onur kurulu üyesi olarak yalayıp yutmuştum disiplin yönetmeliğini, böyle bir hak yoktur. boşu boşuna hocaları dövmeye kalkmayın. ama mevcut tüzükte sanırım hocanın vurması da yasak, yani büyük ihtimal konuyu kapatır idare. ha sonuç:
(bkz: bişşşiyy olmazzz)
doğrusu 3 saniye diye biliyorum. ben bir saniyede bana "dışarı çık." diyen baş müdür yardımcısına(lisede) dönüp, tüm okulun önünde "bokbeyinli! siz bir bokbeyinlisiniz." demiştim ve aklanmıştım. hayır bıraksalar dövecektim; ama nafile süre geçmişti.
hocanın uzaktan ayakabı atmasıyla 1 saniye içinde ki geri vurabilme hakkını bertaraf edebileceği durum.bu hak bir efsanede olabilir fakat hocaya vuran öğrencinin efsaneliği tartışılmaz ber gerçeklik olarak kaydedilir okul yıllıklarına.
lise 1 deyken ingilizce hocamızın ilk tanışma dersinde bize saydığı haklarımızdan birisi. eğer size vurursam sizde bana refleks olarak vurma hakkına sahipsiniz demişti. cesaretinin sebebi heralde bayan olmasından kaynaklanıyodu.
verilen hakkın kullanılması durumunda öğrenci belki bir darbeyle durumu kurtarabilecekken aksine daha feci dayak yemesine neden olabilecek bir haktır. ama sonucu ne olursa olsun o öğrenciye el kaldıran şahısa atılan bir yumruğun tadı damakta kalır kanımca.
eğer böyle bir hak varsa ve öğrenci bu hakkı kullanırsa o öğrencinin o dersten geçme olasılığı bir insanın bir ferrariyi koşarak geçme olasılığına eş değerdir.
silahla yapılırsa daha etkili olabilecek eylem ama redkit gibi gölgenizden bile hızlı silah çekmeniz lazım.
-osman şerefsiz herif konuşma....çattttt
-dan
-ahhh osman yavrum ne yaptın?
-reflex olarak hocam kusura bakmayın.bak bu sefer topuğundan vurdum bir dahakine kafana sıkarım akıllı ol...
orjinali için (bkz: 3 saniye kuralı). refleksif bir harekettir. kişi kendisine verilen tepkinin aynısını omurilik vasıtasıyla istemsiz olarak karşısındakine uygulayabilir. bu sebeple benzer tepkilerin fizyolojik açıklaması bulunduğundan ötürü legaldir. hocanın vurup da açtırdığı güllerin yanını öğrenci öğretmenin suratında dikenlerle bezeyebilir.
(bkz: vurun kahpeye)