|
|
- (bkz: hrant dink suikasti zanlısının fotoğrafı)
- bu kadar açık seçik yapılan bir cinayeti işlediği için yakalanacağına emin olması gereken yakalandığı zaman sanırım içerde linç edilcek olan kişidir.sen öldürdün ama sen ölmek için dua edeceksin tabi yüreğin buna yeterse.
- kanımca trabzon'daki rahibin öldürülmesi gibi genç birisidir. mesela kahvede arkadaşlarıyla otururken gaza getirip öldürmüştür. güneydoğu kökenlidir muhtemelen,eğitim düzeyi düşüktür,ülkücü olması ise garanti...
sonuçlarını hiç tahmin etmeyecek biri öldürmüştür değil mi? kesin...(talen, 20.01.2007 16:20)
- akli dengesi yerinde olan hiçbir 18-19 yaşındaki genç, kahvede otururken gaza gelip söz konusu cinayeti işlemez. akli dengesi yerinde değilse, ballyci ise o ayrı. en büyük ihtimal kukla olmasıdır.
- hapishanede başına hiçbirşey gelmeyecek, krallar gibi yaşayacak kişidir. odasına kokoreç makinesi yaptırılabilir, gardiyanlarla rakı masaları kurabilir.
f tipi cezaevlerinin uygulanışı bu gibi kişiler için tecrit değil kendine has oda anlamına gelir. f tipi cezaevlerinde kalan solcular için kapıyı sert vurmak 6 ay ziyaret yasağı anlamına gelirken, ülkücü katillerin - çetecilerin gardiyan dövmesi gardiyanın "mahkumlarla ilişki kurmada zorluk çekmesi"nden dolayı görev yerinin değiştirilmesi anlamına gelir**.
(bu katilin ne kadar zor bir hapis yaşamı geçireceği hakkında yazılanları görünce aklıma direk bölük pörçük iki haber geldi:
1. 2,5 - 3 yıl kadar önce, (galiba) milliyet gazetesinde çıkmıştı. üç çetecinin odalarından hangisinin modaya daha uygun olduğunu tartışan bir haberdi. malesef şimdi bu çetecilerden hiçbirinin adını hatırlayamıyorum. odalardan birinde kokoreç makinesi, birinde mini-bar birinde de nargile için kurulmuş bir şark köşesi vardı (evet "şark köşesi vardı", yani daracık ufacık bir yer değil ortalama bir ev salonu büyüklüğündeydi).
zaten isimlerini hatırlamamam da isimlerinin pek de önemli olmayışındandı. bu haberde benim iğrendiğim şey ben yıkık dökük bir evde otururken bu adamların rahat etmesi değildi. kamuoyunu bu kadar koyun sanarak böyle bir haberi hazırlamaya cüret edilmesiydi. kamuoyunun bu adamların yaptıkları pislikleri unutarak odalarının güzelliği üzerine tartışacaklarına, bunun üzerinde duracaklarına inanmalarıydı.
2. bu biraz daha eskiden, yanlış hatırlamıyorsam 5 yıl kadar öncesinden. yine adını hatırlamadığım bir diğer çetecinin, hapishane başgardiyanıyla beraber oturup nargile içerken (evet bu az bile, gayet normal) duvarda bir tabancanın asılı durmasıyla ilgili bir haber. ardından başgardiyan tabancanın kendisine ait olduğunu ve belinde rahatsız ettiği için oraya astığını açıklamıştı.
bu haberlerde bahsedilenlerin isimlerini ve haberlerin çıktığı gazeteleri hatırlayan varsa mesaj atıp link koymama yardımcı olursa sevinirim.)
ek 1: kokoreç keyfi sedat peker hazretleri'ne aitmiş. benbey'e teşekkürler: (bkz: http://www.radikal.com.tr/...)
ek 2: vaz geçtim, hatırlayan bilen olursa da bana link falan yollamasın. bu adamla polisler jandarmalar şimdiden hatıra fotoğrafları çektirmeye başladı. boynuz kulağı geçmiş bir kere, şu girinin altında hangi çetecinin hapishane çıkışında en yüksek sayıda milletvekili olduğunu yazsam ne olur, yazmasam ne?(chaghdash, 20.01.2007 16:49 ~ 06.02.2007 05:16)
- piyondur. kim olduğunun da hiçbir önemi yoktur kanımca. muhtemelen yakında yakalanacaktır ama elimize ne geçer. ben söyleyeyim: hava. ayrıca (bkz: trabzonda papazın öldürülmesi), (bkz: deja vu)...
(zelig, 20.01.2007 17:03)
- ne kadar ön yargılı olduğumuzu bana gösteren süikastin sahibidir..güneydoğulu veya karadenizli herkesin katil olduğunu masum bedenleri gözlerini kırpmadan öldüren düşünebildikleri için yargılanan insanlara kıyan devlet düşmanları olarak görülüyorlar halbuki bunu yapan değil türkiye cumhuriyetinin bir vatandaşı dünya üstünde herhangi bir yerde toprağın bile kabul etmeyeceği kötü bir ruh olduğunu bilmiyorlar veya direk öyle veya böyle demek en kolayı olduğu için bilmek istemiyorlar..
- (bkz: tck 301)
(helena, 20.01.2007 20:40 ~ 20:49)
- (bkz: medya)
(bkz: tetikçi)
- cinayetten çok kısa bir süre sonra mecidiyeköy metro çıkışında polisin kimlik kontrolüne takılmışken kameralara yakalanan adamdır. show haber bu akşam bize gösterdi.
- katilin trabzon doğumlu ogün samas olduğu ve babası tarafından ihbar edildiği belirtiliyor.
http://www.internethaber.com/...(sahra, 20.01.2007 22:25)
- bu ülkede yaşayan insanlar olarak bu katilin bulunması ve hapse tıkılması sonucunda "hah şimdi içim rahatladı, rahat rahat rakımı içip tavlamı oynayabilirim tekrar.." diyecek kadar salak mıyız? bence değiliz.. e o zaman?..
- trabzon 1990 doğumlu ve trabzona giden otobüste samsunda il sınırları içinde yakalandığına dair basın açıklaması saat23:50 civarı yapıldı.olaydan 32 saat sonra ele geçirildi..babası tarafından ihbar edildi.
- ortaokul mezunuymuş ve işsizmiş de.
- hergün bakıp bir umut var dediğimiz denizin,karadenizin suyu daha da kara artık.her alçaklığı her hainliği yapanların kararmış zihinleriyle daha da kara daha da bulanık bu deniz.
utanıyorum,utanıyoruz.
- çok ilginç,yakalanmış.hem de bir gazeteci katili.diğerlerinin katillerinin de bulunmasını aynı derecede arzu ediyorduk,olmadı.ogün samast'mış adı.daha 17 yaşında.kimin dolduruşuna geldiğini merak etmekteyim.
edit şeysi: bu ve benzeri yazılar yazılabilir,hukuken de sakıncalı değildir.ayrıca ogün samast denen şahıs suçunu itiraf etmiştir.şuçu ispat edilene kadar suçlu değildir doğru olabilir ama bu kişinin suçu ispatlanmıştır.sadece benim yazımın silinmeye çalışılması da ayrıca sinirimi bozmuştur.neresinde hakaret vardır,neresinde yanlışlık vardır sorarım? bu kişi zanlı değildir artık üstelik.17 yaşında henüz sübyan sayılan bu kişinin,hangi düşüncelerle bu işi yaptığını mı merak etmek suç ve sakıncalı,yoksa diğer gazeteci katillerinin bulunmasını arzu etmek mi? eger bu kişi hakkında yazamayacaksam,veya yazdıklarım hukuken sakıncalı bulunacaksa,diğer yazılanlarda silinmeli hatta bu başlık toptan kapatılmalı.bu kadar mı korkağız? tüm türk ve ermeni halkını üzüntüye boğmuş bu olayda,suçlu bulunan,suçunu itiraf etmiş biri için yazdıklarımdan korkmuyorum,çünkü korkulacak şeyler yazmadım.
- (bkz: ogün samast)
- babasının ihbar etmesi çok ilginç.
çocuk trabzon'dan kalkıyor,istanbul'a gidiyor ve babasına kim bilir ne diyor.
daha sonra cinayeti işliyor ve samsun'da yakalanıyor.bu süreç içerisinde kimsenin haberi yoktur sanırım bu çocuktan ve babası arayıp ihbar ediyor.
çok çelişkili,baba oğlunu istanbul'a yolluyor ama daha geri dönmeden ihbar ediyor.
böyle bir olaydan haberi vardır diye düşünüyorum ve aklıma sorular takılıyor;neden izin verdi?ihbar edecekti madem niye cinayetin işlenmesini bekledi? vs vs vs...(evo, 21.01.2007 12:18 ~ 12:19)
- kendisine yazık edilmiş, zavallı, mossad vb. bi oluşumun kurbanı, kullan-at tarzında değerlendirilmiş gariban insan
- itü'de öğrenci olan (vatan gazetesinin haberine göre -malum ya bu konuda medyaya çok güven olmuyor) burakhan tarakçı'nın sırf beyaz bere takıyor ve sakalı var diye katil zanlısı ilan edilmesi hatta bazı kanallarda "yakalayın şu katili" şeklinde alt yazıyla gösterilmesi ile medyanın çalışma yöntemi, yargısız infaz konusunda ne kadar ileri gidebildiğini ortaya koymuştur. ayrıca şüphelinin yakalanma şekli, her şeyin açık olması (işsiz, eğitimsiz katil zanlısı; suç aleti ve meşhur beresiyle yakalanması) acaba bu işler bu kadar kolay mı sorusunu akla getiriyor.
- kimilerinin uzun bir süre perde gerisindeki ermeniler olduğunu iddia ettiği kimselerdir. diğer bir deyişle dink cinayetinin türkiyeye verdiği zarar bu kişiler tarafından böyle yorumlanmıştır, türkiyeden nefret eden birisi ancak böyle bir tuzak hazırlayabilir diye düşünmektedir bu kişiler o dönemde ve türklük adına bu işi yapan bir kişi olamayacağını düşünmekteydiler. ne yazık ki yakalanan ve itiraf eden zanlı ve azmettiricilerin hepsi türk çıkınca bu kişiler de bir anda katillere sahip çıkmaya başlamışlardır, dahası hrant dink'i savunan, katilleri protesto edenlere de "ne zaman şehitlere sahip çıktınız" gibi kepaze argümanlarla saldırmaya başlamışlardır, güya dink'i savunanları türklüğe bağlı olmamakla dışlayacaklardır, ama türkiyeye ancak ermeni teröristlerin verebileceği bir zararı veren kişilerin türkiye'nin hangi çıkarı adına ve neden savunulması gerektiği konusunda argüman geliştirmeyi unutmuşlardır. onların kafası ancak katillere arka çıkmaya çalışır. bunların kardeşleri ırz düşmanı çıksa, dönüp "sen ne biçim adammışsın, biz de seni kardeş bildik" diyeceğine adalete karşı kardeşini savunur, "ama kız kuyruk sallamıştı" der görüp bilmediği olay hakkında.
|