|
|
- beraber anlaşan *sınıf üyesi öğrencilerin, ders başlamadan 5 dakika önce usul usul fakülte merdivenlerini inerek !:ses çıkarıp da arka merdivenlerden çıkan hocanın dikkatini çekmemek için!: fakülteyi hızla terketmesi sonucunda hocanın sınıfa boş boş bakıp da g.t olması durumu. yapılmıştır, çok eğlencelidir, hatta tavsiye edilir.
- üniversiteden önce 1 nisanlarda hocaya şaka yapmak amacıyla her sene tekrarlanan ve hepsinin de alışıp artık yeni şaka bulun diye söylendiği durum
- öncesinde de neredeyse hocayla burun buruna kalmak ihtimali farkedildiğinde fütursuzca kaçışan bizlerin nereye saklandığımızı bilememize ve de çarpışmamıza neden olmuş bir durumdur. şaşkınlıktan birimiz içerden dışarı kaçarken diğerimiz de dışardan içeri doğru koşmaya yeltenince kapıda çotaa diye çarpışmak kaçınılmazdı tabii. yine de hocanın yüz ifadesini düşünüp de bütün sinirlerimin geçtiği, içime ferahlık veren bir olaydır.
- bir keresinde derse yarım saat geç gelmem neticesiyle tahtada gördüğüm "you are late" yazısının altına imzasını atan hocanın başına gelen durum.
(bkz: hiçbir öğrencinin derse gelmemesi)(lupin, 22.03.2005 13:33 ~ 13:33)
- fikret balta ve benzeri hocalarda olduğu gibi gene de iplemeyip boş sınıfta olsa ders anlatan hocaların yadırgamayacağı hede
- (bkz: hocayı bakkala yollamak)
(pudra, 22.03.2005 14:03)
- http://img64.imageshack.us/...
(lethe, 09.01.2007 11:19)
- hababam sınıfında bolca karşılaşılan hadise.
- (bkz: 1 nisan)
- lise son sınıfların öss öncesi kapış kapış rapor almasıyla sene sonuna doğru karşılaşılabilen hadisedir.
- bir değişik versiyonu için
(bkz: 1 nisan şakası olarak sınıf değiştirmek)
- genellikle öğrenciler bilmese bile hocanın aşırı derecede sevindiği olaydır.
- sanırım yılbaşı-bayram arası, hiç kimsenin okula gitmek istemeyeceği bir gün, öğretmenlerimizden birinin yapmadığımız için bize kızdığı olay.
- (bkz: sınıfça dersi sallamak)
- sadece öğrenciler için değil öğretmenler için de hoş bir hayaldir. olması durumunda öğretmenler odasına gidilerek çay kahve içilir, dersi boş olan diğer öğretmenlerle sohbet edilir. güzeldir.
- karşılaştığı bizim amfiyse eğer sınıfta kalmak için yeter ve gerek şarttır biz öğrencileri için
- genellikle lise çağında iken yapılan, üniversitede pek tercih edilmeyen eylem.
- - oo hocam naber? bana mı geliyodun yoksa?
- evet ya sen 3. katta değil miydin, ne arıyosun burda?
- ya gitti çocuklar, ben de bi bahçeye çıkiim dedim. gel işin yoksa.
- tamam hadi. çay aliim mi? yau benim anlamadığım: sen nasıl indin merdivenlerden bu sütunlarla böyle?
- ehehe! orası da bana kalsın hocam. tek şeker yeter bana.
- (bkz: akil hoca)
|