görseller
humushumus

belki ilginizi çeker
  1. · hatay mutfağı
  2. · hummus
  3. · kerebiç
  4. · patlıcan
  5. · susam alerjisi
  6. · nohut
  7. · can t you see
  8. · yunanlıların türk yemeklerini sahiplenmesi
  9. · suriye
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  3. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  4. · aşk ı memnu
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · erkek olduğu için kendini bir şey zannedenler
  9. · fempusay

humus  

1. ezilmiş nohut, tahin, yağ ve sarımsaktan oluşan meze. arap kökenli bir yemektir. mersin'li arkadaşlar da çok güzel yapar. bunu yapamayan mersinli göremdim daha.
    yunanlar bu yemeği de kendilerine mal etmişlerdir. yurt dışında yunan yemeği olarak bilinir. bol protein içerediği için vejetaryanlar tarafından çokça tüketilir.
    (easy company, 20.06.2005 00:21)
  2. tereyağlı olarak sıcak veya zeytinyağlı olarak soğuk servis edilen mezedir, üstüne kimyon, toz biber, maydonoz, domates ve turşu ilave edilir
    ayrıca bazı şehirlerde (bkz: iskenderun) sadece humus hazırlayan büfeler vardır orada envai çeşitteki hali gayet ana yemek halinde tüketilir
    (greeen, 20.06.2005 02:00)
  3. humus arapça nohut anlamına gelir. en güzel örnekleri halepte hazırlanır. türkiyede ise humus meraklısı iseniz hatay ilinin reyhanlı ilçesine gitmeniz gerekir. orada halepli bir usta humusu yapar. işin sırrını kimseye vermemiştir. hatta sırrı öğrenmeye çalışan karısını boşadığı bile söylenir (walla söyleyenlerin yalancısıyım). lakin gittim gördüm tattım gerçekten güzel ama karabiberi ve limonu az gibi geldi biraz bunlardan ekleyince daha bir hoş oluyor...
    (turfanda, 05.07.2006 23:32)
  4. çukurova bölgesinde sıcak yemek olarak,hatay da ise soğuk meze olarak tüketilir
    (bir çocuk sevdim, 13.07.2007 00:05)
  5. you don't mess with the zohan filminde bol bol bahsedilen yiyecek.
    (jin, 16.10.2008 02:37)
  6. (donkıllıone, 16.10.2008 02:39)
  7. kıbrısta çok meşhur olan bir meze çeşiti. eski kıbrıstaki adı "eşek s.ksin" dir. bunu bana bir meyhane sahibi söyledi, ne derece doğrudur bilinmez ama bir yiyeceğin böyle bir isim alması ilginç bir durum. tabi sonraları şimdiki ismini almıştır.
    (hacktor, 23.04.2009 13:35)
  8. özellikle israil' de halkın deli gibi tükettiği yiyecek. ne anlıyorlarsa nohuttan; sabah akşam da nohut ezmesi yenmez ki arkadaş ya! adamlar bizim shwarma dedikleri bildiğimiz dönerin içine bile humus koyuyorlar.
    (dicus carica, 23.04.2009 13:38)
  9. kuzey kıbrısta süpermarketlerde günlük çıkan yiyecektir. meze gibidir. adaya gelmeden evvel tadını hiç tadmamıştım. şimdi müpteleası oldum. süper şey.
    (you don t goff me, 23.04.2009 13:44)
  10. çocukken annemle gittiğim altın günlerinde görmeye alıştığım, sarı renkte bir mezedir. o günlerden tadı damağımda kalmıştır. *
    (zomig, 23.04.2009 13:46)
  11. antakya'da hayatın bir parçasıdır. en büyük rakibi bakladır. soyadı yoğurtçu olan birini görürseniz ilişkilerinizi sıkı tutun çünkü muhtemelen dünyanın en muhteşem humuslarını yapan sülalenin üyesidir. bizim vardı zamanında o soyada sahip arkadaşlar da bilemedik kıymetini. tey tey tey.
    (fakespeare, 13.05.2009 16:26)
  12. antakya' da yapılan en güzel mezedir. antakya' ya gitme nedenidir
    (beniilgilendirmez, 13.05.2009 17:50)
  13. nohutun nirvanası.
    (otsuz deli ökkeş, 19.07.2009 16:22)
  14. geçenlerde tarsusta yediğim pastırmalı versiyonunun tadını hala unutamadığım muhteşem meze.
    (diz ekleminde sorun olan çekirge, 26.07.2009 19:59)
  15. humus bir meze değil sıcak yemektir, candır, kandır, cankandır. humus denince akla ilk antakya gelir ama antakya da dahil hiç bi yerde tarsustaki kadar sade humus yapan lokanta yoktur. bana soracak olursanız yediğim en güzel humusu babam yapmıştır. ilginç bir noktaysa humusun amerika'da süpermarketlerde yunan mezesi olarak satılmasıdır.
    (işimdeyim gücümdeyim, 04.10.2009 00:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil