|
|
- türk filmlerinin şirin dedesi rolünde oynayan, hakkın rahmetine kavuşmuş insan. bir çok kötü adamın olduğu yeşilçamdaki sayılı iyilerdendir. ailenin babasını, dedesini oynar. tüm filmlerde iyi insanı oynasa da müjdat gezen ve kadir inanırın babasını oynadığı bir filmde kötü babayı oynamıştır.
(ascella, 04.05.2004 23:40 ~ 05.10.2004 19:13)
- sevecen yüzünü filmlerinde her gördüğümde allah gani gani rahmet eylesin dediğim kişi...
- emekli deniz astsubayı, babacan oyuncu.
- türk sinema tarihinin gelmiş geçmiş en tonton dedesi.
- babacan, şirin, hiç bir kötü adam rolünde karşılaşmadığım ve toprağının bol olmasını dilediğim kişi..
- yeşilçamın bir numaralı dedesi...
- babacan.
yüzündeki o tatlı ifade ile iyilik timsali olmuş, yeri geldiğinde mağdur gelini ile güç birliği yaparak, umursamaz, havai oğluna oyunlar oynamıştır.
her sakallıyı dedem zannetmezdim ama her dede onun gibi zannederdim.
- pos bıyıkların bir insana ne kadar yakıştığını gösteren, ''beni de ağlatacaksınız şimdi'' lafıyla aslında filmlerde rol değil, hayatta neyse onu sergilediğini gördüğümüz, bizi büyüten, bir babamız da, dedemiz de o olan, yeşilçam'ın emektarlarından olan büyük adamdır.
- (bkz: fabrikatör baba)
- "vayy eşşoğlaeşşek" sözüyle hafızama yapışmış babacan sinema oyuncusu.
- tatlı-sert performansıyla izleyicinin gönlünde taht kuran, yeri dolmayacak baba oyuncu, dede oyuncu.
allah rahmet eylesin.(luto, 12.10.2007 01:45 ~ 01:50)
- karacaahmet'te inşa edilmekte olan cami yapısının arka tarafındaki kapıdan mezarlığa girdiğinizde 15-20 metre ileridedir ebedî istirahatgâhı.
- 1993 yılında vefat eden türk sinemasının en sevimli en tonton yüzlerinden biri.
- 1912 yılında tirnova (bulgaristan)'da doğmuştur.
deniz astsubay okulu'ndan mezun olmuş ve uzun süre orduda kaldıktan sonra emekli olarak sanat yaşamına başlamıştır.
ilk olarak "hisse-i şaiya" oyunuyla profesyonel olmuş ve 1940'da "sürtük" filmiyle sinema oyunculuğuna başlamıştır.
20.12.1993 tarihinde istanbul' da vefat etmiştir.(lolla, 23.03.2008 19:12)
|