|
|
- çok itici bir yaşam formu olup, her daim en öne oturup hocaya hi hi tabi tabi çekenlerden olması ve defterlerinin fotokopicilere düşmeleri akabinde mezun olduktan sonra bile yeni nesillerce kullanılması ile bilinirler.
(excalibur, 08.07.2005 00:12 ~ 13.11.2005 17:58)
- (bkz: yok böyle bişi)
- sınav zamanı notlar lazım olduğunda gidip alınacak kaynak kişi.
- hocanın her söylediğini not eden kız modelinden daha az itici olan insan.hoca geğirse not ederler.genelde hırslı olanları çokça bulunduğundan insanda sinir yaparlar.kaçılasıdırlar.
- bunun kız modeli ezelden beri vardı. fakat erkek modelini duymamıştım. teknoloji gelişiyor demek ki bunu da üretmişler...
- notlarını verme konusunda kız versiyonlarına göre daha cömert davranır. kızlar notlarını vermemek için binbir türlü bahaneler bulurlar * * ama erkekler 'yarın unutma notları, istersen akşam hatırlatayım, sakın unutma' gibi hafif panikler yaşasa da notları verir. hatta eğer az da olsa merhabanız olan biri ise notların fotokopisini çektirip size verir.
- sıklıkla kullandığı eli faydalı biçimde çalıştırma eylemini gerçekleştiren kişi.
zira bunlar sınavlarda hızlı yazar. kopya çekmek sınırlı bir alanda kalır. kağıdın orasına burasına o kadar çok şeyi bir anda yazarlar ki onun sınav kağıdında ne görmeye çalıştığınızı unutursunuz. akıntıya kapılırsınız. bir oraya bir buraya sürüklenir en sonunda daha cevabınızı bulamadan adamın kağıdı verdiğini görürsünüz. boş kağıdınıza bakar hüzünlenirsiniz. geçer ama sonra.
öbür versiyonu için: (bkz: hocanın söylediği her şeyi not eden kız modeli). fakat bu model de daha okunaklı yazabilmesine rağmen neredeyse aynı derecede kullanışsızdır.(peng, 31.05.2006 22:31 ~ 22:31)
- hızlı yazan üşengeç erkek modelidir. hocanın ağzından çıkan her şey yazılır, ama evde notlara bir bakılır ki sağı solu belli değil. onun için çalışmaktan kolay tiksinen insandır bu aynı zamanda. sonra bir de milletin "abi bu adam felaket not tutuyo, etinden sütünden faydalanalım hadi"lerine maruz kalır (hani istediler de vermedik mi verdik, o ayrı). halbuki yaptığı bir marifet değildir, sadece hocanın dediğini yazmaktır. belki de kızların erkeklerden bu konudaki farkı, onların notlarına baktığınızda neresi önemliymiş anlayabilmenizken, erkeklerinkine baktığınızda sadece moralinizin bozulmasıdır.
(bkz: kendimden biliyorum)
- heyecana gerek yok, muhtemelen karikatür çiziyordur.
- kesin fenerlidir. ayrıca saçları omzuna kadar gelir.
(coban, 31.05.2006 23:19 ~ 29.10.2006 03:30)
- muhtemelen okulda ya ilk dönemini geçiriyo olan ya da 7. yılında olup okulu bitirmek için son kozlarını oynayan ve çevredikiler tarafından ilgiyle takip edilen yaşam formu...
- (bkz: inek)
- tam olarak beni anlatan, benimle bütünleşen modeldir. 4.0 ortalamamla göz kamaştırmaktayım şu aralar. * *
- bendeniz de bunların üst sürümlerinden biriyle arkadaştı bir vakitler. bir fizik dersinde (yer: lise, konu: elektrik) kendinden geçmiş bir hocamız sonsuzluk üzerine bir monolog yürütmekteydi. adam kaptırmış kendini işin felsefesine, kendi kendine sorular yöneltip yine kendisi cevaplıyor. bir ara hoca "sonsuzluk nedir peki?" gibilerinden bir şeyler dedi. ben öylesine bir kafayı çevireyim dedim, bir baktım arkadaş harıl harıl hocanın sorduğu psödo-felsefik soruları deftere yazıyor, kocaman soru işaretleriyle bezemiş, altlarını çizmiş falan. dehşete düşmüş surat ifademi görünce "aman ha, sus" gibilerinden işaretler yaptı ama o nokta benim için dersin bittiği yerdi tabi. bünye bağımlılık yapmış demek ki, n'apsın adam...
- +menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi ya’lemü mâ beyne eydîhim
- hocam pardon ya'lemü den sonrasını bi daha okur musunuz? yetişemedim
+esselamu aleyküm ve rahmetullah... dalın amına koyiim namazı bozdurdu piç
- esselamu ne?
- ya bi de bunların gerizekalı modelleri vardır. öyle ezberciliğe alışmışlardır ki hocanın dersi anlatırken yaptığı şakaları bile not eder, kelime yanlışlıklarını olduğu gibi aktarırlar. en acısı da sınav kağıtlarına bu hataları da olduğu gibi geçirmeleridir.
- kızdır o kız.
- bunların dersten çıktıktan sonra hocaların çantalarını taşıyanları da görülmüştür.
doğada* hocanın söylediği her şeyi not eden kız modeliyle uyum içinde; fotokopi kağıtları ve kalemlerle bütünleşmiş halde bulunur.
|