homo sapiens 

adana çık aradan

1. insan isimli canlıya biyolojik sınıflandırmada verilen isim.
    (togisama, 06.04.2004 17:02)

2. evrim sürecinin homo'lar/insansılar arasındaki son halkası.

homo sapiens sapiensdir , kısa olarak homo sapiens diye zikrediliyor.
    (skuba, 05.02.2005 06:13)
  3. latince hom=insan + sapiens=bilge(düşünen) köklerinin birleştirilmesi ile oluşan, sistematik sınıflandırmada modern insanı gösteren tanım...
    (easy company, 05.02.2005 07:19)
  4. en gelişmiş, baskın karasal tür olarak adlandırılabilir.

önemli olan kavramlardır. gelişmişliği; neslini devam ettirmek ve değişik şartlara uyum sağlayarak hayatta kalmak olarak tanımlarsak, en gelişmiş canlıdır. kendi vücuduyla ayak uyduramasa da şartlara-ki bu açıdan en başarısız tür haline gelmiştir sanırım- bir şekilde başarır bunu. yetişkinliğe ulaşan birey yüzdesi en fazla olan türdür. (gelişmiş ülkelere baktığımız zaman, bunun ne kadar yüksek olduğu görülür. diğer ülkelerdeki durum ise, detaylı bir şekilde, başka bir konuda incelenmesi gereken adaletsizliklere, insanın insana yaptığı zulme bağlıdır*.)

bir başka açıdan bakacak olursak, ki acı gerçektir, yaşadığı ekosistemi hızla ve geri dönüşü olmayacak biçimde kirletmeye devam eden, canlılığı tehdit eden, doğal dengeleri-para dediği, kendi icadı olan, uyduruk bir değer için- yerle bir eden, en zeki(!) yaşam formudur.
    (ornitrin, 22.01.2007 22:07)
  5. ibrahim tatlıses'in üyesi olup olmadığı hakkında şüpheleri olan biyolojik sınıf.

(bkz: ben insan değil miyim)

(bkz: ben homo sapiens değil miyim)
    (deadnote, 22.01.2007 22:11 ~ 22:15)
  6. insan türlerinin şu anda yer yüzünde soyunu devam ettiren tek temsilcisi.(evet tek insan türü maalesef biz değiliz).ayrıca;

gelişmişliği; neslini devam ettirmek ve değişik şartlara uyum sağlayarak hayatta kalmak olarak tanımlarsak en gelişmiş canlı değildir.şu an dünyaya sağlam bir meteor düşse insan soyu tükenir ama birçok bakteri hayatta kalır.bu dünyada yaklaşık 4 milyar yıldır bulunan prokaryotlar en büyük adaptif yeteneğe sahiptir biz bu dünyadan silinsek bile onlar her zaman burada olacaklar.
    (power of the right, 23.05.2007 22:14)
  7. sonuna bir sapiens daha eklenince insan anlamına gelen hede.
    (kötüböcek, 21.09.2007 10:49)
  8. dik yürüyen iki ayaklı..
    (yerdengelen, 22.09.2007 13:20)
  9. (bkz: homo sapı yiyen)
    (tatito, 17.01.2008 17:40)
  10. ne olduğu öğrenildikten sonra üzerinde iğrenç espriler yapmaya müsait biyolojik kavram.
    (tersdönenşemsiye, 05.03.2008 23:55)
  11. hüseyin dilmenlinin 2 lafından biri
    (pureevilmusic, 05.03.2008 23:56)
  12. ismail uyaroğlu şiiridir.

"dev bir tabela
    çakardım elimde olsa
    uyarmak için uzaylıları
    dünyaya:
    dikkat, insan var!"
    (draffut, 09.07.2008 04:10)
  13. ibne gibin puşt gibin bir şey olsa gerek... vakt-i zamanında bir biyoloji dersinde bu söze alınan, sinirden hocayla dalaşan bir delikanlı tanımıştım da...

"hoooşt sensin homo ayol ben taş gibin erkeğim bi kereaaam..."

(bkz: bir ülkücü sevdim)
    (bulanti, 09.07.2008 04:16)