hocaya dersin bittiğini sezdirme yöntemleri 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. yöntem1: hocanın sana baktığı anı yakalayıp tam o an kısa bir süreliğine gözleri hocadan alıp saate kaydırmak ve hemen ardından ifadeyi değiştirmeden tekrar hocaya bakmak. (hocayı otomatikman saate bakmaya itecektir. esneyeni görüp esnemedeki mantık burada da işler.)

yöntem2:hocanın gözüne gözüne şuursuz bakmak. sıra arkadaşının omuzuna yatıp hocaya 'fişim çekildi, bittim tükendim, kanımı emdin' resmi vermek.

yöntem3:'enerjim birikti durduramam ben bunu daha da' tavrına bürünüp kıpırdanmak.

yöntem4: kalemle tüm sessizliği bozan sesler çıkarmak.

yöntem5:yanda oturan arkadaşa bağırarak 'aaa baksana bitmiş yaauuv deeers höböhöbö' demek hoca duymamışsa bir kaç kere daha bunu tekrarlamak.

yöntem6:(çok soğukkanlıysanız ve aynı zamanda kaybedecek birşeyiniz yoksa) saatin vurmasıyla birlikte ayağa kalkıp, hoca 'aloo napıyosun' bakışı atarken defteri kapatıp, kollar ensede, esnerken 'haaa ders bitti hocam yaauuv' demek.
    (pipelette, 04.10.2007 19:18)

2. sınıfın değişik bölgelerinden yükselen "araa." araaa..." araaaağğ..." sesleri
    (nox, 04.10.2007 19:22)
  3. arkadaşlar diğer ders beş dakika sonra başlamıyor mu?
    saat kaç?
    gibi sorular sormak etkili olabilir zaman zaman
    (ağır hasarlı, 05.10.2007 00:03)
  4. ard arda arkadaşına
    zil mi çaldı, zil çaldı sanki, sanki zil sesi mi duydum, sen de zil duydun mu, zil çaldı mı hocam, zil de çaldı ama neyyysseee şeklinde türlü efektler ve maymunluklar eşliğinde lisede uyguladığım yöntemler. üniversitede bir defasında saate çaktırmadan bakmaya çalışırken hoca görüp çok bozulmuştu sonra fazla yemedi yapmak.
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 05.10.2007 13:19)
  5. saate bakılır ve hocayla gözgöze gelinir.
    (magarsus, 05.10.2007 14:27)
  6. "hocam akşam bi işimiz yok, kalabiliriz. bütün gece ders işleriz" demek.

(bkz: derste yapmaya göt isteyen çılgınlıklar)
    (zoma, 05.10.2007 14:31 ~ 14:32)
  7. cesur bir öğrencinin hocanın duyulacağı şekilde aşağıdaki repliklerden birini mırıldanması yeterlidir

1) kıçını sağa sola vurarak;
    - oow saatte bayağı olmuş.

2) pür dikkat dersi dinlerken bir anlık dikkati dağılmış ve saati farketmiş edası ile;
    - ya o duvardaki saat durmuş mu?

3) ders bitmiş, sağınla solunla sohbete başlamışsın tavrıyla;
    - kanka senin otobüs kaçtaydı?
    (solti, 05.10.2007 14:45 ~ 14:45)
  8. + hocam aram geldi
    (lucifer, 05.10.2007 14:46 ~ 15.06.2008 13:03)
  9. hocanın zaten farkında olduğu birşeyi yüzüne vurmak, sıçtın ağzımıza yeter bu kadar ders yaptığın deme şekilleridir. öksürmek, hoca hala konuyu anlatırken defteri kitabı kalemi toplamak ama kanımca en etkilisi ayağa kalkıp sonra tekrar oturup tekrar ayağa kalkmaktır. deneyin etkili oluyor.
    (i am a man who walks alone, 06.10.2007 00:22)
  10. devasa hukuk kitaplarını açıp kapatınca, masa üzerinde bir iki zıplatınca ister istemez seziyorlar.e tabi arada kalemleri yere atmak da gerekiyor.

(bkz: tecrübeyle sabit)
    (mücrim, 06.10.2007 00:36)
  11. böyle maskot gibi olan sınıf arkadaşınızı saatten haberdar etmek yeterli olabilmektedir. o, bütün kararlılık ve sınıfın ona yüklediği bu özel görevi yerine getirecek olmanın hevesiyle ve tabii ki hepsi bahane, belki sırf kendisi için hocaya ders saatinin bitmekte olduğunu bir şekilde hatırlatır. her seferinde başarılı olur, sınıfın medar-ı iftiharı olur, yaşasındır.

şu var ki, böylesi sezdirme yöntemleri her hocamıza uygulanamaz, ki bazı derslerde süt kuzusu gibi oturur beklenir, o vazgeçene-bıkana-saatine bakana-canı sıkılana kadar.
    (berrak, 06.10.2007 00:43)
  12. sezdirmeye gerek yoktur. er meydanına çıkıp babayiğit bir biçimde dersin bittiği söylenmelidir. başlatmayın lan hocanıza!
    (nisan cadısı, 06.10.2007 11:38)
  13. "sorusu olan var mı?" diyen hocaya "saat kaç?" cevabını vermek

(bkz: dersten atılma sebepleri)
    (pinkegoboxx, 06.10.2007 11:46)
  14. "ne? yoksa bi 10 dk ara mı veriyoruz?!"
    "jeton da kalmamıştır ha şimdi yemekhanede"
    "bitirsek mi dersi hocam artık!!"

gibi cümleler ile uygulanabilen yöntemlerdir.
    (sageeth, 06.10.2007 11:59)
  15. hoca asabi bir profesörse oldukça dikkatli uygulanması gerekli yöntemlerdir. aksi halde ara verdireyim derken 135 dk'lık blok ders işlemek zorunda kalabilirsiniz.
    (meramise, 06.10.2007 13:30 ~ 13:31)
  16. o kadarda zorlamaya gerek yoktur efendim. ne hocanın yüzüne bakarak çaktırın ne de ahlayın ohlayın puflayın. elinizde bir adet casio naylon saat olsun yeterdir. hani bir de bu saatlerin alarmları olur 20 saniye boyunca öter dururlar bir düğmesine bastığınızda. heh şimdi basın ve hocanın saati duymasını bekleyin. bu şekilde ivan pavlov'un köpeği gibi kendi saatine bakıp dersin bittiğini anlayacaktır. sizde dışarı çıkmış olursunuz.
    (genius kusagami, 06.10.2007 13:35)
  17. (bkz: sandalyeleri ters çevirerek masanın üzerine koymak)
    (chaghdash, 06.10.2007 13:39)
  18. (bkz: saat de 12 olmuş)

not: evde denemeyin, saati uygun olarak değiştirin. terli terli soğuk su içmeyin, su içebilirsiniz.
    (thisrock, 06.10.2007 13:49)
  19. -abi ne zaman ara veriyoruz ya. (yükses ses.)
    -abi ne arası ders bitti! (yükses ses.)
    -hocam ders bitmiş.
    *duyduk, duyduk.
    (kaamos, 06.10.2007 14:06)
  20. baya sesli bi sekilde offlamak daha ılk defa derse gelen hocanın duymamamzlıktan gelmesı uzerıne 'hocam acıktım ya ' demek

(bunun ustune hoca mesajı aldım dıyıp sınıfı bıraktı bız de cocukta deli cesaretı war mı yoq mu onu tartısmaya basladık)

(bkz: ben bugun bunu gordum)
    (comeundone, 06.10.2007 14:20)
  21. elleri dizlere koyup dizlerden destek alıp ayağa kalkmak* ve "hadi bize müsadede" ya da tv programlarındaki gibi "geldik bir dersin daha sonuna.." demek.
    (anne ben itülü oldum, 06.10.2007 14:48)
  22. saat hocanın gözüne doğru tutulur. hoca bakmaz ise saatin alarmı çalıştırılır yine de bahsi geçen hoca iplemez ise "hocam bi daha ki ders için neye hazırlanılım" denilebilir.

bu girişim sonucu hoca sizin bi boka hazırlanmayacağınızı bildiğinden sıkıldığınızı ve dersin bitmesi gerektiğini anlar. yine de anlamaz ise, demokrasilerde çare tükenmez. onu o zaman düşünürüz.
    (itirazım var sayın yönetici, 06.10.2007 15:09)
  23. kaş göz işaretleriyle bir kısım sınıftan arkadaş topluluğuyla beraber bol sesli bir şekilde kitapları toplamak hatta kışsa eğer montu giymek.
    elbet hoca ''nereye böyle'' diye soran gözlerle bakacak ya da gerçekten ''noluyorsunuz nereye böyle'' diyecektir, akabinde ''hocam ders bitti'' diyerek sıvışılır işin içinden.
    eğer pek bir uyuz şahsiyetse ''ben daha çıkmadım'' diyebilir bunun için de ''hocam sınıfta ders varmış'' denilebilir.

dersin uzamasıyla beraber kapıda ders bitti çıkın diye bağıran öğrenci modelleri de dışarıdan etkileriyle ortamı rahatlatır.
    (sekizinci cüce, 06.10.2007 16:00 ~ 24.12.2007 00:58)
  24. ingilizce dersinde jason lakaplı arkadaşımız bir kaç kelimelik ingilizcesiyle kurabildiği ve telaffuz edebildiği belki de en iyi kelimeyi sarfetmiştir.

jason: enough, sir!

(bkz: açık sözlülük)
    (fernando, 11.02.2008 16:05 ~ 16:06)
  25. tüm eşyaları çantaya koyup daha sonra çantayı kucağınıza alıp, her an kalkmaya hazır gibi duracaksınız. onu da anlamıyorsa artık eşek olması lazım. ama bir keresinde bunu yaptığımızda hoca kızmıştı, daha 2 dakika var dersin bitmesine demişti. onun için tam zamanında yapmazsanız patlayabilir de...
    (condospree, 11.02.2008 16:12)
 sayfa  / 2