öğretmen kişinin sorduğu sorunun cevabının 3 sayfa sürmesi, öğrenci kişinin soğuk terler dökerek soruyu cevaplaması ancak küçük bir işlem hatası nedeni ile sonucunun doğru olmaması durumunda son derece iyi niyetli hocanın(!) bu cevaba 0 vermesi durumunda gerçekleşebilen hadisedir.
öğrenci yer yer isyan eder, yer yer bol küfür dolu sözler söyler ancak sonuç değişmez. üzücüdür...
"nasıl olur da sıfır alırım? insan 3 sayfa yazar da hiç mi doğru bişey yazmaz?" diye isyan edilen ve hocanın suçlandığı durumdur. ama ne yazık ki bir öğrenci olarak şunu söylemeliyim ki hoca haklıdır. 6 sayfayı kendimden çok emin doldurduğum bir matematik sınavından sıfır almış biri olarak, ben de olsam aynı notu verirdim diyebilirim. çünkü öyle saçmalamışım ki hocanın sinirlenip eksi 20 vermemesi için bile dua etmem gerektiğini düşünmüştüm. biz öğrenciler bazen gerçekten boş yere, neyi savunduğumuzdan emin olmadan, sırf çıkıntılık olsun diye, arkamızda aynı safta bulunmamızdan kaynaklı koca bir öğrenci ordusu olduğu için en ufak şeylere isyan ediyoruz. sözüm meclisten dışarı. bir çok öğrencinin kendi dersinden kötü not almasından haz duyan hocalarımız da yok değil.