez. esrar ise biraz karışık bir mevzudur. aslında alkolün yasak olduğu bir yerde esrarın yasaklanmış olması çok saçmadır; fakat neticede kanunların üstünlüğü geçerlidir ve iyi ya da kötü; esrarın ders çalışmaya etkisinden maalesef bahsedemiyorum. red bull ise insanı hem sakinleştirip stresten uzaklaştıran, hem de zihni açan acayip bir içecektir ve içeriğindeki zararlı olabilecek maddelerden dolayı riski kabul eden bünyeler tarafından tercih edilmesi gayet uygundur.

su içmek ise her daim gereklidir; ders çalışırken daha bir faydalıdır.
    (janny, 03.04.2009 01:04)
  14. yıl:2005
    yer:itü vadi yurtları b blok 414
    ders:game theory
    olay:sunum

ayrıntıların ileride herhangi bir mental retardasyona geçit vermeden önceki nostaljik bilgi olması dışında o anki beni düşünceye sevkeden zamanlardı. bir öğrenci iseniz sizin için haftanın bitmesi cuma akşamının gelmesidir, bu da bir cuma akşamıydı sadece tek farkı, sunum hadisesiniz sıkışık takvimden dolayı cumartesiye alınmasıydı. zaten günlerin bile bitmediği bir zaman dilimi içerisinde, haftanın bitmiş olmasının da bir önemi yoktu. bir an içki içme hissiyatına getirilen keyif pezevenkliği dürtüsü, elimin raflara gitmesine neden olacak kadar uzun soluklu bir hiçsizliği ve berraklığı getirmiş. elimde salamım, marulum, ekmeğim, rus salatam ve bir şişelik dikmen kırmızı şarabımla, dağınıklık ve üzerinde halkalı çöplüğünü andıran karışıklığı hafifçe düzelterek kendime küçük bir yer yapmayı başarmıştım. ancak bazen insanın ruh hali de ağzına koyacağı karbon hüzmelerinin bileşimini değiştirebiliyor, bu da o günlerden bir tanesiydi. haftalardır dönen fear of the dark ve no prayer for the dying albümlerin yerinde altın şarkılar salınmaktaydı artık. karın doyma faslındaki durağanlık bile içte kalan yumrunun yakında yukarı doğru sıkıştırmasını hissettirmeyecek kadar güçlü değildi. zira okunan kelimelerin anlamını anlamaktan ziyade, kafamdaki boşluğun içinde sanki bir western filmi dönmekteydi. anılar problemlere ateş eder, umutlar ise kişilğe kement atar. hayır bu kadar boktan mı yani bir western filmi? hayata lafım yok ki zaten, güdümlü küfürler bile onun yüzsüzlük zırhını delemiyor. zaten o anda aynı bunlar geçti kafamdan, amına koim gene başladık dedim. zihne atılan tokat böyle bir şeydi, platonik duygular, eğlence, okul, iş, hedonik soğurmalar."siktirin gidin lan,yetmedi mi yuttuğunuz kan, içtiğiniz gözyaşı". peh, teksirler birer birer ters bir şekilde yatağın üzerine istiflenirken, gözlerin baktığı yer bambaşkaydı. "yaşandı bitti", tam 22 yıl. eğrisyile de doğrusuyla, sislerin altında kürek çekilerek geçirilmiş 22 yıl. neyse ki kulaklık var kulakta, kimseyi duymazsın. şarkılar da "biz ne 22 yıllar gördük" havasında kibirli, her ne kadar o an onlara sessizce yalvarsam da. dikmen şişesi gitgide hafifleşirken, içteki yumru artık kaldırılamaz bir hale geliyordu. "dünyanın dengesi...".

kimse anlamak istemez ama içki içip ders çalışılmaz, bu sadece bir saklanma becerisidir. tek başına içkinin size dürtüklediği garip efkar muhabbetinden kaçmak için gözler ldierliğinde bir görünmezlik iksiridir bu. sadece içki değişir, o an saklanacağınız yere göre. aslında bir an önce bunları yaşaıp, zihnin uyuşmasını istemektir. zaten uykuda dersi kim sallar, ufak bir düşünce hüzmesi iner edebşiayet derslerinde yapılan özetlere benzer. durum odur. içki içip ders çalışmak kocaman bir aldatmacadır.

sunuma 1 şişeye yakın içip ertesi gün tabi hiç bir şey hatırlamayarak ve ingilizce bir şeyler kurgulayarak girdim ve sorun yaşanmadı. tek sorun bütün gece içilmeyen suyun, sunumdan sonra içilmesi sonucu şarabın midede difüzyona uğraması oldu. o da bu işin bir parçası öyle değil mi?
    (wildboy, 03.04.2009 01:50)
  15. kahvesine baileys karıştırıp gece ders çalışan birilerini tanırdım ben. evet var böyle insanlar, gayet de güzel oluyormuş. olur tabi.
    (sofsotik, 03.04.2009 02:00)
  16. final dönemindeki eylemdir. kocaman iki hatta üç şişe şarap alınır. yavaş yavaş yudumlanan şarapla birlikte notlarda yavaş yavaş bazende tekrar edilerek okunur. böylelikle her not bir yudum şarabın verdiği zevki anımsattığından sınav anında da akla bilginin gelmesini sağlayabilmektedir.
    (karyatid, 04.04.2009 16:53)
  17. "sınavdan yüz almak" ile sonuçlanabilir.
    (değişim, 04.04.2009 17:02)
  18. aslında sınav sonucunu nasıl etkileyeceğini merak ettiğim olay. ama benim içince uykum gelir o yüzden hiç bi zaman öğrenemicem sanırım. üzüldüm bak şimdi.
    (bir martıyım ben, 04.04.2009 17:10)
  19. mimarlık öğrencilerinin yaptığı iş. nitekim alkol kişideki kontrollü olma eğilimini esnettiği için hayal edilenlerin sansürlenmeden çizime aktarılmasına neden oluyor olabilir.. bir kadeh şarap ile harikalar yaratmak olarak geçen bu yöntem şahsıma pek bir bohem geldiğinden kullanılmamıştır.. kullananları da pek bir başarılı bulmamıştır zaten..
    (pyramid, 04.04.2009 18:49)
  20. içki içip mesaiye gitmekten daha mantıklı olmayan harekettir.
    (xanobachewsky, 04.04.2009 18:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil