|
|
- helga hufflepuff , godric gryffindor , salazar slytherin ve rowena ravenclaw adlarında dört büyük büyücü tarafından kurulmuş londra yakınlarındaki büyü okulu. diye uydurmuş rowling.
müdür: albus dumbledore
biçim degiştirme hocası, gryffindor binasının sorumlusu: minerva mcgonagall
iksir hocası, slytherin binasının sorumlusu: severus snape
muska hocası, ravenclaw binasının sorumlusu: flitwick
bitkibilim hocası, hufflepuff binasının sorumlusu: sprout
bedenci: madame hooch
okul arazisinden sorumlu görevli (veysel efendi): rubeus hagrid
okulun içinden sorumlu görevli: argus filch
revir: poppy pomfrey
- ayrıca büyü ile gizlenmiştir, bu okula bakan mugglelar bir harabe görürler.
- inanılmaz güzel bir okul.(bkz. olsa da gitsek)
- motto'su latince draco dormiens nunquam titillandus , ingilizce a sleeping dragon must never be tickled olan okul.keşke orda okusaydım dedirten hayal ürünü.
(skubidu, 07.06.2005 13:03 ~ 13:03)
- orda okusam kütüphanesinden çıkmayıp 7 yılda alemin en kral büyücüsü olacağım okul. karanlık sanattan tut da yemek yapımına kadar her birşeyi dibine kadar öğrenir sonra bir morsmordo çakardım tepesine.
- küçücük çocuklar baykuşlarla içiçe, ısırıyorlar kıpraşıyorlar. ne kontrol var, ne önlem. bir gün kuş gribi kapacak biri kapatacaklar sonra okulu.
(eolys, 30.08.2007 03:06)
- yatay geçiş yapmayı planladığım ancak pek ümidimin olmadığı okul.
- muska yazmayı bilmeden mezun eden okul.
- birleşik krallıkta bulunan ve 4000 pound gibi bir fiyata embassy-ces ile yaz okuluna gidebileceğiniz(4 hafta) ve kendinizi filmde oynuyormuş gibi hissedeceğiniz okul.... tavsiye ederim okula gitmiyorsanızda orjinalini bir dışından görün.. ayrıca eğitim kalitesi bakımından da gerçekten yüksek bir okul british council sertifikası yanında iyi bir referans olabilir...
- her harry potter okurunun hayallerini süsleyen okul. ibrahim tatlıses büyücü olsaydı hogwarts vardı da biz mi okumadık demesi pek olasıydı...
(hermes, 22.07.2008 20:23 ~ 20:24)
- kehanet hocası- sybill trelawney+ at adam firenze
sihirli yaratıkların bakımı hocası- rubeus hagrid ya da profesör grubbly-plank
aritmansi-profesör victor
kütüphane- madam pinch
hayallerimin okulu.londraya gidersem peron dokuz ve onun arasındaki bölmeden geçip hogwarts ekspresine ulaşmaya çalışacağım,o derece.
(bkz: peron dokuz üççeyrek)(liselle, 22.07.2008 20:29 ~ 20:30)
|