romandaki en muhteşem karakterdir. çirkinliği nedeni ile umutsuz aşkında kaçmak için kaza süsü vererek intihar etti.
boks maçında rakibini sürekli döverken bütün seyircilerin aleyhinde tazahürat yapması kendisinin çirkin rakibini yakışıkklı olmasından kaynaklanıyordu.
aslında kitapta anlatıldığına göre homongolos lakabı wagner den gelmedir. wagner homongolos adında bir insan yapmayı başarmıştır. ama ne yazık ki onu ayağa kaldırdığında ona kalp takmayı unuttuğunu fark etmiştir. ziya ya da bunun için homongolos derler ki kendisi de kalpsiz olarak bilinir.
bence insanın teknoloji yüzünden çıldırarak aklı ve bilinci olan saldırgan bir hayvana dönüşmesine denir.
homongolos bir nevi frankeştayndır.
misal trafikte görürsünüz bunlardan.
sözlükte de vardır, adına troll dersiniz.
siyasette de vardır mesela.
orta öğretim hayatınızda başedemediğiniz homongoloslarda olmuştur.
hayatın her alanında homongolaslara rastlamak mümkün.
dünyanın giderek homongolosların eline kalması da ayrı bir ızdırap.
mesela ben kanada ' da homongolosların çok olduğunu düşünürüm. bunlar biliyorsunuz geçenlerde yavru fok eti yedilerdi medyanın önünde.
memleketimizde de mebzul miktarda homongolos var maalesef. orman yakan, su kaplumbağası yakan homongoloslar en yakın zamandaki örnekler.
japonların balina avlayanları da homongolostur bana göre. orucu uykuya tutturan kart sesli kaltaklar da homongolostur.