belki ilginizi çeker
  1. · her erkek abazandır
  2. · internet için ne dediler
  3. · abazanlığın anatomisi
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · okan bayülgen
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · değeri anlaşılmayan şairler
  9. · sınavda asistana adıyla hitap etmek

içimdeki abazan  

1. yazarı: şahika balşekeri
    yıl: 2004
    dağıtıcı: antimasculine pablişe
    tür: belgesel, inceleme

medeniyetten tamamen uzak bir yerde, kelle koltukta yapılan bir araştırmanın hikayesidir bu eser. yazarımız şahika hanım, sadece bilim için dünyanın en tehlikeli işine girişmiştir, erkeklerle bir yıl aynı ortamda, tek dişi olarak kalmıştır. günlerini gezegenin en iğrenç varlıkları ile geçirmesinin tek amacı ise, onlar hakkında %100'lere varan başarı oranında tespitler yapabilmektir.
    (bilindiği gibi günümüzdeki sosyal tespit araştırmalarında veriler en fazla lokal boyutlarda ve %90 doğrulukta olabiliyor. misal: @271858)
    şahika hanım, bulunduğu bu izole mekanda, tamamı zenci 182 kabile mensubu ile birlikte olarak erişilmesi güç bir rekora da imza atmıştır. her iki günde bir partner değiştirmiş ve bu komünitede yaşamayı öğrenmiş, araştırmalarını da notlarına geçirmiştir.
    yazarımız, yaptığı işin zorluğundan bunalıp kendisine "hepsi ile yatmam gerekli miydi?" diye sorduğunda prensiplerinden şaşmayan o güçlü iradesi, sadece bu cümleyi söylemiştir "ya nasıl tespitlerimin gerçekliğini ispatlardım, hepsini denemeliydim, evet hepsini."

deney sonuçlarında bilim kadınımızın elde ettiği değerli istatistikler, ve yazdığı makalelerin bir kısmı ilişiktedir:
    abazanlar nerede bulunurlar
    abazanlar bir dişi gördüklerinde büründükleri kişilik nedir
    abazanların psikolojileri ve fizyolojileri nasıldır
    abazanlar dişi gördüklerinde oluşan fizyolojik ve psikolojik değişimler
    abazanları bin metreden tanıma yöntemleri

araştırmasının sonunda, hava alanına uçağı indiğinde sarfettiği söz de tarihe geçmiştir:
    "benim için küçük ama kadınlık için büyük bir adım."

eleştirmen*in notu : şahika hanım'ın mükkemmel dişiliğinden gelen mükkemmel bir eser.
    (azureel, 08.12.2004 07:01 ~ 07:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil