yaz tatilini değerlendirmek üzere çalıştığım yenikapı ido terminalinde hergün karşılaştığım soru cümlesi. bunların bi de "how can we go to greece?" diyenleri vardır ki, şamarı yapıştırmak gelir insanın içinden.
bana, kredi yurtlar kurumu için gittiğim cağaloğlun'da bir turist tarafından sorulmuş olan sorudur. istanbul'u tam bilmiyorum ozamanlar. "turn left and go down, you will see tramway, it goes to sultanahmet" diyerek onu sirkeci'deki tramvaya yönlendirmiştim. meğerse sonradan öğrendiğime göre bizim bulunduğumuz yerden sadece 10-15 adım uzaklıktaymış sultanahmet. ilk önce turisti boşu boşuna yorduğumu düşünerek üzülmüştüm fakat sonra en azından ülkemize bir tramvay jetonu parası kadar para kazandırdığımı düşününce sevindim. turist değil mi? yürüsün...
+how can we go to sultanahmet?
-sultanahmet?kolay..şimdi burdan direk go!!go..go..go..ikinci soldan go..karşına bi cami çıkıcak onu sırtına alıp go..orda artık kime sorsan go..
iki ispanyol vatandaş, gak guk bir adet ingilizce; bir adet işe yetişmeye debelenen dirtypain, gak guk üstü bir ingilizce..
dördü cağaloğlu'nda karşılaşır...
ispanyol turist: hi..
dirtypain: hay, içses=gerçekten nereden çıktınız siz...
ispanyol turist: we want to go to sultanahmet..
dirtypain: içses=o hooy, yes.. içses= çattık..
ispanyol turist: which way gak guk..
dirtypain: you have to walk on this way till the end of the street.. all over sultanahmet..
ispanyol turist: yes ok, thanks..
kendisiyle başbaşa kalan dirtypain: "all over sultanahmet" ne lan?!?
- how can we go to sultanahmet
- sultanahmet is very dangerous place , beware of pick pockers, dont give mre than 1 € for cokes or water, everything is extremly expensive for tourists there....
- by the way, how can we go to sultanahmet
- sultanahmet.. mmm.. blue mosque... it had been built between 16.. to 16.. by the students of mimar sinan...
- hey hey hold on, how can we go to sultanahmet?
- take a cab
ingilizce bildiğini gösteren, turistleri uyararak gözlerine girmeye çalışan, bilgisini tursitlerle paylaşan vb. vb. vb. vb. vb. gibi bakınız verilemeyecek kadar çok karakter içeren özelliklere sahip türk modeli