kişinin uyurken götünün açıkta kalması veyahut kaba etinin üstüne otururken o bölgeye kalın bir cisim batması sonucunda, anlık reaksiyonla vermesi gereken tepkiyi bu şekilde dizayn edip, etrafa sıçarak yaymasıyla ortaya çıkmış tespittir.
edit: dimi aga? çok haklısın eksilemekte. adam benim değerimi hiçe saydığı zaman o bir şeyleri sorguluyor oluyor, zeka küpü oluyor. ben ise buna karşı çıktığım, provakasyon koktuğuna inandığım için saygısız, şerefsiz oluyorum. herkese selam ederim.
kafasında beyin diye taşıdığı organın bileşiminde yüzde yetmiş beş su; yüzde yirmi beş de saman olan ve "gerizekalı" denecek bir zekaya dahi sahip olamayan tespit canavarından mükemmel bir tespit daha. hayır bir kuyruk acısı var elbette; ama bu kadar derinlerde bir girmiş olanın bulunup da acısının bu kadar tiz bir sesle çıkması gerçekten takdire şayan. ben şahsen daha üretici şeyler beklerdim kendisinden. mesela "yaratıcının aslında bir maymun olup da şuan bindiği ağacın dalından bizi izleyip eğlendiği gerçeği" olabilir bu.
müslüman bir millet olduğumuz için kabullenilmeyecek bir durumdur.diyelim ki ispatlandı (imkansız) bunca sene boşuna mı kandırdınız bizi ? diye kendi kendimize söylenebiliriz.
bunca dini kitap, kuran-ı kerim, din adamları vb. vb. hepsimi yalan söylüyor.hz.muhammed (s.a.v.) allah'ın elçisidir.bu bütün insanlar tarafından kabul edilmektedir.ve onun bir zamanlar yaşadığını ispatlayan yüzlerce kanıt var.o müslümanlar için savaşan ve müslümanlığı bütün dünyaya yaymaya çalışan bir elçidir.
şimdi aradan yıllar geçmiş biz onun yokluğunu inkâr mı ediyoruz?
bu büyük bir ihanet ve bir devin yok olmasının başlangıcıdır.
hz.muhammed (s.a.v.) tarihte bir gün yaşamıştır.aksini ispatlayın, alıcam pılımı pırtımı terk edicem bu diyarları!!
böyle bir ihtimal yok kardeşim.
diğer başlığa da bakınca bu o kadar saçma geldi ki. diğer başlık da saçma. darwin de var, hz muhammed de.
1400 küsür sene evvel yaşamış birisi. ve geriye aynıyla duran bir kitap bırakıyor. hz osman ın nüshasına bakıyorsun, bugünkü hüsrev hattıyla yazılanın arasında 1 harf dahi fark yok canım benim. sözlerini ve yaptıklarını anlatan hadis kitapları var. bu hadis kitapları ve rivayet olunan hadisler kendi içlerinde muteberlik bakımından zayıf veya sahih olarak adlandırılıyor. zayıf bir hadisin söylenmiş olma ihtimali dahi yüzde 90 dan fazla. sahih hadisler de şek ve şüpheye yer yok. bunu bize ulaşan tabiin ve tebe i tabiin in kendi elleriyle kaydettikleri nüshalardan anlıyoruz. hele bir buhari var ki, tek hadis de dahi falso yok. imam buhari ve kaynaklarından yararlandığı kişiler hadis nakletme konusunda titizlikte tavan yapmış insanlardı. birinden hadis mi isteyecek. bu kişinin o hadisi kimden duyduğunu bulur, o kişinin kimden duyduğunu bulur, sırasıyla ceziret-ul arab'da gezmedik şehir bırakmazlardı. hadis nakline bu insanlar ömrünü adamış kişilerdir. bu yüzden muhaddislik ilmi diye birşey var.
şimdi bunlar ortadayken, buhari ve müslim'in kitapları elimize kadar ulaşmış, kuran'ın bugünkü nüshaları ile 1400 önceki ilk elyazmaları arasında fark yok iken nasıl olur da bunları yazan/söyleyen insanın varlığından şüphe edilebilir? böyle bir insan yaşamamış olsaydı, bu eserlerin naklinde-ortaya çıkmasında ihtilaflar, fikir ayrılıkları, rivayet farklılıkları, binbir türlü uydurma olmaz mıydı? elbette olurdu.
bunların vahiy ve peygamberlik olmadığını iddia edersen o farklı.
şahsen ben ve kankalarım koaservat' tan geliyoruz. bu da nereden baksanız şöyle 3 milyon yıllık bir geçmiş demek. denizanası olduğum dönemlerde haberi gelmişti, bak böyle böyle olacakmış falan. o günlerde müslüman olduk biz. misal köpek balıkları islamı reddetti ve gelişemedi gavatlar. hz. muhammed döneminde gorildim ben. biraz yavaş oldu gelişimim. kankalarım ile yolum denizanası olduğum dönemde ayrıldı. onlar deveye doğru evrimleştiler. delikanlı müslümanlar gibi uhud olsun hendek olsun savaşlarda çarpıştılar.dediğim gibi ben o sıralar gorildim ve kürküm çöl sıcaklarına pek uygun olmadığı için ayrılmak zorunda kaldım ortamdan. ama olayları biliyorum yani daha sonra develerle msn de konuştum. hatta cam açtılar. kişisel iletileri de "gavurları siktik" idi.
varlığını yokluğunu bilmem de, bu hardcore islamcıların islamı kabul etmeyen kişileri saman beyinli vb. şekilde itham etmesi yasaklansın. hiç bir dogmatik kafanın 1 gr bile şov yapmaya hakkı yok.
bu feto ekolünün agnostikleri kör, ateistleri cahil olarak nitelendirmesi cidden incelenesi bir durum. bu abilerin "bu allahsızlar cehalet ve gaflet ile hareket ederler. önündeki gerçeği göremezler." kabilinden telkinlerindeki anahtar kelime sanırım gerçek. sana göre muz bana göre çikolata arkadaşım. hangi muza inanırsan inan bunda serbestsin. inanılan muza göre sağlıklı bir iq ölçümü veren bir cihaz da henüz icad edilmedi.
bu arada abi konusuna geri dönersek eğer. bir tane abi tanırım o da berber yavuz abidir. bütün mahalleyi milli etmiştir kendisi. hani yavuz abinin elle tutulur bir hayrı ve iyiliği var insanlara.
varlığını hiçe sayanların atom mühendisi, bilim insanı, 179 ıq'ya sahip sayıldığı, varlığını kur'an-ıkerim ve tarihsel değişikliklere dayayarak kabul edenlerin, savunanların ise yobaz, geri kalmış, çağ dışı, fred moloztaş, hiç bir şeyi sorgulama yeteneği olmayan, amip, ateist düşmanı bellendiğini açığa çıkarttığına şahit olduğumuz tespittir.
ateistlere sonsuz saygım vardır, bu tamam.
agnostiklerin sorularına kendi bildiğimce yanıt vermeye çalışırım, hor görmem. bu da tamam...
diğer dinlerin mensubu olan kişilere ise zaten farklı bir din aracılığı ile de olsa inandıkları için sesimi bile çıkartmam...
ee peki bu nedir? bu ihtimali kendi içinde değil de milletin dikkatini çeker biçimde yani, ''nasıl ki din kurmacadan ibaretse hede hödö'' şeklinde çığırmak ne demek oluyor? adam benim inandığım allah'ı ve peygamberi iki kelamde ''yok sayıyor'' ise, bu inancı olana saygısızlık değil de nedir? 1.5 milyar kişinin değer verdiği peşinden gittiği bir inancı, nokta koymayarak, uzun cümleler halinde, sanki ispatlamışcasına gözümüze gözümüze sokmasını izleyelim mi?
tabi ya, çok haklısınız... hz. muhammed(s.a.v)'in ve allah'ın varlığını mı savunuyorum? inandığım bir olgunun arkasından mı gidiyorum? kesin cahilim ya, kesin... sizler ise, allah'ın varlığını sorguladığınız için elit tabakadan, yüksek lisans yapmış olan, internetten yabancı dizi indirip, türkçe alt yazı bile kullanmayan, direkt izleyen, dedeleri ve büyükleri cumhuriyet döneminin ilk danışmanlarından yani monşer diye hitap edilen, her inanca saygılı olup sadece islama dil uzatan, nutella yemeden, uludağ limonata içmeden uyuyamam diyen, sözde ermeni soykırımını mutlaka savunan, hepimiz ermeniyiz demeyi bilip, sınır ötesi operasyonda 23 şehidimize, ''faşist saldırı sonucu'' öldü diyebilen, uzun yolda inek gördüğü zaman şaşıran, onu güden bir çoban gördüğünde ise ''ay bu işi nasıl yapıyor acaba'' diye soran insanlarsınız. üstünsünüz abi bizden, kabul... inanan kim varsa geri zekalıdır. olmayan bir şeyin peşinden koşmak resmen cahilliktir.
muhtemelen karakteri ve düşünce yapısı oturmamış,kendini farklı göstermeye ve dikkat çekmeye çalışan kişiler tarafından ve yine muhtemelen zeitgeist:the movie ve zeitgeist:addendum belgesellerinin seri şekilde izlenmesi sonucunda ortaya çıkan saçma salak bir düşünce tarzı.
bunu düşündüm uzunca. kuran 'ın elle başka biriler tarafından yazılmış olduğunu falan. hala dinlerle ilgili çekincelerim var ama "yok" da diyemiyorum.
mesela bakalım;
kesin tarihlerle (632 gibi) herşey açığa vuruluyor.
yani dine inanmıyorsan bile, dinin geldiğine mhuammed'in peygamber olduğuna inanmıyorsan bile tarih denen şeye inanmak zorundasın. neden? abicim mesela "cilalı taş devri'nde şu oldu, bu oldu" diyoruz. neye bakarak diyoruz? tarihçilerin bize söylediklerine bakarak...
ha "dinlerin inandırıcılığı kaldı mı" diye sorsanız bana göre hayır...
var olmaması ihtimalini böylesine yüksek bulan bazı arkadaşlardan aşağıdaki başlığı derin bir şekilde incelemelerini çok rica edeceğim. şurada hepimiz kardeşiz, saygılı bir şekilde tartışıyoruz yani. lütfen böyle gereksiz iddialarda bulunmayalım sevgili kardeşim.