nedense koskoca anfide mutlaka bir ve ya iki tane sivrizeka çıkar ve başta gayet masum gözüken bir soru sorar, hoca görev aşkıyla elinden geldiğince cevaplamaya çalışır soruyu ama hayır karşı taraf tatmin olmaz, ağzını yüzünü buruşturur, dudak büker, yanındakiyle fiskos yapar, aradan beş dakika geçer bu sefer sırf köşeye sıkıştırma amaçlı, "hocayı acaba nasıl sinir edebilirim" mantığıyla bir soru sorar hoca eğer bir kere "emin değilim arkadaşlar kitaptan bi bakıverin" dediği zaman tüm iyi niyetine ve elinden geleni yapmasına rağmen öğrenciler tarafından "dandik hoca" etiketi yer. bu olay hocayı aşağılamaya çalışmaktır, yapılmamalıdır, ayıptır. karşıdakininde bir insan olduğu unutulmamalıdır.
zaman zaman başarıya ulaşan eylem.
(bkz:
ben yaptım oldu)
hocanın engin tecrübesinden ve birikiminden bihaber olan genç-heyecanlı öğrencilerin giriştiği ve gelişme bölümünde sıçışa geçtiği davranıştır.daha götünün boku ile, yaşı kadar okula gitmiş hocasına ayar vermeye çalışanın iki yakası bir araya gelmez.fakat o dönemlerde bu farkedilmez.hocadan çalıp kendine katmaya çalıştığı statü peşindedir beybi.
eğitim sistemimizin içinde öğrencinin "yaşı kadar okula gitmiş" ancak yine de adam olamamış öğretmenlerin var olduğunu düşününce; biraz zeki bir öğrenci için başarıya ulaşma şansı hiç de o kadar düşük olmayan eylem.
edit: evet kötülenmiş.beklemiyodum da değil aslında.
tamam arkadaşlar siz haklısınız, bütün öğretmenleri mükemmel bizim eğitim sistemimizin.zamanında aptal saptal genelgeler sayesinde fransızca öğretmenliği v.s. gibi bölümlerden mezun olup da türkçe öğetmenliği yapan insanlar da yok zaten...
ilk değildir son olmayacaktır.bunu yapan-yapmaya çalışan-ellerine birşey geçmesi imkansız gerzekler daima var olcaktır.
(bkz:
öğretmen e saygı)
ayrıca
(bkz:
hoca camide)
öğrenci hocayı aşağılıyarak gol atar belki ve bir süre bunun hazzını yaşayabilir. fakat golü kendi kalesine atmış olduğunu geç farkeder.
çünkü bu mücadele
denklerin mücadelesi değildir. bu yüzden birkaç dakikalık haz için güzelim eğitim-öğretim hayatını yakmanın anlamı yoktur.
(abdkl, 22.12.2007 20:41)
her zaman başarısızlıkla sonuçlanan durum.
"biz olmadan siz ekmeğinizi kazanamazsınız, sizin buralarda olma sebebiniz biziz" cümleleri kurulmazsa olmaz bu eylem gerçekleştirillirken.
(harpy, 22.12.2007 22:04)