belki ilginizi çeker
  1. · sade
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · author
  3. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · yaran diyaloglar
  8. · turan sözlük
  9. · bir erkeğin annesine olan tutkusu

içini dök  

1. sade albümünden aşmış bir koray candemir şarkısıdır.

tuttuğun altın olsa bile, geride kalanları düşünmezsen,
    şans hep sana gülse de, yaptığın onca şeyi görmezsen

tuttuğun altın olsa bile, geride kalanları düşünmezsen,
    kalplerde saklı olsa bile, saflığa giden yolu görmezsen

içini dök düşünmeden, hiç üzülmeden, sonra sen sen olursun
    (touch of pink, 11.09.2006 15:04)
  2. mahmur mahmur çevreye bakarak dinlenesi, ağlamalık bir şarkıdır. sigarayla iyi gider.
    (aglayankekin kankası, 06.02.2009 23:16)
  3. ilk -ve şimdilik son- aşık olduğum insanla beraber uyuduğumuz ilk gece, uykuya dalmadan önce duyduğum son şarkı olması sebebiyle, üzerinden yıllar geçmesine rağmen benim için anlamını yitirmeyen şarkıdır.
    (feklavye, 07.03.2009 12:44)
  4. (bkz: boşalmak)
    (bkz: kusmak)
    (karyatid, 07.03.2009 14:11)
  5. ağlayan kişiye söylenen rahatlatma amaçlı cümledir.
    (nefel, 07.03.2009 14:35)
  6. insanın sözlük kardeşim madem içini dök demiş ben de bir döküneyim demekten kendini alamadığı davet cümlesidir ya da bir günlük olarak itü sözlüktür karşılığı.

neden içimi dökmek istiyorum peki? lanetli ya da bir uğursuz olduğumu düşünüyorum. belki de bir katilim ben. öyle şeyler yaşadım ki bu tespiti yaptım. bu tespit için hanımı falan da çağırmayalım iyi bir şey değil çünkü.

ben dünyaya ikiz eşi olarak gelmişim. yedi aylık bir doğum, dönemin şartları fakirlik, ikiz olduğumuz anlaşılamamış, ikiz kardeşim ölü doğmuş. doktorlar o anda anlamışlar. "ana ikizmiş lan bunlar" demişler pezevenk herifler. velhasılı kelam katil olarak doğmuşum. her sene doğum günümü kutlarken kardeşimin ölüm yıl dönümünü de kutlamışım. öyle cahillik ya annemler kardeşimin cesetini bile almamışlar. şimdi şimdi farkına varıyorum ben doğum günüm diye sevinmemeliyim.

doğduğum yıl babam işinden çıkarılmış. felaketle gelen doğumum böyle devam etmiş. sonra büyüdüm ben dört sene sonra bir kardeşim daha oldu. küçükken kardeşime çok işkence etmişim çok dövmüşüm onu ama ben de küçükmüşüm. sonra büyüdük ikimizde, birbirimize çok bağlı iki kardeş olduk. ben üniversiteyi kazandım sonra ayrı bir yaşam başladı bizim için. sonra öyle bir zaman geldi ki kardeşimin önemsemediğimiz bir diş hastalığı oldu. öyleydi ki o günler ben her şeyin başına kardeşimin adını getiriyordum, bir şey almayı kendime değil kardeşim için istiyordum. buram buram tütüyordu kardeşim burnumda, üstüne çok düşüyordum. bir gün ona bir tişört aldım çok sevinecekti. süpriz yapacaktım ona south park kennyli bir tişört. söylemedim kardeşime gidince süpriz yaparım dedim. kardeşim ameliyat olacaktı o dönemlerde, hem geçmiş olsun hediyen diyecektim. kardeşim ameliyat oldu ve ben onu bir daha ayakta dimdik göremedim. şöyle ki ben artık üzerine fazlaca düştüğüm insanları kaybettiğimi düşünmeye başladım. sevgim iyi gelmiyordu insanlara.

bir ara o zamanlar sevgilimdi onun da üzerine çok düştüm. her şeyin başı oydu. merak etmeyin ölmedi ancak beni öldürdü seni aldattım dedi bana. ben bunu da bir kayıp olarak algıladım..

bunu da atlattım sonra üniversite yıllarında başka bir çocuktan hoşlanmaya başladım. ramazan bayramı dönüşü trafik kazası yapıp öldü çocuk. hatta kadeşimle beraber üzüldük biz buna.

işte böyle sevgili sözlük. ben lanetli uğursuz değilim de neyim allah aşkına? annemi babamı çok sevmeye kokuyorum be sözlük. çok üzerlerine düştüğümde, onları çok özlediğimde korkuyorum. böyle geçer mi hayat bilemiyorum sözlük. korkuyorum çok korkuyorum.

(bkz: korkuyorum anne)
    (idiot, 07.03.2009 14:48 ~ 14:57)
  7. tuttuğun altın olsa bile
    geride kalanları düşünmezsen
    şans hep sana gülse de
    yaptığın onca şeyi görmezsen
    tuttuğun altın olsa bile
    geride kalanları düşünmezsen
    kalplerde saklı olsa bile
    saflığa giden yolu görmezsen

içini dök düşünmeden
    hiç üzülmeden
    sonra sen sen olursun

bir yalanı duymuş bünye, temize çıkarma çabasını boş gözlerle izlerken...
    ağlıyor musun?
    yok sigara dumanından...
    (bir cinnet, 25.09.2009 02:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil