hapishanede başına hiçbirşey gelmeyecek, krallar gibi yaşayacak kişidir. odasına kokoreç makinesi yaptırılabilir, gardiyanlarla rakı masaları kurabilir.
f tipi cezaevlerinin uygulanışı bu gibi kişiler için tecrit değil kendine has oda anlamına gelir. f tipi cezaevlerinde kalan solcular için kapıyı sert vurmak 6 ay ziyaret yasağı anlamına gelirken, ülkücü katillerin - çetecilerin gardiyan dövmesi gardiyanın "mahkumlarla ilişki kurmada zorluk çekmesi"nden dolayı görev yerinin değiştirilmesi anlamına gelir
**.
(bu katilin ne kadar zor bir hapis yaşamı geçireceği hakkında yazılanları görünce aklıma direk bölük pörçük iki haber geldi:
1. 2,5 - 3 yıl kadar önce, (galiba) milliyet gazetesinde çıkmıştı. üç çetecinin odalarından hangisinin modaya daha uygun olduğunu tartışan bir haberdi. malesef şimdi bu çetecilerden hiçbirinin adını hatırlayamıyorum. odalardan birinde kokoreç makinesi, birinde mini-bar birinde de nargile için kurulmuş bir şark köşesi vardı (evet "şark köşesi vardı", yani daracık ufacık bir yer değil ortalama bir ev salonu büyüklüğündeydi).
zaten isimlerini hatırlamamam da isimlerinin pek de önemli olmayışındandı. bu haberde benim iğrendiğim şey ben yıkık dökük bir evde otururken bu adamların rahat etmesi değildi. kamuoyunu bu kadar koyun sanarak böyle bir haberi hazırlamaya cüret edilmesiydi. kamuoyunun bu adamların yaptıkları pislikleri unutarak odalarının güzelliği üzerine tartışacaklarına, bunun üzerinde duracaklarına inanmalarıydı.
2. bu biraz daha eskiden, yanlış hatırlamıyorsam 5 yıl kadar öncesinden. yine adını hatırlamadığım bir diğer çetecinin, hapishane başgardiyanıyla beraber oturup nargile içerken (evet bu az bile, gayet normal) duvarda bir tabancanın asılı durmasıyla ilgili bir haber. ardından başgardiyan tabancanın kendisine ait olduğunu ve belinde rahatsız ettiği için oraya astığını açıklamıştı.
bu haberlerde bahsedilenlerin isimlerini ve haberlerin çıktığı gazeteleri hatırlayan varsa mesaj atıp link koymama yardımcı olursa sevinirim.)
ek 1: kokoreç keyfi sedat peker hazretleri'ne aitmiş.
benbey'e teşekkürler: (bkz:
http://www.radikal.com.tr/...)
ek 2: vaz geçtim, hatırlayan bilen olursa da bana link falan yollamasın. bu adamla polisler jandarmalar şimdiden hatıra fotoğrafları çektirmeye başladı. boynuz kulağı geçmiş bir kere, şu girinin altında hangi çetecinin hapishane çıkışında en yüksek sayıda milletvekili olduğunu yazsam ne olur, yazmasam ne?