hobi   

adana çık aradan

1. boş zamanlarda sevilerek yapılan uğraş.
    (selenge, 11.11.2004 20:52)
  2. (bkz: hobisine önem vermeyen bobisine önem vermez)
    (hepten aykırı, 11.11.2004 21:16)
  3. ülkerin mor ambalajlı bir çikolatasının ismi.
    (siradisi, 31.10.2005 12:49)
  4. (bkz: hobi kozmetik)
    (despinaa, 24.08.2006 10:31)
  5. yöresel ve uluslararası olmak üzere çeşitli türleri bulunan ve genellikle profesyonel uğraşlara verilen ad. bir de "benim işim hobimdir" denilen türü son zamanlarda görülmeye, trendi yükselmeye başlamıştır.

(bkz: oturduğun yerden 16 tane cami saymak)
    (bkz: tayt giyen milli kürekçiyi hastanelik etmek)
    (bkz: arabanın arkasına beni sik yazmak)
    (bkz: roman kahramanlarına mektup yazmak)
    (bkz: kuruyemişte ilk olarak fındıklara yumulan göt)
    (bkz: postmodern şiir denemeleri)
    (bkz: en yakın arkadaşın sevgilisini hamile bırakmak)
    (bkz: banyo yapıp bizimkiler seyretmek)
    (bkz: sen benim iki yüz ellinci ve son erkeğimsin)
    (bkz: hoşlanılan kişiyi görmezden gelmek)

hangilerinin yöresel hangilerinin uluslarası hobi olduğunun takdiri okuyucuya bırakılmıştır.
    (stylebrisbane, 02.06.2008 11:09)
  6. bursa'da çok çılgın burger'ler hazırlayan restoranımsı. 3 tane şubesi varmış. altıparmak şubesinden günde 5 öğün tavuk burger yiyoruz. napalım çok lezzetli. yumurtlamaya başlıcaz yakında.
    (ellisande, 13.08.2008 17:29)
  7. türk halkı olarak dikkat ettim, hep de ediyorum hobisi olmayan (hobisiz) bir milletiz.

hobi denilince basmakalıp spor dallarından öte birşey söyleyemiyoruz/yazamıyoruz. en büyük hobimiz futbol. futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz. futbol aşağı futbol yukarı. cimbom üç atmış, fener kezmanı göndermiş, ibrahim antrenmanda küfretmiş hocadan ayar yemiş. tüm muhabbet bu, tüm hobi bu.

"işte haftada bir basketbol oynuyorum mahallede. ne bileyim halı sahaya gidiyorum. hmm, kitap okuyorum. film izliyorum." dünyada kitap okumayan ve/veya film izlemeyen kaç kişi var, senin ayarında?

dağdan paraşütle atla demiyorum, ama zevkin olsun, hoşlandığın şeyleri yap. hoşlandığın şeyleri yapmak için de birşeyler yapıp hangisinden hoşlanıp hoşlanmadığını görmen gerekiyor. jet ski mi daha zevkli yoksa ata binmek mi diye sorsam "bilgisayar başında oturmak daha zevkli eheuehe" diyenler var, olacaktır biliyorum.

bu kadar üstünde durmamın nedeni insanlar arasındaki en kuvvetli bağlardan birisi de edinilen hobilermiş - nature/2008

bilginize, alakanıza...
    (man on the moon, 25.08.2008 01:57 ~ 01:58)
  8. (bkz: hobi paket büfe)
    (jellyjam, 25.08.2008 04:11)