belki ilginizi çeker
  1. · gözlerin lens mi
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ibrahim üzülmez
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · yeşim salkım
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · ercan saatçi
  9. · gecelerin yargıcı

hocam bu soruda ne demek istemiş  

1. kendini feda eden öğrenci tribi.
    maksat "hoca soruyla oyalanırken arkadaşları (ve denk gelirse kendisi) kopya çekebilsin"dir.
    yapan öğrenci candır, ciğerdir.

ancak bazen geri teper. hoca sikerim edasında yaklaşabilir bu soruya.
    (gxix, 16.12.2006 23:50)
  2. iyi bir asistana dek gelinirse yanıtın dahi koparılabildiği soru öbeği. bilerek yanlış cevap verenler de var ama, ne geçiyorsa ellerine artık
    (nepenthe, 17.12.2006 02:53)
  3. (skuba, 17.12.2006 03:01 ~ 03:02)
  4. peşpeşe birkaç öğrenci tarafından sorulduğunda "ordan bakınca bunu yermiş gibi mi görünüyorum?" diye cevap verilesi sorudur.
    (wykka, 14.05.2008 18:03)
  5. eğer sorular "hoca" tarafından hazırlanmışsa saçma olan sorudur..

-hocam burda ne demek istemiş?
    *bahsettiğin kişi ne demek istemiş bilemem ama ben v yi merak ediyorum açıkçası..
    (annebenrölativistikoldum, 14.05.2008 18:43)
  6. genellikle hocalarca,
    ne anlıyo'san onu demek istemiş

şeklinde cevaplanarak, öğrencinin tüm kopya çekebilme umutlarını söndüren sorudur. ki bu cevabı verirken hoca, keskin bakışlarla sınıfı süzmektedir.

ınının ınının
    (amaranth, 14.05.2008 19:03 ~ 15.05.2008 00:25)
  7. yaklaşık olarak hocam apıştık kaldık az bi yardım etsenizle aynı anlama gelen cümledir.apışıp kalanlar arasındaysanız bu sorunun sorulması şöle bi içinizi rahatlatır, heyecanla hocadan gelcek ufacık da olsa bi kopyayı beklersiniz.
    genelde pek bi sonuç çıkmaz o ayrı.
    (koalamsı, 14.05.2008 22:28)
  8. sınav sırasında fedai denilen öğrencilerin sorduğu sorudur. hoca öğrencinin yanına gittiğinde kopyanın gözüne vurulur.
    (onyx, 14.05.2008 22:54)
  9. (aloe vera, 08.05.2009 18:39)
  10. hocanın soruyu anlatma çabalarına rağmen öğrencinin anlamak istemediği durumdur.öğrenci zaten bu soruyu sorarak kibarca hocam soruları yapamıyorum biraz yardım eder misiniz demek istemiştir.çoğu kez de fiyaskoyla sonuçlanır çünkü öğrenci de öğretmen de bilmektedir bu sorunun anlamını..
    (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık, 08.05.2009 19:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil