belki ilginizi çeker
  1. · rerörerö
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  3. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  4. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · colin kazım richards
  8. · deniz baykal a meslek önerileri
  9. · pit bull

içki içen müslüman  

sayfa  / 2
  1. sabahlara karşı tarihi balat çorbacısı nın yolunu işeye işeye bulur..
    (pa, 20.01.2009 03:28)
  2. inancına göre çelişki olmaksızın günaha giren insandır. zira din (hangisi olursa olsun böyledir ama ben islam için konuşayım haddim olmayarak) kuldan olabildiğince az günah işlemesini ister. ama insanın yaratılışında da günah işleme swtichi doğuştan on gelmektedir. haliyle insan büyük günahları işlediğinde dininden çıkmamakta ve fakat günahkar olmaktadır. tövbe etmesi ve bir daha aynı günahı işlememesi sonucu allah'ın affına mazhar olması umulur. takdir allah'ındır.

eğer ben müslümanım ama cinlere/şeytanlara/meleklere/peygambere/kitaba/kadere/hayır ve şerrin allah'tan geldiğine inanmıyorum derse bu bir çelişki olabilir ve o zaman da kişi dinden çıkmış olur.

ama allah'ın tövbeleri kabul eden*, çok affeden*, çok bağışlayan* isimlerinin tecelli edeceği nokta da böyle günah işleyen kulları üzerine olacaktır.

bu bilgiler ışığında "ha iyi, allah affeder nasılsa" dememek, yapılan günahtan af dilemek, işlenmediyse günahtan kaçınmak gerekmektedir.

içiyorsa da allah affetsindir, kendisi de az çok olayın bilincindedir, bırakındır, içsindir...
    (beyazleblebi, 20.01.2009 03:33 ~ 03:35)
  3. hesabını yine inandığı tanrıya verecek olan insandır.
    kimse de kalkıp "sen ne rerörerö müslümansın" diyemez ona.
    diyen olursa da kafa atsın bence.
    (dirtypain, 20.01.2009 03:40)
  4. klasik laflarının;
    -''onun yeri ayrı onun yeri ayrı...''
    -''aman ko götüne gitsin yauw,rakı içen öldü de su içen ölmedi mi?''
    -''içiyorsak bir sebebimiz var elbet abicim''
    -''rakı-balık yapalım babacım bu gece''
    -''arkadan bir de cila niyetine iki efes sallarız,olur di mi?'
    - ''abi sofrada rakı var,kitabı kelamı karıtırma hiç,kafayı bulandırma bizim...'' gibi olması muhtemel alkole inancı tam,dine inancı ise pratikte zayıf müslümanlardır
    (ahir zaman, 20.01.2009 03:40)
  5. gayet olağan bir durumdur. içebilir günahı onadır kimse karışamaz. haram olduğunu bildiği halde içiyorsa günahını çekmeye razı demektir.
    (cingoz1137, 20.01.2009 03:43)
  6. adam öldüren,zina yapan ve kul hakkı yiyen(bunun kaçarı yok) şeklinde üç modeli daha bulunan,içindeki potansiyel iman ve ihlas seviyesini korumaya çalışan müslüman.

(bkz: iman ve paranın belirsizliği teorisi)
    (solucandil, 20.01.2009 03:49)
  7. iki keş mezarlıkta oturmuş içerlerken bir cenaze getirilmiş. keşler ölenin yakınlarından birine sormuş.

- başın sağolsun kardeş nesi vardı?
    - vallahi alkoliğin tekiydi buldu belasını sonunda

bunun üzerine keşler durumlarının ciddiyetini anlamışlar ve içkiyi bırakma planları kurmaya başlamışlar. 5 dakika sonra bir cenaze daha getirilmiş. keşler yine sormuş

- başın sağolsun kardeş nesi vardı?
    - valla ne içki, ne sigara aslan gibi adamdı. n'oldu anlamadık.

bunun üzerine keşlerden birisi diğerine

- mahmut iç oğlum iç, içenle içmeyen arasında 5 dakika var, ikisinide toprağa gömüyorlar...
    (zomig, 20.01.2009 03:57)
  8. hz. adem'den beri var olsa, ilk insanlar konseptinde, günümüzde hala tartışılıyor olurdu muhtemelen.

sanki konuyla ilgili ayet yeni inmiş de sıcağı sıcağına kritiği yapılıyormuş gibi, muhabbeti- tartışması bitemiyor.
    "ilk taşı günahsız olanınız atsın"a hiç girmeden, bire bir olarak hatası / yanlışı yüzüne vurulmak isteniyorsa, bunu yapınca rahatlanacaksa ve bir daha "e ama yannış yağni" - "bu ne perhiz, bu ne börek"ler bitecekse, ben razıyım mesela. (bkz: buyrun benim)

"gönül rahatlığıyla" hakaret edebilirsiniz. evet, vardır bende hayvanlık biraz...

not: "inançlı biri olsam da, gereklerini yerine getirmediğim için, vicdan azabıyla palazlanıyorum" duygulanımlarına girmeden, bu kimseyi * eleştirmenin "aman ben bu kadar harikayken, yanlış yapanlar var, yani, bu ne yaman çelişki" kibri barındırdığını farketmediyseniz; yaptığınız ibadetlerin karşılığını almak için ahireti beklemeye sabrınız sebatınız yoksa, bu dünyada da, almak isteyip alamadığınız aferinleri, "daha kötü" olanı ortaya çıkararak koparmak istiyorsanız, kendiniz için dua edin bence.
    (alik, 20.01.2009 04:22)
  9. (tuygun, 20.01.2009 04:35)
  10. bensiz içiyorsa çok ayıp eden müslümandır.
    (bulletproof, 20.01.2009 05:13)
  11. içki içmesinin yanında insalık namına pek çok güzel şey yapıyorsa,dürüstse ve yardımseverse ahiret günü sorgusunun sonucunu merak edecek ve ne olursa olsun büyük olasılıkla yaptıklarına pişman olmayacak müslümandır.
    (gebesh, 20.01.2009 08:58)
  12. türkiye halkının büyük bir çoğunluğudur. müslüman ülkeler arasında içki satışını yapan çok az ülke var malum (bilmiyorum hangileri ama şeriatla yönetilmeyen kaç tane ülke var ki zaten?) genel olarak biz türklerin yaptığı şey "içki içerim domuz yemem" şeklindedir. bunun nedeni ise kendi kaynaklarıma göre* türklerin alkol kültürünün müslümanlıktan önce başlaması. bilirsiniz ki bir millet dini kabul ettiği zaman eski geleneklerinden vazgeçmez ve dinle bütünleşir eskiler. türbelere umut bağlamak, ağaca kurdele bağlamak gibi geleneklerimiz müslümanlıkla ilgisi olmayan şeylerdir mesela. bu nedenle her ne kadar islam içki yasak desede rakıyı icat eden güzel milletimi uzak tutamamıştır alkolden. biz ki bayram namazlarını kaçırmayız ancak ortamı buldumu soframızı da kurarız. din ile bilim nasıl paralel gitmiyorsa, alkol de gitmiyor. son olarak neyzen teyfiğin de dediği gibi:

rakı, şarap içiyorsam sanane
    yoksa sana bir zararı içerim
    ikimizde gelsek kıldan köprüye
    ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

ve ömer hayyam :

tanrı, "cennette şarap içeceksin" der;
    aynı tanrı nasıl şarabı haram eder?
    hamza bir arab'ın devesini öldürmüş:
    şarabı yalnız ona haram etmiş peygamber.
    (comex, 20.01.2009 09:30)
  13. (ankebaa, 20.01.2009 09:30)
  14. (bkz: @2993785)
    (chicaloca, 20.01.2009 09:34)
  15. kişinin müslüman olması içki içmeyeceği anlamına gelmez, içki içmek islamiyette haramdır ve içki içen insan bunun günahına katlanmaya hazırdır.yani bilinçli yapılan bir eylemdir ve tövbe edilmesi ve bir daha tekrar edilmemesi, müslümanım diyen kişinin yararına olacaktır.
    (zamirtamlamasi, 20.01.2009 18:23 ~ 23.01.2009 15:39)
  16. içki içmesinin yanısıra, başka insani özellikleri de varsa, örneğin akepe'ye oy vermiyorsa, belki sevebileceğim müslümandır.
    (akrebin gözleri, 20.01.2009 18:32)
  17. müslüman var, müslüman var dedirten müslümandır.
    (yasamaktır ask, 20.01.2009 18:33)
  18. hiç bir din mensubundan bu eylemi yapsada farkı olmayan kişidir.
    sonuç itibariyle müslümanı yahudisi hıristiyanı içinde aynı şey geçerlidir. allah müslümana yapma dediği şeyi neden diğerlerine hak görsün mantığa göre.
    (mavi kalem, 20.01.2009 19:08)
  19. kafası güzel müslümandır. günah olduğunu bile bile bu zevkten mahrum kalmak istememektedir. dolayısıyla kadeh ladeh vurdurmaktadır.
    (elpinoras, 20.01.2009 19:09)
  20. kellede yer bu.
    (sofist tepen sokrates, 20.01.2009 19:21)
  21. (minennisai, 20.01.2009 20:02)
  22. normal bir durumdur unutulmamalıdır ki hatasız kul olmaz. nerede duracağını bildiğin sürece zina yapan imamdan, çalıp çırpan müftüden, torpili rüşveti öğrendiğimiz araplardan daha zararsız bir durumdur. unutulmamalıdır ki her dinde olduğu gibi müslümanlık sıfatı altında da hak yolundan sapanlar mevcuttur.
    (barhal, 20.01.2009 21:04)
  23. (bkz: müslüman olup namaz kılmamak)

[ulan hakikaten anlayamıyorum bu din üzerinden laf söyleyenleri, yahu siz kendi dalganıza bakın, siz içmiyorsanız içmeyin de, size ne lan diğerlerinden? bir benzeri de yukarda var yıllar öncesinden]
    (sükun, 20.01.2009 21:10)
  24. (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 20.01.2009 22:03)
  25. genelde; allah'la onun arasındadır, "size ne ulan" tribindedir.
    (elpinoras, 20.01.2009 22:06)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil