belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · ugg
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · sözlük yazarlarının hayalleri
  8. · müdür
  9. · mr and mrs brown

hz muhammed in yazarların desteğine olan ihtiyacı  

1. dikkat ettim de, sözlükte ya da diğer sanal ortamlarda islam'a ve onun muazzez peygamberine saldıran kimliği belirsiz ve çoğu salyalı / provakatif yazılardan sonra, yüreklerde ince bir sızı beliriyor haklı olarak. biri ister istemez çıkıp cevap veriyor. ve haklı olarak kendisinden sükunet beklenmeyecek bir dille oluyor bu cevap çoğu zaman. ben, sen ya da bir başkası, hz. muhammed (sav) le ilgili; iftira, karalama odaklı ve içinde yaşadığı toplumun inançlarından bu kadar bihaber yazılara sert bir üslupla yanıt verince iki tuhaf görüntü çıkıyor ortaya:

ilki, flaş patlatır gibi ardı ardına mesaj kutusu patlatıp "muhammet'in mücahitleri" ya da "peygamberinize bir, size iki" tarzında üsluplarına, ahlaklarına yakışır tarzda bir şeyler geveliyorlar. ama her zaman illet olan bu grup zaten alışık olduğumuz, en azından az bilen ve bir şeylere tutunma ihtiyacı olan insanı ayartarak özgür insan, özgür dünya nutuklarıyla, dünya üzerindeki esaretinden benim peygamberimi sorumlu tutuyor. bunları dikkate bile almıyorum.

ikinci grup ise, hz. muhammede olan sevgisini, hz. muhamedden hürmet ve muhabbetle söz eden girileri favorilere ekleyerek göstermeye çalışanlar. tamam eyvallah, anlıyorum ama bu arkadaşların iyi niyetli destek çabalarını anlamakla birlikte, bir şeyler yazıp fikir üretmektense yazılmış girileri favorilere eklemeyi yeterli bulmalarına ciddi anlamda üzülüyorum. sanıyorlar ki hz. muhammed'e olan muhabbetlerinden söz etmek diğer girilerindeki bilumum içerikle çakışır, olmaz, uymaz, vs... oysa onu sevmenin utanılacak bir yanı yok. bu bir vicdan borcu da değil. hz. muhammed (sav) efendimin getirdikleri, ona şu sanal dünyadan saldıran modernizmle yerle bir olmayacağı gibi, benim iki kelimemle de ihya olmayacak. ama yine de ona ve onun dinine yapılan saldırılar içinizi acıtıyorsa ne olur başka yazıları favori ekleyerek değil sözünüzle ve yazınızla karşı durun. zira;

inandığınız gibi yaşamazsınız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.
    (hüzün bükülüşü, 13.09.2009 19:16 ~ 20:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil