görseller
humbughumbug

belki ilginizi çeker
  1. · arctic monkeys
  2. · cornerstone
  3. · dance little liar
  4. · the jeweller s hands
  5. · secret door
  6. · pretty visitors
  7. · fire and the thud
  8. · potion approaching
  9. · dangerous animals
  10. · my propeller
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · the twilight saga new moon
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · misato
  9. · sezensevdası başbakan olsun kampanyası

humbug  

1. arctic monkeys'in 19 ağustos 2009'da japonya'da, 24 ağustos 2009'da ise ingiltere'de çıkartacağı üçüncü stüdyo albümü.

grup bu sefer albümde prodüktör olarak iki farklı isimle çalışmış. birincisi, ilk iki albümde de prodüktör koltuğunda olan ve the last shadow puppets, klaxons gibi isimlerle de çalışmış james ford. abimizi simian mobile disco'nun bir yarısı olarak da hatırlamak mümkün. diğer prodüktör kardeşimiz ise rock ortamlarının süperstarı, ağır abimiz, queens of the stone age'in frontman'i josh homme.

ayrıca yeni tarzları hakkında ipucu vermek adına, şebeklerimizin albümü yaparken black sabbath, cream ve jimi hendrix gibi isimleri dinlediğini ekleyelim.

tracklist bu, buna konuş:

1. my propeller
    2. crying lightning
    3. dangerous animals
    4. secret door
    5. potion approaching
    6. fire and the thud
    7. cornerstone
    8. dance little liar
    9. pretty visitors
    10. the jeweller's hands

merakla bekliyoruz.
    (noscho, 10.06.2009 11:38)
  2. the x-files dizisinin 2. sezon 20. bölümünün ismidir. mulder ve scully bu bölümde bir sirkteki ucubeleri öldüren şeyi araştırırlar. bol kara mizah öğesi taşıyan bölüm hatırladığım kadarıyla dizinin en sevilen 10 bölümü arasındadır.
    (lycaon pictus, 10.06.2009 17:53)
  3. aklımda sadece şu kareyle kalmış the x-files bölümü: (görsel: humbug/88465)
    mulder o ne heybettir be abi.
    (noscho, 07.07.2009 00:41)
  4. arctic monkeys albümü olanı, transcode olarak internete düşmüş.

edit: dangerous animals'ın başında josh homme'un sesini duymadıysam ne olayım.
    (noscho, 30.07.2009 13:14 ~ 20:32)
  5. (bkz: hamburg)*
    *: bi bakışta öyle yanlış okunabiliyor.
    (keyif pezevengi, 30.07.2009 15:02)
  6. josh homme'un elinin değdiği her saniyesinde belli olan bir albüm. beğenip beğenmediğimi sonraya saklayayım.
    (noscho, 02.08.2009 17:12)
  7. büyük bir hevesle dinledim bu albümü. hayal kırıklığı yaşadım. nerede when the sun goes down, nerede 505, nerede mardy bum, ah nerede vah nerede diyesim geldi. çok bir depresif. o "eğlendiren" arctic monkeys'i bulamıyoruz bu albümde. hiç prodüktörü falan suçlamıyorum. bizzat alex turner'ın suçudur. last shadow puppets hevesini arctic monkeys'e sıçratmış. yanında eleman getirmeler falan.

grup indie'yi falan bırakmış bildiğiniz rock'n roll yapıyorlar. yine de dinlenesi şarkılar var tabi. pretty visitors ve potion approaching şimdilik önereceklerimden.

edit: beğenmedim abi albümü. eskiden eğlendiren, günlük hayattan hızlı şarkılar varken, bunda alex*'in last shadow puppets geyiğine fazla kaptırmasından dolayı yavaş, bayıcı, iç sıkan bir albüm dinliyoruz. şarkı sözleri de bir o kadar bayık ve anlamsız. 1-2 şarkı dışında vasatı aşamamış olduğunu fanatik arctic monkeys hayranı olarak üzüntüyle söylüyorum. son sözüm josh homme'ye ulan sen go with the flow gibi bir şarkı yapmış bir adamsın. nasıl böyle bir albüm çıkartabildin. rezil. utandırmayayım milletin içinde şimdi. neyse.
    (absent, 05.08.2009 21:18 ~ 15.10.2009 20:50)
  8. güzel albüm. ramazan sebebiyle böyle minimalist tanımlar yapıyorum, çünkü açım.

güzel olması tabi ki her şeyiyle dört dörtlük, harikulade, fevkaladenin fevkinde olduğu anlamına gelmiyor. lan bi' kere hani benim teddy picker'ım, dancing shoes'um, brianstorm'um, a certain romance'im? tutturmuşsunuz böyle ağır abi olalım, bizden geçti abi yavaş takılalım havaları falan. bok mu vardı? ha?! soruyorum lan bok mu vardı?! tövbe estafurullah orucumu bozduracaksınız ya. bunun dışında ağır abi teması normalde bana işlemezdi ama işledi. şarkılar çok güzel. hele hele my propeller, dangerous animals, secret door ve the jeweller's hands iftarın ilk pide lokması tadında naaaaadide eserler olmuş.

- hani benim teddy picker'ım?
    + koy götüne abi teddy'nin de picker'ın da.

sonuç olarak humbug güzel. eski arctic monkeys değil, ilk iki albüm kadar da tutmaz ama güzel. "ilk iki albüm süper üçüncü de bozdular yeaaa" gibi bi' durum olmaz, olamazdı da zaten. yapmışlar işte yani. iftara da 50 dakika kalmış. açım.
    (noscho, 22.08.2009 19:13)
  9. almanca: saçmalık.
    (leyl, 22.08.2009 19:17)
  10. bu albümün ikinci klibini cornerstone'a çekmişler. inanılmaz masraflı bir klibe benziyor şlskdfşlfs.
    http://www.youtube.com/...
    (absent, 17.10.2009 09:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil