belki ilginizi çeker
  1. · saat 4 te yapılabilecek güzellikler
  2. · yakışıklı değil ama karizmatik
  3. · charles aznavour
  4. · orloff
  5. · sol frame in donması
  6. · nicklere göre olası itü sözlük radyosu programları
  7. · howardroark
  8. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  3. · thierry henry
  4. · 100 opera
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · yutkunurken boğazın acıması
  9. · batıcılık

howardroark  

sayfa  / 2
  1. sözlükte ilk konuştuğum, (bkz: siftah) son derece yardımsever nesildaşım.. hoşgelmiş.
    (kedikara, 03.01.2007 03:07 ~ 08.01.2007 00:44)
  2. tanıdığım kadarıyla bir çocuğunki kadar saf bir kalbe sahip, şen, kimi zaman çaylak yazar*
    (siyah, 12.01.2007 04:47)
  3. analiz yeteneğiyle insanı ürküten yazardır. ayrıca aynı nesildenmişiz, ne hoş.
    (sirona, 13.02.2007 10:53)
  4. kardeş, abi olmuş kişi. görüşüp gece boyunca tartışacağımız günü iple çekmekteyim.*
    (kısaveacısız, 03.03.2007 03:07)
  5. bi sürü kelimenin kürtçe karşılığını girerek beni ayar etmiş yazar.

kötülenmeden sonra gelen edit: ayar oldum kardeşim zorla mı?
    (lepaca kliffoth, 03.03.2007 22:12 ~ 22:15)
  6. sözlüğü kürtçe sözlüğe çevirmeye kararlı görünen yazar
    (etranger, 03.03.2007 22:13)
  7. (bkz: kürt dil kurumu)
    (neverwinter nights, 03.03.2007 22:24)
  8. arada oluyor böyle, biri buhran geçiriyor. zamanında fransızcası oldu, ingilizcesi oldu, almancası oldu, latincesi oldu, varsın kürtçesi de olsun. geçer.
    (akaydo, 03.03.2007 22:39)
  9. hala anlamayan kalmıştır belki altıncı defa bahsetmekte fayda var diye düşünüyorum. belki ben bu giriyi tamamlayana kadar bu giri yedinci ya da sekizinci de olabilir. olsun. bir kez de ben söylemiş olayım:

sözlüğe kürtçe kelimelerin karşılığını yazan yazar.
    (azwepsa, 03.03.2007 23:00)
  10. itu sözlük'ü kürtçe sözlüğe çevirmeyen, sözlüğün asıl işini yani her türlü bilginin bulunmasını yeniden gösteren, kanıtlayan arı. kürtçe karşılıkları girdi diye asmadıkları kaldı.
    (jamesdean, 03.03.2007 23:00)
  11. söyleyecek sözü olan ve bunu çekinmeden söyleyen yazardır..kürtçe türkiye de varolan bir dildir, nihayetinde bizimdir, bizim olandan duyulan bu korku nedendir diye düşüncelere sevketti şimdi beni bu yazara olan saldırı..bunun dışında howardroark en azından içeriği olan yazılar yazmaktadır ve yazılarını severek okuduğum yazarlardan biridir..
    (eleanor, 03.03.2007 23:39)
  12. (bkz: bir yabancı dil olarak kürtçe)
    (murty, 04.03.2007 00:16)
  13. 20'lerden 30küsüre.. bir gecede.. (demek istediğim yazardır)**

"amaç da amaç" dedim. nedir bu amaç? bir insanın şurada, "kafasına göre takılan bir komünite"nin takip ettiği bir ortamda, kürtçe sözcükler yazmasının amacı ne olabilir?

aklıma bir örnek geldi hemen aktarayım: (bkz: @985278)
    ..

amaç belli. başında söyledim, içinde de söyleyenler olmuş.

sözlük selebritisi ha? "haahah"..
    ..

tamam abi, seni selebriti olarak analım, ekşi sözlüğe de lanse edelim, orada da tanısınlar seni.. "bir howardroark varmış", "süper abi sen tanımıyo musun? öğk falan oldum" desinler..
    ..

ama sen de tutup basit yollara başvurma bu süreçte.. acındırma n'olur kendini.. çünkü acımıyoruz senin gibilere..
    çünkü çok gördük senin gibisini de, efendisini de, benden vatanperverini de..
    ..

çok agresif bir giri tasarlamıştım.. olmadı, yazamadım.. ama olsun, bolca iki nokta kullandım türkçe'de olmayan iki noktalardan..
    bir de paragrafların arasına yerleştirdim onlardan, hatta birer br tagıyla beraber..
    ..

ve saçmalıyorum howardroark..
    neden biliyor musun?
    çünkü bu sol frame'e kürtçe sözcükler yazmaktan daha "gerekli"..
    çünkü ben de oturup sabaha kadar diablo 2 terminolojisini baştan aşağı yerleştirebilirim buraya..
    çünkü ben de oturup bundan daha fazla saçmalayabilirim, öte saçmalayabilirim..
    ..

ama yapmıyorum..
    neden biliyor musun howardroark..
    yeterincesini yaptınız zaten..

iyi geceler türkiye..
    (gxix, 04.03.2007 00:35 ~ 09.10.2007 16:40)
  14. amacı sözlüğü* format dahilinde genişletmek olan yazar. bu bir sözlük neticede.
    (kısaveacısız, 05.03.2007 05:09 ~ 05:09)
  15. hakkında "madem sözlüğe kürtçe hakkında bilgi girmeye kararlı, bu kelimelerin okunuşunu falan da yazsın da bu bilgiler işimize yarasın" diye düşündüğüm yazar. hatta başlamışken kürtçe dilbilgisi hakkında da bilgi versin. belki bu hızla sözlüğe yazmaya devam ederse, birkaç seneye sınıfımdaki kürt çocuğun kendi dilinde konuştuğunda dediklerini çat pat anlayabilecek seviyeye gelirim. zira çocuğun benle dalga geçtiğinden şüpheliyim, onu faka bastırma şansım olur.
    (saçmaladı yine bu, 05.03.2007 05:15)
  16. sözlüğe en son girdiğimdedün kürtçe karşılık yazıyordu gece bırakmıştır dedim geldim hala yazıyor. (bkz: sabah ezanına uyanıp kalkan yazar) (bkz: kabus olmalı) (bkz: sıcak yatağıma dönüyorum)
    (alesta, 05.03.2007 05:23)
  17. kurmançi-türkçe girileri sözlüğün amacına uygun olan yazardır. vurmayın abalıya.
    (atlantis, 05.03.2007 12:11 ~ 12:29)
  18. amacı sözlüğü genişletmek değil, tepki çekmek olan provakatif yazar. türkçe kelimelerin olduğu başlıklara kürtçe karşılıkarını girmek yerine, kürtçe başlık açarak ilgi toplamaya çalışan arı
    (beetlejuice, 05.03.2007 12:43 ~ 13:04)
  19. 22 ayrı farklı lehçesi olan ve dünya dillerinden biri olan kürtçenin kelimelerini sözlüğe tematik şekilde kazandıran yazar.

biri çıkar saatlerce bize fransızca-türkçe tematik çalışır bir allahın kulu çıkıpta kürtçe-türkçe tematik çalışılmasına verilen tepkiyi vermez. siz ister kabullenin ister kabullenmeyin kürtçe 22 ayrı lehçesi olan saçma bir dil olsa da, kendi aralarında 2 farklı lehçe konuşan insan anlaşamasa da* dünya üzerinde konuşulan bir dildir.

yapılan ve yazılan da sözlüğe katkıdır. görüntü kirliliği yaratıyor olsa da, geçicidir. tüm bu metinlerin bulunması sözlüğe kazandırır.
    (sycokiller, 05.03.2007 13:14 ~ 06.03.2007 01:51)
  20. bilgi verme gayretine karşı mücadele edilmesi gereken yazar. tanımam, ama cümleten düşmanız. sürünün için de benim de olmam lazım.
    (bkz: @1257693)
    not : an itibariyle 7 saattir çevrim içi. sen durma bakalım, durdururlar seni!
    (maloğlan, 16.03.2007 01:12 ~ 01:14)
  21. the fountainhead'de geçen esas oğlandan aldığı takma ismiyle ilgimi çekmiş, kutusunu* kurcalarken en sevilmeyen eserlerine baktığım yazardır. bu vesileyle görülüyor ki sözlükte tonla ellsworth toohey varmış.

girilerinin hastası, bir elmanın öteki yarısı dominique değilim, zaten dominique tek başına bireydir, elma yarısı değildir. ancak kürtçe isimlerin türkçe karşılıklarına seri eksi oy veren mantık sakattır efendim. sıralanan on giriden yedisi böyle, diğerlerinden biri siyasi görüş bildiriyor, biri ayar amaçlı, diğeri ise gereksiz ve önemsiz birşey, bunlara değinmeye gerek yok. kelimelerin anlamları gibi basit nesnel bilgiler niçin eksi oy manyağı yapılsın, alttan alttan birilerine laf mı sokuyor diye merak edip bakıyoruz: el, prenses, delikanlı, insan, hasta bakıcı, uzun, yatmak, tastamam yedi. yani suya sabuna dokunmayan, allahın temel sözcük dağarcığı.

bu tahammül sınırlarıyla, bu hoşgörü anlayışıyla, bu rasyonel mantıkla artık sakıncalı dil mi oluyor, kızdığın adama topyekün taarruz mu oluyor ne iştir bilinmez. sözlük bilgi kaynağıdır, bilgi bilgidir.
    (me vale madre, 20.03.2007 01:28 ~ 23.03.2007 00:09)
  22. girileriyle ezilenin sesi mi olmaya çalışıyor, aykırı takılınca dahga bi ilgi çekeceğini mi sanıyor, "klişelere karşıyım ben harikayım" mesajı mı vermek istiyor bir türlü anlamadım. ama bir şey kesin ki artık kabak tadı veriyor bu yazar. belki de profesyonel yardıma ihtiyacı vardır kim bilir?
    (lepaca kliffoth, 20.03.2007 19:24 ~ 19:27)
  23. sözlük radyosunun eski dönemlerinde tanıştığım delikanlı bir arı.ancak şimdilerde çaylaklık , kızgınlık dönemlerinde kendisi.tez zamanda tekrar yazar olarak burda görmek istediğimi belirteyim , saygıyla eğilerek sözlerimi bitireyim.
    (zaknafein, 23.03.2007 22:22)
  24. itü sözlük radyosunun bana bağışladığı kral arkadaşlardandır,kendisinin doğu ziyaretini beklediğim ve nusaybin 1. kaçak elektrik-elektronik aletleri fuarını düzenleyeceğim şahıstır.sabırsızlıkla bekliyoruz...
    (genius kusagami, 01.04.2007 17:50)
  25. an itibariyle bütün yazarlara sırayla nick altı giri girmeye çalışan cengaver.
    (aberrant, 24.04.2007 22:39)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil