görseller
hostel part two 

belki ilginizi çeker
  1. · lauren german
  2. · hostel 2
gündem
  1. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · ezel
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · yasaklanması gereken şeyler
  6. · prison brake
  7. · aşk
  8. · yüksek kaldırım
  9. · sınavdan 99 alıp ağlayan öğrenci modeli

hostel part two  

sayfa  / 2
  1. vizyon tarihi 8 haziran olacak katliam ve vahşet filmi.
    (pseudonym, 28.04.2007 23:19)
  2. workprint dvd'den xvid'inin az önce rts'de gördüğüm film. hemen indirmeye başladım bile.

edit : mk filmde elizabeth bathory varmış ya, ohannesburgerking!
    (sükun, 29.05.2007 20:08 ~ 30.05.2007 17:35)
  3. "amerikane....
    ....haben keine fantasie"
    (janhuntelaar, 08.06.2007 03:06)
  4. ilk filme göre çok daha kanlı bir film
    (efendisiz köle, 25.06.2007 18:59)
  5. ilk filme göre daha az kanli ve daha az şaşırtan film.
    (iii, 25.06.2007 19:02)
  6. serinin debutu hollywood menşeili olsada hikayenin aksettirildiği yer olan avrupa tadını fazlasıyla vermişti. tekrar bratislava'ya atmıştım ruhumu ki ikincisi çekildi. artık psikopatlık sınırını tedirginlikler ile belirleyen filmler yerine kan temasıyla etki edilmeye çalışılıyor. filmin etkin maddeside kan olarak ortaya çıkıyor.
    (rouxdoux, 26.06.2007 01:57)
  7. hostel den sonra , 'keşke çekilmeseymiş' dediğim film. eli roth , son derece güzel bir şekilde yakaladığı o gerilim atmosferini zekice işlemek ve insanları mahvetmek yerine , bol çığlık ve kan ile devam etmiş ve içine etmiştir.

-----spoiler------

filmin başında , kafası kesilen elemanın boynundan kan yalayan kedi nedir ? bunun bir açıklaması olmalı. elemanın kız arkadaşına ne oldu , bu da gösterilmedi , hadi göstermek zorunda değilsin , bari çaktır be adam bir yerden , gizemli misin nesin. bu sakız çetesinin filmin sonunda kadının kafasıyla maç yapmaları , çocuğun birinin kafaya planjon yapması falan gerçekten gereksiz. bu iş adamlarının falan telefonlarına gelen mesajlardaki kızların fotoğrafları resmen çakma , telefon ekranı sabit , fotolar oynuyor , hiç mi dikkat edilmedi. adamı köpekler yiyor bitiriyor , o da pek samimi gelmedi bana ne bileyim zorlama bir sahne olmuş. e bunun yanında hiç mi yok iyi şeyler elbette var. hatunlardan birini müşteriye hazırlayan teyze çok iyiydi mesala ve de akşam yemeği tribine girip elemanı kesip kesip yiyen adam. elizabeth bathory tribindeki hatun kişi de fena sayılmazdı ama çok klişe olduğu için geçer not alamadı benden.

---spoiler-----
    (hplovecraft, 16.07.2007 03:47)
  8. bugün vizyona giren devam filmi..yönetmen yine eli roth,yapımcılardan biri de yine quentin tarantino..devam filminin ilk filme oranla çok daha sert olduğu söyleniyor..
    (dream with the fishes, 24.08.2007 10:23)
  9. türkçeye otel 2 olarak çevrilmiştir.evet afişe bakınca biraz afallatıyor..otel 2
    (cybi, 24.08.2007 10:24)
  10. quentin tarantino'nun tartışmasını elbette yapamayacağımız, ancak destek verdiği bir çok filmin kendi standartlarının çok altında olduğunu düşünürsek, beni yine korkutan bir filmdir. zira ilk hostel her açıdan kötü bir filmdi, umarım ikincisi iyidir.
    (1925, 24.08.2007 10:39)
  11. ilkine göre senaryosu biraz daha güçlendirilmiş bir film. kan banyosu sahnesinde bi ara kendimden utandım desem yeridir.
    (bixente, 24.08.2007 14:24)
  12. heyecan açısından birinci filmin yanında halt etmiş olan, ama diğer yönleriyle birinci filmi aratmayan eli roth eseri. ortada "dolar" diye dolaşan çocukları görmek neşelendiriyor insanı. gitseniz de gitmeseniz de birşey kaybetmeyeceğiniz filmlerden.
    (universalmind, 25.08.2007 09:36)
  13. ilkine göre vahşet sahneleri oldukça minimum düzeye indirilmiş. hatta filmin bütün ilk yarısı sıradan bir gençlik filmi gibi duruyor. ikinci yarıda ise "heh şimdi adamlar gelecek, hepsini doğrayacak. gözümüz, gönlümüz kana doyacak." diyorsanız, yine yanılıyorsunuz. o yüzden, bu filmi ilk filmle karşılaştırmak oldukça abes. belki senaryo biraz daha ayrıntılı ele alınmış olabilir ama yine de sizi tatmin etmiyor. bariz mantık hataları, müziklerin kullanıldığı sahne seçimlerindeki yanlışlıklar gırla gidiyor. en önemlisi de, ilk filmdeki gore sahnelerinden eser yok. ilk filmi beğenip, "aa yenisi gelmiş, hadi buna da gidelim" düşüncesindeyseniz, bir an önce bu düşünceden kurtulmanızı tavsiye ediyorum. paranızı ve zamanınızı başka filmler için harcayın.
    (strateji, 26.08.2007 13:09 ~ 15.07.2008 02:30)
  14. izlediğim ve ilkini göz önüne aldığımızda beni hayal kırıklığına uğratan film.
    (dereye inip taş bulamayan adam, 26.08.2007 13:17)
  15. ilk cdsinden sonrasını izlemeye midemin gücünün yetmediği film
    (nommo, 26.08.2007 14:04)
  16. parayı bulan kafayıda bulur, tezini destekleyen, testere filmlerinden daha az şiddet unsuru ve kan içeren korku gerilim filmi.
    (psikopat yazar, 27.08.2007 13:48)
  17. birilerinin mutlaka kurtulması gerektiği fikrinden uzaklaşılırsa daha gerçekçi olabilecek, şu anki haliyle tat vermeyen; eleştirmenlerimizin kapitalizm eleştirisini nerede yakaladığını bir türlü anlayamadığım devam filmi. elle tutulup savunulacak bir yanı yoktur bence. ilk yarıdaki durağanlık sırasında vermek istediği bir mesaj varsa verip, ikinci bölümünde etrafı kan gölüne çevirmiş olsaydı belki vasatı yakalayabilirdi ama olmamış.
    roth'un yapmış olduğu birkaç röportajdan anladığım kadarıyla amerikan toplumuna bir eleştiri getirilmek istenmiş ama üç kurbanın amerikalı olmasından başka bir şekilde vücut bulmamış bu düşünce filmde. üstelik müşteriler de amerikalı. oysa başka ırktan müşteriler seçilmiş olsaydı, biraz daha farklı bir boyut kazanabilirdi. ilk filmde asya ve avrupa'dan kurbanlar vardı mesela. her birine biçilen değer de çarpıcıydı bile denilebilirdi. dolayısıyla ilk filmin seviyesine bile erişememiştir ki ilk filmde de şiddet derinlenmesine incelenmiştir denilemez.
    (jellicle, 30.08.2007 18:38)
  18. kendisinden beklenenleri verememiş, hatta ve hatta hiç bir şey vermemiş filmidir.

ilk filmde iyi bir malzemenin kötü kullanılışını dehşet verici gözlerle izlemiştik. eli roth iyi adamdır, quentin tarantino'nun kankasıdır dedik. ikinci filmde bu senaryoyu toplar iki kova daha fazla kanla sulanmış bir çiçek sunar bize dedik. peki ne oldu?

göt olduk.

filme açıkçası gerçek hayattaki şiddet ve vahşet arzumu dindirmek için gittim. dedim bu sefer aşmışlardır. çünkü ilk filmdeki kaynak ile yüz yakmak, göz kesmek gibi şık bilek hareketlerini ork nidalarıyla izlemiştim. bu filmde ise hiç bir bok yoktu. fazla parçalanan kafalar, çekilen tırnaklar, koparılan etler görememizin bir sebebi filmin biraz daha arıtma tesislerinden geçirilip bize sunulduğunu düşünmemdir. yabancı film sitelerinde ve bir kaç yerde gördüğüm işkence sahneleri yoktu. aynı şey cinsel içerikli sahneler içinde kesinlikle yapılmış olmalı. ilk kurban lorna'nın baş aşağı asılıyken sırtının parçalandığı bölüm bize gösterilmedi. fakat başka bir sitede paramparça sırtıyla ağlarken lornanın fotoğrafına denk gelmem beni açıkçası üzdü.

filmin aşırı kısa oluşu, lornanın kanlar içindeki hali gibi büyük parçalar birleşince yap-boz tamamlandı. bu film bu kadar az vahşet içeremezdi.

insanların amerikalı öldürmek için nasıl can attığını açık arttırma sırasında insanların surat ifadelerinden anlayabiliyoruz. zaten lorna'yı gördükten sonra benim de açık arttırmaya katılasım geldi. hatta varımı yoğumu verip, donumu satıp gene öldürmek istedim.

bu filmde testerenin alıştığımız kaleciyi yatırıp ters köşeye attığı penaltı tarzı gibi bir senaryo yok, ya da testeredeki fazla zorlama tuzaklar, oyunlar da yok. fast food tarzı al ve öldür.

gidilmemesi gereken bir film.

not: quentin tarantino eli roth'un kulağından çekmeli.
    (lucifer, 01.09.2007 13:47 ~ 14:06)
  19. spoiler

tek sahnesi var heyecanlandıran ve yaratıcı. o da hatunu ters bir şekilde tavana asıldığı sahne.

spoiler

gerisi kolpa.
    (iii, 01.09.2007 14:20)
  20. korku değil işkence filmi.
    (du, 01.09.2007 14:25)
  21. ilk filimle aynı konuya sahiptir.sadece kurbanların cinsiyeti değiştirilmiştir.kurbanların sayısı dahi aynıdır. ilki kadar zevk vermesede vizyona girdiği hafta gösterimdeki en kaliti film olduğu için
    salonlar dolmuştur.
    (deathsqeeze, 01.09.2007 15:42 ~ 28.09.2007 17:32)
  22. ilkini de beğenmediğim yapımın ikincisi. gerilim mi, korku mu,ne şimdi bu? paso doğranan insanlar. konu ne, amaç ne, en önemlisi sonuç ne? testereden sonra izlendiğinde gayet yavan kalmakta.
    tatsız tutsuz bir yemekten farklı değil.

----dikkat bir tarafınıza spoiler kaçabilir----

nedir bu ters asılmış kız olayı? o kız bu kadar mal mıdır? daha o gün tanıdığı anguta benzeyen tiple tekne turuna çıkacak kadar. birde bu öldürülen kişilerin aileleri, hiç mi polise başvurmuyorlar? benim oğlum kayıp, kızım kayıp, eşim kayıp vs. diye. demek ki bahsetmiyorlar ki,o boktan hostele hala bir polis eli değmemiş. bir soruşturma yapılmamış. peki öbür angut neydi öyle? kızı kesecem doğrayacam dedi, sonra pıs. köpeklere yem oldu garibim. öbür elemanda hulk'a dönüştü birden. gayet mülayim kişiliğinin altında aslında bir hulk yatıyormuş arkadaşın. hele o mini veletler nedir öyle? ulan polat alemdar çıksa onların karşısına -afedersiniz- altına sıçar korkudan. ayrıca çocuk oldukları kadarda, psikopat bu arkadaşlar. kopuk kafayla futbol oynayabilecek kadar. ah be canım bir ortada bana açsaydınız da bende çaksaydım bir gol.

----dikkat bir tarafınıza spoiler kaçabilir----

film işte, gidin izleyin. yada izlemeyin ne biliyim ben...
    (gunsnrosesfan, 10.09.2007 16:12 ~ 16:14)
  23. katilin uşak olduğunu bile bile polisiye filmi izlemek gibi bişi oldu bu film izlemek. yeni bir şey yok, olup bitecek olanlar belli. o birini kesicek öteki kaçacak. olmamış tarantino diyoruz ve önümüzde ki filmlere bakıyoruz.
    (yako, 16.09.2007 01:09 ~ 01:11)
  24. spoiler

kızı öldürmeyip köpeklere yem olan adamın bindiği asansörün duvarına efekt koymak amacıyla asılan yeşil perdenin unutulduğu film.

böyle de çekim hatası olmaz ki kardeşim.

şahsen bu da filmlerin birincisi ardından çekilen serilerinin ilkinden başarısız olduğu genellemesinin bir kanıtıdır.
    (kara murat benim, 16.09.2007 12:33 ~ 17.09.2007 21:28)
  25. gecenin bi yarısı arkadaşlarla gittiğimiz,paramızı bok eden film.aynı zamanda bu filmin senaryosunu yazan ve yöneten insanın (bkz: eli roth) normal birisi olmadığına iyice kanaat getirmemize sebep olmuştur.normal bir insanın bu kadar vahşet dolu bi hayalgücü olamaz,olmamalıdır da.

lakin ,vahşete aç bir katil için izlenesidir.yeni fantaziler üretmesine yardımcı olur.
    (garuda, 16.09.2007 13:26)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil