|
|
- homm serisinin beşinci oyunu.
heroes 3'ün donuk tepeden görüntüsüne*, heroes 4'te * başarılı ve bol renkli, ram sikerten texture manyağı bir harita eklenmişti. bu versiyonda* ise 3d arayüz ile at üstünde gezen, bayrak sallayan kahramanlar koşuşturacak.
(ara: heroes)
- demosundan göründüğü kadarıyla heroes 4'te yapılan hataya düşülmemiş oyun.
heroes 5'te serinin en tutulmuş oyunu olan heroes 3'ün ana unsurlarına dokunulmadan bir takım yenilikler getirilmiş; çoğu yaratık ve büyüler değiştirilmeyip birkaç büyü ve yaratık eklenmiş. heroes 3'ün wog expansion pack'inde olduğu gibi herolara ve yaratıklara abilityler* de getirilmiş. oyunun 3 boyutlu olması da başka büyük bir yenilik. sabırsızlıkla bekliyoruz.
- resmi sitesi www.mightandmagicgame.com olan serinin beşinci oyunu.
- resmi demosunda görüldüğü üzere, heroes 3.5 demek doğru olur galiba bu oyuna. 3 ve 4 arası bir şey olmuş. iyi olmuş, süper olmuş...tam sürümü 19 mayıs gibi çıkıcak diyorlar, bekliyoruz...ayrıcana oyunun bu versiyonunu diğerlerinin aksine, oyunun haklarını satın alan ubisoft gibi bir dev geliştirmektedir.
- tam anlamıyla heroes of might and magic 3 atmosferi ve oynayış tarzı ile heroes of might and magic 4'ün grafik sisteminin geliştirilmiş halinin karışımı olmuş bir oyundur..severek oynuyoruz, oynatıyoruz..güzel olmuş..
- şehirlerde buildinglerin listesinin açıldıgı ekranda yapacağımız binaların listesini görüyoruz ama altında, üstünde ismi yazmıyor arkadaş, illa üstüne tutacaksınn ne kadar resource ister, adı nedir sanı nedir öyle bakacan..bu kısmı biraz sıkıntı yaratıyor. bunun dışında bir eliniz enter-insert-delete 3 lüsünde durursa kamera açıları açısından oynamak pek zorlaşmıyor, ilk başlarda kendinizi kaybelebilir "alo memik dürüm'ü aramıştım ben" kıvamına gelebilirsiniz...bir de normalde başlayınca ilk 3 bölümün kolay geldiği bir gerçek daha önce h3 oynamış olanlar hard'da başlarsa daha çekişmeli bir oyun oynayabilirler. evet bu kadar yazı yeter biraz daha oynayalım hınhın..
(banshee, 23.06.2006 14:02 ~ 14:04)
- kalelerin bina yapma ekranı gerçekten de berbat ötesi, acınılası bir haldedir..bir işkence binaların ne olduğunu anlamaya çalışmak, ne kadar resource istediğini görmek..heroes serisi oynamayan bir oyuncu için zor olacaktır eminim..alışılır diyorsunuz ama yine de olmuyor..yıllarımı heroes'a verdim, böyle rezillik görmedim valla..neyse, herhalde oyunun tek eksisi buydu..onu da dile getirdim ve rahatladım..öte yandan en büyük artısı güzel grafikleri sistem canavarı makineleri şart koşmuyor..herkes, etkileyici grafikler ile oyunu rahat rahat oynayabilir..
heroes serisinin en başarılı sürümüdür..
- 1.2 yaması geçen günlerde çıkan oyun. ne gibi değişiklerin olduğu ve ilgili adresler için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
http://forums.ubi.com/...
- artificial intelligence olarak hiç de gelecek vaadetmeyen bir oyundur..eskiden olsa savaştığımız hero savaş alanından kaçmasın diye türlü taktikler (şebeklikler) yapardık..şimdi ise roaming takılan herolar acaip bir şekilde kolay..oyunun zor seviyelerinde de bilgisayarın oynayış açısından bir değişiklik yapmadığı gözükmektedir..sanki bir nebze bu konu atlanmış gibi geliyor bana..grafik basacağız diye yine bir şeyler eksik kalmış..ama pek bir canımı sıkmayacaktır, çünkü oyun genelde güzel..
(zeus, 24.07.2006 08:42 ~ 08:42)
- nedense artifact, hero, harita vb sayısının azlığı ve saç baş yolduran bugları ile çıkan versiyonun beta olduğu hissini uyandıran şahane oyun
- (bkz: hammers of fate)
- herolar az dediler tamam olabilir dedik, artifact az dediler ona da ses çıkarmadık bir sürü bug var dediler görmezden geldik, might bitmiş magici çoşmuş oyun dediler zevk meselesi dedik çünkü diğer güzellikleri bunları görmezden gelmemizi sağlıyordu görüntüler olsun, her ırka verilen yeni özellikler olsun ama ama insanın da bir dayanma gücü var kardeşim koskoca ülkede adam akıllı konuşan hiç bir hero bulunmaz mı?hepsi konuşmasının ortasında bir gaza gelip alengirli alengirli ışık çıkartmalar, kılıçları kalkanlara vurmalar. kime artistlik yapıyorsun sen ? koca oyunu bitirdim bir tane adam gibi adama rastlayamadım.
- adı homm diye kısaltılabilir.
oyunun ratinglerine http://www.gamerankings.com/... adresinden bakılabilir.
kale görüntüsüne hayran kaldığım oyun, o harika görüntüye bakarken bir kaç bina yapayım derseniz büyük bir hayal kırıklığına uğruyor insan.
hereos 4 e göre çok daha başarılı olmuş, en beğendiğim hereos sürümüdür. 3 boyutlu grafikler, hereos 4 teki bazı saçmalıklara yer verilememesi ve daha hatırlayamadığım bir çok şey oyunu sevdiyor, gerçi hereos sevenlerin grafiklere pek bakacaklarını zannetmiyorum.
ayrıca internette 100 mb civarı patchlerini buldum, ne değişiyorsa artık bu kadar büyük.
- açışımla beraber beni warcraft 3vari grafiklerle karşılamış oyundur. serinin 3üncü oyunu kadar kral mı, multiplayerı zevk veriyor mu ilerleyen sularda anlayacağız sayın seyirciler.
- ünitelerimizi ayırmak* için manuala başvurmayı gerektiren oyundur. herhangi bir üniteyi boş bir kutuya* shift tuşuna basılı tutarak taşıyoruz ve tuşu bıraktığımızda ayırma ekranı karşımıza geliyor.
edit: mağra diye tabir ettiğimiz subterrain'lerde obje & yaratık görmek için sanırım x ışını saçan gözlere sahip olmamız gerekiyor. folloş oldum lan ne nedir diye görmeye çalışırken.
- heroes of might and magic v: hammers of fate
heroes of might and magic v: tribes of the east
gibi eklentilerle üçlemeye dönüşmüş bir klasiktir. son eklentisinin demosu çıkmıştır. eklentinin tam sürümünün avrupa için resmi çıkış tarihi 12 ekim dir. yalnız pc konfirügasyonu düşük olan arkadaşlar için kötü bir haberim var. normal oyun ve ilk eklenti 512 mb ram ile öldürmeden süründürse de 2.eklenti olayı abartıp 1024 mb ram ister ve hem süründürür hem öldürür. "benim pc mi kassın; ben her türlü oynarım" diyorsanız oyunun güzelliklerinin çoğundan mahrum kalmanız gerekiyor. gerçi ben de oynuyorum 800x600'de. ama olsun
(bkz: kelin ilacı olsa önce kendi başına sürerdi)
(bkz: buradan ubisoft a sevgilerle)
- 3 boyutlu haritasını hareket ettirmek azap veren strateji oyunu. ömrümüz tükendi yapımcılar hala anlayamadı strateji oyunlarında ille de 3d olması gerekmediğini. 360 derece döndüreceğim de ne olacak? harita aynı harita, yerdeki altını, keresteyi sağdan soldan tepeden, dipten görünce ne kazanıyorum ki? hiçbirşey. boşuna sistem performansı ve ram yiyor, oyunun içine ediliyor. 3 saat oynadım, haritayı scroll ettikçe sanki altında birşey varmış gibi dalgalanıyor, yamuluyor, grafikler bulanıklaşıyor, takılıyor. 5 tane patch yükledim yine de bir düzelme yok. hayır 2.8 ghz çift çekirdek, 2gb ram ve gf 6600gt gibi bu oyun için canavar bir sistemde bile bu böyleyse facia demektir.
savaş ekranında çok dar bir alanda harita hareket ediyor, hero'nun tam sırtından sınırı çekmişler ekran oraya dayanınca hele de zoom yapmışsanız ünitelerin belden yukarısı görünmüyor, mecbur yeniden zoom outla uzaklaşıyorsunuz. hero'nuzu haritadaki bir nesnenin üzerine getirdiğinizde bazen algılamayıp nesneyi almıyor, 2 kere tıklamanız gerekiyor. heronun hareket etmesi de gayet zor ve zahmetli görünüyor, hiçbir şekilde akıcı bir oyun performansı yok. yazılar ve menüler çok büyük, 0-6 yaş grubu için yapılmış gibi duruyor. hasar yiyen ünitelere kameranın zoom yapıp nasıl acı çektiklerini göstermesi kadar sinir bozucu birşey yok, mikrofunu dayayıp neler hissediyorsunuz diye soracak bir show tv muhabiri arıyor gözler ister istemez.
şehir ekranında da aynı grafiksel sorunlar var, ne kadar çevirip dursanız da şehrin bir kısmı mutlaka menülerin altında kalıyor. menü tuşları açıklayıcı değil her tuşun üstünde bekleyip ne işe yaradığını öğrenmeniz ve ezberlemeniz zaman alıyor. bina menüsü tam bir felaket. bina diye düşündüğünüz anlamsız şekillerin ne olduklarını ve fiyatlarını bir çırpıda göremiyorsunuz. insan altına ismini ve costunu yazar, her şey için her seferinde tooltip'e bakmaya ihtiyaç duyuyorsunuz ki son derece gereksiz zaman kaybı.
kahramanların portreleri ise hiç güzel değil, heroes 3'de o eski teknolojide bile harika portreler varken böyle özensiz ve kaba çiziktirikler nasıl başarılmış hayret verici. menülerin de komutların kullanılmasındaki akıcılık dışında grafik konusunda tam bir başağrısı bu oyun.
|